מבדיקה שנערכה לאחרונה עולה כי הנשיא לשעבר ג'ו ביידן מתקשה למצוא קהל המוכן לשלם 300 אלף דולר עבור הרצאותיו. למרות שמדובר ב"הנחה" של 25% ביחס למחיר שדרש קודמו ברק אובמה (400 אלף דולר) עם פרישתו ב-2017, התעריף של ביידן אינו מושך מזמינים רבים.
סוכנות האמנים היוקרתית Creative Artists Agency (CAA), המייצגת את ביידן מאז פברואר, מתקשה לתאם עבורו הופעות משתלמות. "זה לא מפתיע," אמר מקור המכיר את המצב מקרוב. בנוסף לתשלום הגבוה, ביידן דורש גם מטוס פרטי והוצאות עבור חמישה אנשי צוות אם נדרשת נסיעה, מה שמייקר עוד יותר את עלות הזמנתו.
הנשיא ג'ו ביידן
הקושי להשיג הזמנות להרצאות הוחמר השבוע כאשר ביידן, בן 82, עורר סערה בנאום בשיקגו כשהתייחס לשחורים במונח המיושן "צבעוניים" (colored). אירוע זה הוביל חלק מיועציו לשעבר לתהות אם לא עדיף שישהה יותר בביתו.
"היה כואב לצפות בזה," שיתף בכיר לשעבר בבית הלבן. "זה היה כמו לראות אדם יקר מידרדר לאחור. רצינו שייהנה מפרישה מכובדת כמו נשיאים אחרים, לא שיסיים כך." אותו גורם הוסיף כי כבר במהלך כהונתו של ביידן, אנשי צוות המשתייכים למיעוטים חשו מרחק גובר והולך מהנשיא.
מאז עזיבתו את הבית הלבן, ביידן הספיק להופיע במספר אירועים מצומצם. ב-15 במרץ נשא נאום בכנס מודל האו"ם לתיכונים, ולאחרונה הופיע בפני ארגון העוסק בזכויות אנשים עם מוגבלויות. השבוע הוא השתתף בסמינר סגור באוניברסיטת הרווארד, שם, לפי דובר האוניברסיטה, לא קיבל תשלום.
מומחים בתחום מצביעים על בחירה אסטרטגית שגויה של ביידן. "ההחלטה לחתום עם CAA הייתה טעות," טען גורם המקורב למשרדו של הנשיא לשעבר. "סוכנות הארי ווקר, המייצגת את הקלינטונים ואת אובמה, מחזיקה בקשרים עם כל הכנסים התעשייתיים הגדולים. CAA היא סוכנות הוליוודית שאינה ערוכה לשווק מרצים לכנסים עסקיים."
בניגוד בולט למצבו הנוכחי, ביידן הצליח לגרוף סכומים נכבדים אחרי תקופת כהונתו כסגן נשיא. אז הוא קיבל 190 אלף דולר מאוניברסיטת דרו, 182 אלף ממכללת לייק מישיגן, 180 אלף מאוניברסיטת ונדרבילט, וסכומים דומים ממוסדות אקדמיים אחרים.