סיימון דנג, פעיל זכויות אדם שהיה בעצמו קורבן לחטיפה ועבדות בסודן, הפך לתומך נלהב של ישראל ומוביל מאבק למען שחרור החטופים הישראלים מידי ארגון הטרור חמאס. דנג, המגדיר את עצמו כ"לוחם חירות", משתתף בקביעות בהפגנות למען החטופים בניו יורק ומשתף את סיפורו האישי הכואב.
"אנחנו באותו מאבק," אומר דנג, שנחטף בגיל תשע על ידי מיליציות מוסלמיות במהלך מלחמת האזרחים בסודן. במשך כמעט שלוש שנים הוא הוחזק בתנאי עבדות, עונה והוכרח להמיר את דתו לאסלאם. "חוויתי בדיוק את מה שקרה לישראל ב-7 באוקטובר," הוא משווה בין הטבח שחווה בכפרו לבין מתקפת חמאס על דרום ישראל.
סיימון דנג נאבק שנים למען זכויות אדם - ובשנה וחצי האחרונות למען החטופים הישראלים
מאז שקיבל מקלט מדיני בארה"ב ב-1989, דנג הפך לפעיל בולט למען זכויות אדם, במיוחד נגד העבדות בסודן. הוא נפגש עם דמויות פוליטיות בכירות, כולל הנשיא לשעבר ג'ורג' וו. בוש. לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, הוא הפנה את פעילותו לטובת החטופים הישראלים.
"זהו מאבק נגד אותו אויב, אותה אידיאולוגיה מסוכנת," אומר דנג, שמגיע להפגנות עטוף בדגל ישראל ועונד תליון מגן דוד. בצל חג הפסח, הוא מדגיש את הדמיון שהוא מרגיש לסיפור יציאת מצרים: "אני מזדהה עם נושא החירות והגאולה מעבדות. בפסח הזה אוכל מצות בסולידריות עם אחיי היהודים ואחשוב על אלה המוחזקים בשבי."
דנג מספר כי חווה ביקורת מחברים בקהילה השחורה על תמיכתו בישראל, אך הוא דוחה אותה. "זו בורות. עלינו לתמוך ביהודים בגלל המאבקים המשותפים שלנו," הוא אומר ומזכיר את התמיכה היהודית במאבק לזכויות אזרח. הוא גם מציין את הסיוע שהעניקה ישראל לדרום סודן במאבקם.
למרות המצב העגום, דנג נשאר אופטימי. הוא מתכנן לקיים צעדת "הליכה למען האנושות" בוושינגטון הבירה ב-5 באוקטובר. "אני אופטימי שהמחר יהיה טוב יותר מהיום," הוא אומר. "עלינו לעמוד כתף אל כתף כדי להביס את הרוע, ואנחנו ננצח את חמאס ואת איראן. אם לא נתייצב מול הרוע, הוא ינצח."