הצעת חוק חדשה במדינת ניו יורק מבקשת לטפל בתופעת הנהיגה המסוכנת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. שני מחוקקים מקדמים יוזמה שתחייב נהגים בעלי היסטוריית עבירות תנועה חמורה להתקין ברכבם מערכת שתמנע מהם לחרוג ביותר מ-5 מייל לשעה מהמהירות המותרת.
הסנאטור אנדרו גונארדס וחברת האסיפה אמילי גלאגר, שניהם דמוקרטים, הציגו את ההצעה במסיבת עיתונאים בברוקלין, יומיים בלבד לאחר תאונה קטלנית שגבתה את חייהם של אם חרדית ושתיה בנותיה - נטשה סעדה, דיאנה ודברה. הסנאטור גונארדס הדגיש כי הנהגת האחראית לתאונה הטרגית, מרים ירמיני בת ה-35, צברה 21 דוחות מהירות בשנתיים האחרונות, שש עבירות רמזור אדום בחצי השנה האחרונה, ועוד למעלה מ-70 עבירות תנועה נוספות.
נטשה סעדה ושתי בנותיה מתו בתאונת דרכים שנגרמה על ידי מרים ירימי
"הטכנולוגיה הזו יכלה למנוע את הטרגדיה," אמר גונארדס בהתייחסו למערכת הסיוע החכמה למהירות, הדומה בפעולתה לבדיקת אלכוהול המוטמעת במנגנון ההצתה. מערכת זו כבר נפוצה באירופה, כאשר האיחוד האירופי מחייב את התקנתה כמעט בכל הרכבים החדשים הנמכרים בשטחו.
וירג'יניה כבר חוקקה חוק דומה מוקדם יותר החודש, ובכך הפכה למדינה האמריקאית הראשונה המיישמת פתרון טכנולוגי זה. בניו יורק עצמה, העירייה כבר ערכה ניסוי מקיף ב-500 כלי רכב. "הם גילו שכל כלי הרכב הצליחו לנסוע במגבלת המהירות בלי לפגוע במתן שירותי העיר," הסביר גונארדס.
אחד החסרונות בהצעת החוק הנוכחית, לדעת התומכים בבטיחות בדרכים, היא שאינה מאפשרת החרמת מכוניות של עברייני מהירות סדרתיים. כיום, החוק בניו יורק מאפשר החרמה רק במקרים של צבירת קנסות בסך 350 דולר ומעלה בגין עבירות חניה או רמזור אדום.
מבקר העיר בראד לנדר, שנכח במסיבת העיתונאים, הזכיר כי ב-2018, בהיותו חבר מועצת העיר, קידם את "חוק הנהיגה הפרועה" שהעניק לרשויות סמכות להחרים רכבים מנהגים מסוכנים. "לצערנו, בשנת 2022 ממשל אדמס אפשר לחקיקה זו לפוג," אמר לנדר, המתמודד נגד אדמס בפריימריז הדמוקרטיים לראשות העיר שייערכו ביוני. "אנחנו שבורי לב וכועסים."
לא כולם תומכים בהצעה. חבר האסיפה הרפובליקני מייקל נובאקוב טוען שהסף של שש עבירות נמוך מדי. "כל נהג יכול לצבור יותר משש עבירות," אמר לאתר סטריטבלוג. "לפעמים אתה לא מבחין במצלמה, ולפעמים יש מצבים שבהם אתה חייב להאיץ מעט. בכנות, אני מתנגד למצלמות בכלל כי יש מהן יותר מדי."
גונארדס וגלאגר נאבקים להעביר את החוק במושב החקיקה הנוכחי, שיימשך עד יוני. הם מקווים שהחקיקה תסייע במניעת טרגדיות נוספות הנגרמות על ידי נהגים שממשיכים לנהוג למרות היסטוריה ארוכה של עבירות תנועה חמורות.