הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
40% מהרופאים היהודים-אמריקאים סובלים מאנטישמיות בעבודה
מחקר חדש מספק הוכחה נוספת למצבם של היהודים בארצות הברית, כאשר רופאים מקצועיים מדווחים על התנקלויות ואמירות אנטישמיות בעבודה

כמעט 40% מהרופאים היהודים-אמריקאים בארה"ב הושפעו מאנטישמיות אחרי טבח ה-7 באוקטובר, כך עולה ממחקר שפורסם על ידי ארגון StandWithUs.

המחקר, 'אנטישמיות בשירותי הבריאות האמריקאיים: מחקר סקר על חוויות מדווחות', נערך על ידי מחלקת הנתונים והאנליטיקה של StandWithUs ופורסם בכתב העת המדעי Journal of General Internal Medicine.

המחקר דיווח על שיעורים גבוהים של אנטישמיות שחוו רופאים יהודים-אמריקאים מאז טבח שמחת תורה באוקטובר 2023, ומצא כי ב-14 החודשים שחלפו מאז האירוע, חלה עלייה באירועים אנטישמיים במגזר זה.

במחקר השתתפו 645 אנשי רפואה יהודים מ-35 מדינות בארה"ב, כאשר קצת פחות משלושה רבעים (74%) מהם הם רופאים. כמעט 40% מהנשאלים ציינו כי נחשפו באופן ישיר לאנטישמיות בסביבת עבודתם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


צילום: רויטרס

 

המשתתפים במחקר שיתפו עדויות על אירועים כאלה, כמו למשל אחד שסיפר כי עמית לעבודה אמר שיש למנוע טיפול רפואי מ"ציונים" – דברים שנאמרו במהלך דיון על מטופל יהודי.

אחרים שיתפו שעמיתיהם בודדו אותם חברתית בשל זהותם היהודית ושהם חוו דברי שנאה אנטישמיים. אחר דיווח כי הוכנס לרשימת 'אין להתקשר או להעסיק' על בסיס זהות יהודית וקשר לישראל.

המשיבים גם אמרו שקיבלו הערות מעמיתים המצדיקות את הטבח ב-7 באוקטובר.

כרבע מהמשיבים (26.4%) דיווחו שחשו לא בטוחים או מאוימים בשל אירועים אנטישמיים.

יתר על כן, משתתפי הסקר ציינו שהיה חוסר הכרה מצד מוסדות רפואיים בישראלים שנאנסו, נרצחו ונחטפו, בעוד שטראומה פלסטינית כן זכתה להתייחסות.

"חיוני שמוסדות רפואיים ישלבו הכשרה המתמודדת עם אנטישמיות כדי להבטיח את הבטיחות וההכללה של כל אנשי הרפואה", אמרה ד"ר קלי מיכלסון, מחברת-שותפה ומנהלת המרכז לביואתיקה ומדעי הרוח ברפואה באוניברסיטת נורת'ווסטרן פיינברג לרפואה.

ד"ר אלכסנדרה פישמן, מנהלת-מייסדת של מחלקת הנתונים והאנליטיקה ב-StandWithUS, פיקחה על מתודולוגיית המחקר וניתחה את התוצאות.

"מחקר חלוץ פורץ דרך זה נועד להבין את שכיחות והשפעת הדעות הקדומות נגד יהודים בשירותי הבריאות", אמרה ד"ר אלכסנדרה פישמן, מנהלת-מייסדת של מחלקת הנתונים והאנליטיקה ב-StandWithUS.

 

הפגנה אנטישמית באונ' קולומביה 

 

"מדאיג מאוד שכמעט 40% מהמשיבים מציינים שחוו או היו עדים לאנטישמיות במקומות עבודתם. התחדשות זו של שנאה ואפליה דורשת הן מחקר נוסף והן פעולה מיידית מצד מנהיגים בתחום הרפואה", המשיכה ד"ר פישמן.

ד"ר שרי רוס מ-Pedia Trust, מחברת-שותפה, הוסיפה כי "לארגוני בריאות יש חובה מוסרית ליצור סביבה של אפס סובלנות לכל צורה של אפליה. חוסר תשומת הלב הניתנת לאנטישמיות בהכשרה נגד דעות קדומות היא השמטה בולטת שחייבת להיות מתוקנת כדי להגן הן על אנשי מקצוע והן על מטופלים".

בתוך כך, סך הכל 1.9% מהמשתתפים אמרו שההכשרה במוסדותיהם לא כללה תוכן על אנטישמיות.

מחברי המחקר הדגישו שתוצאות המחקר הן קריאה לפעולה לארגוני בריאות להרחיב יוזמות גיוון, שוויון והכללה, הכשרה נגד דעות קדומות ותוכניות דומות כדי לכלול חינוך בנושא אנטישמיות.

צעד זה חיוני למאבק בגל העולה של שנאה ואפליה נגד יהודים ולהבטחת סביבה בטוחה ומכלילה יותר לכל אנשי הרפואה, לפי מחברי המחקר.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE