וולמארט מבצעת שורה של שינויים במדיניות הגיוון, השוויון וההכללה שלה (DEI) והופכת לחברה האחרונה ברשימה הולכת ומתרחבת של תאגידים גדולים שלוקחים צעד אחורה מהאג'נדה הפרוגרסיבית שחדרה לשורות הארגון.
החברה אישרה כי בין היתר היא נוקטת בצעדים לשנות את אופן הפיקוח על מוצרים בשוק שלה ואת בחינת מימון המענקים.
הקמעונאית הגדולה בעולם אמרה כי חלק מהמוצרים שהפרו את מדיניותה הוסרו, כמו חזיות המיועדות להשטחת החזה, כאשר הם משווקים לילדים.
וולמארט מתנערת מאג'נדת הווק | צילום: AFP
וולמארט גם אישרה כי תבחן את כל המענקים, במיוחד לאירועים קהילתיים, כדי להבטיח שהם מקדמים סביבה מתאימה לילדים. עם זאת, וולמארט תמשיך לתמוך בחגיגות גאווה.
החברה גם החליטה שלא להאריך את מרכז השוויון הגזעי שהושק ב-2020 כיוזמה לחמש שנים ותזנח לחלוטין את המונחים LatinX ואפילו את המונח DEI בתקשורת הרשמית. במקום זאת, היא תתמקד במונח "שייכות" עבור כל העובדים והלקוחות.
וולמארט הצטרפה לשורה של חברות בחודשים האחרונים – כולל פורד, הארלי-דייוידסון, ג'ק דניאלס וג'ון דיר – שהפסיקו את ההשתתפות במדד השוויון התאגידי של קמפיין זכויות האדם, שהוא סקר ודו"ח שנתי המשמש למדידת "מדיניות, נהלים והטבות הנוגעות לעובדים להט"ב+".
בהצהרה לתקשורת, וולמארט אמרה כי היא "מוכנה להשתנות לצד העובדים והלקוחות שלנו המייצגים את כל ארה"ב".
"אנחנו במסע ויודעים שאיננו מושלמים, אבל כל החלטה באה ממקום של רצון לטפח תחושת שייכות, לפתוח דלתות להזדמנויות עבור כל העובדים, הלקוחות והספקים שלנו ולהיות וולמארט עבור כולם", אמרה החברה.
האקטיביסט השמרני אנטי-ווק, רובי סטארבק - שמוביל את המאבק נגד מדיניות פרוגרסיבית קיצונית בארגונים גדולים, חגג את השינויים אצל "המעסיק הגדול ביותר בארה"ב".