ארה"ב הטילה סנקציות על שישה בכירי חמאס, כך הודיע משרד האוצר האמריקני ביום שלישי, בפעולה נוספת נגד ארגון הטרור הפלסטיני בזמן שוושינגטון מנסה להשיג הפסקת אש בעזה ושחרור בני הערובה.
משרד האוצר אמר בהודעה כי הסנקציות כוונו נגד נציגי הארגון בחו"ל, חבר בכיר בזרוע הצבאית שלו, גדודי עז א-דין אל-קסאם, ואלה המעורבים בתמיכה במאמצי גיוס כספים והברחת נשק לעזה.
"חמאס ממשיך להסתמך על פקידים מרכזיים שלכאורה מחזיקים בתפקידים לגיטימיים ופומביים בתוך הקבוצה, אך מסייעים לפעילויות הטרור שלהם, מייצגים את האינטרסים שלהם בחו"ל, ומתאמים את העברת הכסף והסחורות לעזה", אמר בהודעה ברדלי סמית, סגן שר האוצר בפועל לענייני מודיעין פיננסי וטרור.
"משרד האוצר נשאר מחויב לשבש את מאמצי חמאס להשיג הכנסות נוספות ולהעמיד לדין את אלה שמסייעים לפעילויות הטרור של הקבוצה".
בין המטרות היה עבד אל-רחמן איסמעיל עבד אל-רחמן ע'נימאת, חבר ותיק בזרוע הצבאית של חמאס שכעת מבוסס בטורקיה, כך לפי משרד האוצר. הוא הואשם במעורבות ב"מספר ניסיונות ופיגועי טרור מוצלחים", כולל הפיגוע בקפה אפרופו בתל אביב ב-1997.
ע'נימאת נידון בעבר לחמישה מאסרי עולם אך היה אחד מ-1,027 אסירים ביטחוניים פלסטינים ששוחררו ב-2011 בעסקת שליט.
שני פעילי חמאס נוספים המבוססים בטורקיה היו גם הם בין אלה שהסנקציות כוונו נגדם, כך אמר משרד האוצר, בטענה שמוסא דאוד מוחמד עכארי וסלאמה מרעי היו מעורבים בהעברת כספים מטורקיה "לעזה ולגדה המערבית עבור חמאס."
עכארי הורשע בעבר בישראל בהשתתפות ברצח השוטר הישראלי ניסים טולדנו ב-1992, אך גם שוחרר כחלק מעסקת שליט.
בנוסף לשלושת פעילי חמאס המבוססים בטורקיה, משרד האוצר האמריקני אמר כי הוא מטיל סנקציות על הפעילים המבוססים בעזה באסם נעים וע'אזי חמאד.
הוא האשים כי נעים "השתתף במגעים של חמאס עם רוסיה והיה חלק ממשלחות חמאס למדינות אחרות", בעוד חמאד "שימש כעורך של אמצעי תעמולה של חמאס ומוסמך לדבר בפומבי בשם חמאס".
חמאד היה מעורב בעבר גם בפיקוח על מעברי הגבול של עזה, אשר לדברי משרד האוצר היו "אחת הדרכים העיקריות שבהן חמאס הבריח נשק לעזה", ושימשו גם את ארגון הטרור להברחת הציוד ששימש אותו לבניית "רשת המנהרות הנרחבת שהם פיזרו בכוונה בין אזרחים פלסטינים".
פעיל חמאס האחרון שנכלל ברשימת הסנקציות של יום שלישי היה מוחמד נזאל, שלדברי משרד האוצר "סיפק תמיכה לארגון הטרור במשך למעלה מ-30 שנה".
נזאל, שחי בעבר גם בירדן וגם בסוריה, הוא מנהיג בכיר במועצת היחסים הבינלאומיים של חמאס, כך לפי משרד האוצר.
הסנקציות מקפיאות כל נכס בבעלות או בשליטת האנשים המצוינים הנמצא בארה"ב. הן גם חוסמות עסקאות פיננסיות עם המיועדים ואוסרות על תרומת כספים, סחורות ושירותים אליהם.
פעולת יום שלישי סימנה את הפעם התשיעית שבה משרד האוצר הטיל סנקציות על ישויות ותומכי חמאס מאז טבח ה-7 באוקטובר.
לאחרונה, ב-7 באוקטובר 2024, הטיל משרד האוצר סנקציות על "עמותת צדקה מזויפת" באיטליה שלטענתו גייסה כספים עבור ארגון הטרור הפלסטיני, ועל שני נציגים בכירים של חמאס באירופה - אחד בגרמניה והשני באוסטריה.