אדם שזוכה מאשמת אונס ורצח של נערה מתבגרת בשנת 1979 בזכות בדיקת פוליגרף - הוכרז כרוצח הנערה בת ה-17 אחרי ראיות DNA חדשות שהתגלו וקישרו אותו ישירות למקרה.
אסתר גונזלס בת ה-17 הלכה מביתה בבומונט, קליפורניה, לבית אחותה בבנינג, כ-85 מייל ממזרח ללוס אנג'לס, ב-9 בפברואר 1979, כאשר הותקפה.
למחרת, גופתה של אסתר נמצאה מושלכת בערימת שלג לצד כביש 243, כשהרשויות קבעו שהיא נאנסה ולאחר מכן נרצחה במכות, על פי משרד התובע המחוזי של מחוז ריברסייד.
אסתר גונזלס
אדם לא מזוהה, שתואר על ידי השוטרים באותה עת כ"עוין", מצא את הגופה והתקשר לתחנת השריף של מחוז ריברסייד, באומרו שאינו יודע אם מדובר בגבר או אישה.
האיש, שזוהה מאוחר יותר כלואיס רנדולף 'רנדי' ויליאמסון, התבקש על ידי חוקרי השריף לעבור בדיקת פוליגרף, אליה הסכים ועבר אותה בהצלחה, מה ש"טיהר אותו מכל חשד".
המקרה הפך לתיק קר במשך למעלה מארבעה עשורים ללא רמזים או עדים נוספים.
עם זאת, בשבוע שעבר, משרד התובע המחוזי של מחוז ריברסייד הודיע בהודעה לעיתונות כי התיק נפתר באמצעות גנאולוגיה פורנזית, מה שסיים את התיק הקר שנמשך מעל 45 שנה.
צוות הרצח בתיקים קרים של מחלקת השריף במחוז ריברסייד חידש את החקירה בשנת 2023.
באמצעות דגימת הזרע שנמצאה על גופתה של גונזלס 44 שנים קודם לכן והרצתה במאגרי גנאולוגיה גנטית, החוקרים הבינו שוויליאמסון מעולם לא טוהר באמצעות בדיקת DNA מכיוון שהטכנולוגיה לא הייתה קיימת כשעבר את בדיקת הפוליגרף ב-1979.
ויליאמסון מת בפלורידה בשנת 2014, אך במהלך הנתיחה שלאחר המוות נלקחה דגימת דם, בה יכול היה הצוות להשתמש כדי לבדוק אם ה-DNA שלו תואם.
לואיס רנדולף 'רנדי' ויליאמסון
הדגימה נשלחה למחלקת המשפטים של קליפורניה בסיוע משרד השריף של מחוז ברוארד.
צוות התיקים הקרים אישר אז כי ה-DNA של ויליאמסון תאם ל-DNA שנמצא בגופתה של גונזלס.
החוקר הראשי של משרד השריף במחוז ריברסייד, ג'ייסון קורי, אמר ל-CNN שהרצח היה ביחידת התיקים הקרים של מחוז ריברסייד מאז הקמת היחידה לפני כחמש שנים, וחוקרים רבים עבדו כדי לפתור אותו.
"אני לא יכול לדמיין איך זה בשבילם", אמר קורי לרשת. "כל המשפחה הזו פשוט הייתה מרוסקת במשך השנים. זה דבר יומיומי. אני לא חושב שזה משהו שנהיה קל יותר עבורם עם הזמן".
"אני לא יודע אם אפשר להגיד שאתה שמח שזה נגמר, כי זו עדיין טרגדיה נוראית, אבל אני מקווה שזה יכול להביא להם סגירת מעגל", אמר.
קורי שיתף כי גנאולוגיה פורנזית "תהיה כלי חקירה מצוין בעתיד" שיעזור לחוקרים ליצור רמזים לתיקים לא פתורים.
"זה יעזור לעשות הרבה טוב ולא רק לזהות קורבנות, אלא גם יעזור לכוון את החוקרים בכיוון עם הרמזים החקירתיים שלהם שיעזרו להביא את החשודים האלה לצדק", אמר קורי לרשת.