תושבי העיר הצפונית ביותר באמריקה, אוטקיאגויק שבאלסקה, ראו את הזריחה האחרונה שלהם לחודשיים ביום שני.
השמש שקעה בשעה 13:27 שעון מקומי ביום שני ולא תזרח שוב עד 22 בינואר בשעה 13:15, כך דווח בוושינגטון פוסט, כאשר היא תאיר למשך פחות משעה לפני ששוקעת שוב.
תקופה ארוכה זו של חשכה ידועה כ"ליל הקוטב". אור היום יגדל בהדרגה מדי יום עד שהשמש תישאר בשמיים במשך 24 שעות ביממה למשך כחודשיים, תופעה הידועה כ"שמש חצות", במהלך חודשי הקיץ.
בחורף, חצי הכדור הצפוני נוטה הרחק מהשמש, מה שגורם לתושבים באוטקיאגויק, הממוקמת בקצה העליון של אלסקה, צפונית לחוג הארקטי, לחוות חשכה רצופה למשך כחודשיים, כפי שהסביר המטאורולוג הבכיר של AccuWeather טום קיינס.
כרגע, הטמפרטורות הטיפוסיות באזור נעות בין 10 ל-15 מעלות פרנהייט. הן יורדות במעלה אחת ביום עד ינואר, כאשר הן בממוצע מתחת לאפס, אמר קיינס. למרות היעדרות השמש, הזוהר הצפוני עדיין מתרחש.
קיינס הוסיף שלא חשוך לגמרי כל הזמן במהלך ליל הקוטב, כיוון שהשמיים מתבהרים מעט במה שהוא תיאר כ"דמדומים".
אוטקיאגויק הייתה ידועה בעבר כבארו, אך התושבים הצביעו ב-2016 לשנות אותה בחזרה לשמה המסורתי, שניתן על ידי האינופיאט, ילידי אלסקה.
החזאים פרסמו ברשתות החברתיות על תחילת ליל הקוטב בעיר, אליה ניתן להגיע רק במטוס
"השמש תשקע היום בבארו, אלסקה (כיום אוטקיאגויק) ולא תזרח שוב עד 22 בינואר. אלו 64 ימים ללא שמש!", פרסם החזאי הראשי של WINK News, מאט דוויט, עם תמונה של העיר עטופה בחשכה.
The sun will set today in Barrow, Alaska (now #Utqiaġvik) and won't rise again until January 22nd. That's 64 days with NO SUN! �♂️ pic.twitter.com/ceGYMUSEXx
— Matt Devitt (@MattDevittWX) November 18, 2024
למרות תקופת החשכה הארוכה, רבים מכמעט 5,000 תושבי אוטקיאגויק מרגישים לעיתים קרובות חגיגיים במהלך ליל הקוטב.
"זו תקופה שאנחנו תמיד מצפים לה; זו תקופה כל כך יפה. אנשים, אני לא חושבת שהם מבינים. הם חושבים, אלוהים אדירים, כל כך הרבה ימים בלי שמש, זה חייב להיות מדכא וזה לא", אמרה התושבת לשעבר קריסטן אלבורג בדוח של AccuWeather. "כולם כל כך מתרגשים מזה".
חגיגות מתקיימות גם כאשר השמש זורחת בפעם הראשונה אחרי ליל הקוטב. סרטונים של המחזה לעיתים קרובות משותפים ברשתות החברתיות, מה שמוביל לבדיחות לתושבים באזור לא לשכוח את קרם ההגנה שלהם ל-48 דקות של אור שמש.