מחירי הבתים בעמק לאס וגאס כמעט הוכפלו מאז תחילת מגפת הקורונה במרץ 2020, כך עולה מדוח חדש של חברת הנדל"ן זילו.
מגפת הקוביד-19 הפכה את העמק למוקד נדל"ן לוהט, אומרת קארה נג, כלכלנית בכירה בזילו, כאשר מחיר הבית הממוצע זינק ב-48 אחוזים ממרץ 2020, אז עמד על 287,517 דולר, ל-425,474 דולר נכון לסוף ינואר השנה, על פי נתוני החברה.
צמיחת מחירי הבתים בלאס וגאס מאז פרוץ הקורונה גבוהה מהממוצע הארצי שעומד על 45.3 אחוזים, לפי זילו.
הדוח של זילו מציין גם כי מספר הבתים בעמק ששווים יותר ממיליון דולר שילש את עצמו באותה תקופת זמן (תוספת של 6,143), ו"התכווצות" גרמה לירידה של כ-700 רגל רבוע וחצי חדר אמבטיה מבתים ששווים מיליון דולר בתהליך. הגודל הטיפוסי של בית במחיר מיליון דולר בעמק בינואר 2020 היה 4,107 רגל רבוע, וזה הצטמק ל-3,362 נכון לינואר השנה
"התחרות הייתה לוהטת במדבר בתחילת המגפה," אמרה נג. "המחירים היחסית נוחים ומזג האוויר החם והשמשי של לאס וגאס הפכו אותה לאחד השווקים הידידותיים ביותר למוכרים בארץ ב-2021 ולאורך אביב 2022. אבל כאשר שיעורי המשכנתאות זינקו כלפי מעלה ב-2022, הקונים נסוגו, מה שצמצם את התחרות והוריד את ערכי הבתים. כעת ערכי הבתים צומחים שוב באופן יציב ומתון, כאשר הכוח בין קונים ומוכרים מאוזן יותר, אם כי הרף לקונים כעת הרבה יותר גבוה מאשר היה לפני חמש שנים."
הדוח של זילו מציין גם כי מספר הבתים בעמק ששווים יותר ממיליון דולר שילש את עצמו באותה תקופת זמן (תוספת של 6,143), ו"התכווצות" גרמה לירידה של כ-700 רגל רבוע וחצי חדר אמבטיה מבתים ששווים מיליון דולר בתהליך. הגודל הטיפוסי של בית במחיר מיליון דולר בעמק בינואר 2020 היה 4,107 רגל רבוע, וזה הצטמק ל-3,362 נכון לינואר השנה.
נג אמרה שזה חלק ממגמה לאומית רחבה יותר שבה יותר מעשור של צמיחה בערך הבתים הממוצע נדחס לתוך חמש השנים שהחלו במרץ 2020. זה תורגם גם לאינפלציה בשכר הדירה.
"בזמן שחלף מאז הוטל הסגר, שכר הדירה עלה מעט מהר יותר מהממוצע הארצי, אם כי זה גם בר השגה יותר עבור תושבי לאס וגאס בעלי הכנסה גבוהה," אמרה נג.
הצמיחה בשכר הדירה בעמק מתחילת המגפה ועד השנה היא 35.9 אחוזים, שהיא גבוהה מהממוצע הארצי הכולל (33.4 אחוזים).
לשוק המגורים בעמק יש גם אחד משיעורי הביטול הגבוהים ביותר של עסקאות ממתינות, על פי מחקר של רדפין. לאס וגאס היא בעלת השיעור השלישי הגבוה ביותר במדינה אחרי אטלנטה (19.8 אחוזים) ואורלנדו (18.2 אחוזים). זוהי גם עלייה עבור העמק מינואר אשתקד, כאשר השיעור היה 16.4 אחוזים.
ברמה הארצית, ערכי הבתים צמחו ב-45.3 אחוזים מאז תחילת המגפה, מה שאומר שמחירי הבתים בלאס וגאס צמחו מהר יותר מהממוצע הארצי באותה תקופת זמן, לפי דוח זילו. מיאמי (61.1 אחוזים) ראתה את העלייה הגדולה ביותר במחירי הבתים הממוצעים ברמה הארצית באותה תקופת זמן.
לאס וגאס הנפיקה גם 51,948 היתרי בנייה חדשים לבתים משפחתיים מינואר 2020 עד נובמבר 2024, לפי זילו.
בני דוצ'ניק, מתווך נדל"ן וותיק בלאס וגאס, אומר כי "הלקוחות שלי מופתעים לגלות שמה שהיה נחשב לבית במחיר סביר לפני כמה שנים כעת הפך להיות כמעט בלתי נגיש למשפחה ממוצעת. רבים מוצאים את עצמם צריכים לבחור בין איכות חיים לבין איפה הם יכולים להרשות לעצמם לחיות."
ג'וש פרידמן, מומחה משכנתאות מקומי, מוסיף כי "אנו רואים יותר ויותר אנשים נאלצים לחפש אפשרויות מימון יצירתיות יותר, או לפנות לפרברים מרוחקים יותר כדי למצוא משהו בר השגה. זה שוק מאתגר עבור רוכשי בית בפעם הראשונה."
התפתחות זו גם יצרה פערים גדולים יותר בשוק הדיור, כאשר אזורי יוקרה כמו סאמרלין והנדרסון ממשיכים לראות עליות מחירים, בעוד שכונות מסוימות במרכז העיר מתקשות להדביק את הקצב.
בעלי בתים קיימים נהנים מעליית הערך, אבל מתמודדים עם מציאות חדשה אם הם רוצים לשדרג. "זה שוק מעניין," אומרת ליסה גרינברג, יועצת נדל"ן בלאס וגאס. "בעלי בתים שמכרו יכולים לממש רווחים משמעותיים, אבל אז הם מגלים שהבית הבא שלהם גם יקר באופן משמעותי. זה יוצר מצב שבו רבים בוחרים להישאר במקום ולשפץ במקום לעבור."
המגמות העכשוויות מצביעות על התייצבות מסוימת בשוק, אך האם זה יימשך? מומחים מקומיים חלוקים. רבים מאמינים שהתלות של לאס וגאס בתיירות, בשילוב עם הגירה מתמשכת מקליפורניה ומדינות יקרות אחרות, תמשיך לתמוך בשוק הנדל"ן, בעוד שאחרים מזהירים שהמחירים הגבוהים עלולים להגיע לנקודת רוויה.
בינתיים, רוכשי בתים פוטנציאליים מוצאים את עצמם בסביבה מאתגרת, אך סוכני נדל"ן מדגישים שהזדמנויות עדיין קיימות למי שסבלני ויודע היכן לחפש.