מזכיר הבריאות ושירותי האנוש, רוברט פ. קנדי ג'וניור, הודיע ביום רביעי על תוכנית מקיפה לבחינת שישה "גורמים סביבתיים" שלדבריו עשויים להוביל לאוטיזם, זאת על רקע העלייה המשמעותית במספר מקרי האוטיזם המאובחנים בארה"ב.
"אנחנו עומדים להכריז על סדרת מחקרים חדשים שיזהו במדויק מהם הרעלים הסביבתיים הגורמים לאוטיזם," אמר קנדי במסיבת עיתונאים. "דבר זה לא נעשה קודם לכן."
בין הגורמים שייבדקו לפי המזכיר בן ה-71: סריקות אולטרסאונד, עובש, חומרי הדברה, כימיקלים במזון, תרופות וזיהום אוויר ומים.
קנדי ג'וניור פותח בחקירה לנסיבות הזינוק באוטיזם
טענתו של קנדי בדבר "גורמים סביבתיים" מנוגדת למסקנות מחקר שפורסם יום קודם לכן על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), שטען כי העלייה במספר מקרי האוטיזם המאובחנים נובעת ככל הנראה משיפור בטכנולוגיות "גילוי מוקדם" ומודעות גוברת למצב.
על פי נתוני ה-CDC, אחד מכל 31 ילדים מתחת לגיל 8 מאובחן כיום עם אוטיזם, עלייה משמעותית מיחס של אחד ל-54 בשנת 2016 ואחד ל-150 בשנת 2000. המחקר מצא גם כי בנים נוטים פי שלושה יותר מבנות לקבל אבחנה של אוטיזם.
"זו קטסטרופה למדינה שלנו," אמר קנדי והוסיף בביטחון, "אנחנו יודעים שזה נובע מחשיפה סביבתית. אוטיזם הורס משפחות, וחשוב מכך, הוא הורס את המשאב הגדול ביותר שלנו - את הילדים שלנו."
המזכיר הבטיח שחלק מתוצאות המחקרים יתגלו עד ספטמבר. "השקנו מאמץ מחקר ובדיקה מסיבי שיכלול מאות מדענים מרחבי העולם," אמר קנדי לנשיא טראמפ בישיבת הקבינט בשבוע שעבר. "עד ספטמבר, נדע מה גרם למגפת האוטיזם, ונוכל לבטל את החשיפות הללו."
ביום רביעי, קנדי אמר שהוא רוצה "להסיר את הטאבו כדי שאנשים ידעו שהם יכולים לחקור ולעקוב אחר המדע ללא כל פחד שהם יצונזרו," וטען שהתקשורת מוטה נגד דיווח על תפקיד אפשרי של הסביבה באוטיזם.
ארגון "אוטיזם ספיקס" הגיב למחקר ה-CDC בקריאה "להשקעה עמוקה ומתמשכת במחקר אוטיזם, לא רק להבנת הגורמים לו, אלא גם לתמיכה במספר הגדל של אנשים המאובחנים כיום." לעומת זאת, האגודה האמריקאית לאוטיזם סתרה את דבריו של קנדי באומרה כי נתוני ה-CDC "אינם מצביעים על 'מגפה' כפי שנטען - הם משקפים התקדמות באבחון, וצורך דחוף בהחלטות מדיניות המעוגנות במדע ובצרכים המיידיים של קהילת האוטיזם."