מפיק קונצרטים המעורב בארגון פסטיבל המוזיקה והאמנויות של עמק קואצ'לה באינדיו, קליפורניה, דווח כי "הופתע לחלוטין" מהרטוריקה האנטי-ישראלית שהביעה להקת רוק שהופיעה באירוע.
להקת ההיפ-הופ האירית "Kneecap" (כובע ברך) קראה ל"שחרור פלסטין" ו"לעזאזל עם ישראל" במהלך הופעתם ביום שישי באוהל סונורה. הם גם התייחסו לרצח עם וגינו את הצבא האמריקאי על תמיכתו בישראל, לפי דיווח של "הוליווד ריפורטר".
"Kneecap המשיכה אחרי הופעתה בקואצ'לה ברשתות החברתיות עם פרסומים רבים של סרטונים אודות 'המסרים הלא מצונזרים' שלהם ובקשה מאמריקנים צעירים לשלוח את הקליפים לנשיא טראמפ, אותו כינו בכינוי פוגעני המתחיל באות c", הסביר "הוליווד ריפורטר".
Kneecap טענה בשבוע שעבר כי הם צונזרו לאחר שדחפו קריאות אנטי-מרגרט תאצ'ר ורגשות אנטי-ישראליים אחרים במהלך המופע הראשון שלהם, שלפי הדיווחים נקטע לפני שההופעה הסתיימה.
הלהקה הכפילה את מאמציה במהלך ההופעה האחרונה שלהם בסוף השבוע השני בהופעה שפגעה בקהילה היהודית. סונורה, אתר שבדרך כלל מארח אמני פאנק, לפי הדיווחים לא שידרה בשידור חי את ההופעה השנייה שלהם כאשר המארגנים ציפו שהלהקה תחזור על רגשות אנטי-ישראליים.
להקת ההיפ-הופ האירית "Kneecap" (כובע ברך) קראה ל"שחרור פלסטין" ו"לעזאזל עם ישראל" במהלך הופעתם ביום שישי באוהל סונורה. הם גם התייחסו לרצח עם וגינו את הצבא האמריקאי על תמיכתו בישראל, לפי דיווח של "הוליווד ריפורטר"
הלהקה, שנוסדה בבלפסט, צפון אירלנד, בשנת 2017, ידועה כקבוצה פוליטית מטבעה שבדרך כלל קוראת לאירלנד לנתק את הקשרים עם השלטון הבריטי. עם זאת, חברת Goldenvoice, החברה שקידמה את קואצ'לה, הייתה המומה מהתנהגותה של Kneecap לאחר שקבוצות יהודיות פנו לחברה כדי להתייחס להערות האנטי-ישראליות.
"הוליווד ריפורטר" מציין גורמים פנימיים שאומרים כי המנכ"ל של Goldenvoice, פול טולט, "הופתע לחלוטין".
הדיווח גם מציין את מנהל המוזיקה סקוטר בראון המגן על טולט לאחר התגובה הנגדית להופעה של Kneecap.
"פול הוא אדם טוב והיה תומך מפורש בשם הניצולים של פסטיבל המוזיקה נובה", כתב בראון באינסטגרם שלו ביום ראשון.
בראון הסביר עוד כי טולט השתתף בתערוכת זיכרון בלוס אנג'לס שיצר כדי לכבד את מאות האנשים שאיבדו את חייהם בהתקפות של מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר 2023.
"הוא לא רק נכח בתערוכה אלא נשאר במשך חמש שעות ואז ישב עם ניצולים", אמר בראון.
קואצ'לה אינה זרה להופעות עם מטען פוליטי. סולן Green Day, בילי ג'ו ארמסטרונג, תקף את הנשיא דונלד טראמפ ואת ממשלו לאחר ששינה את המילים בשיר הלהיט שלהם, "American Idiot".
יתר על כן, הסנאטור ברני סנדרס הופיע על הבמה כדי לתקוף את ממשל טראמפ.
אין זו הפעם הראשונה שפסטיבל המוזיקה היוקרתי, שמושך אלפי מבקרים המשלמים מאות עד עשרות אלפי דולרים להשתתף, הופך לבמה לביטויים פוליטיים שנויים במחלוקת. פסטיבל קואצ'לה 2025, שנערך בעמק הקואצ'לה בקליפורניה, משך תשומת לב רבה לא רק בשל הופעות מוסיקליות מרהיבות אלא גם בזכות המחלוקות הפוליטיות שהתפרצו במהלכו.
קואצ'לה אינה זרה להופעות עם מטען פוליטי. סולן Green Day, בילי ג'ו ארמסטרונג, תקף את הנשיא דונלד טראמפ ואת ממשלו לאחר ששינה את המילים בשיר הלהיט שלהם, "American Idiot"
במקרה של Kneecap, העניין מתמקד לא רק בתוכן המסרים האנטי-ישראליים אלא גם באופן שבו המפיקים התמודדו עם הסיטואציה. לפי הדיווחים, ההחלטה שלא לשדר בשידור חי את ההופעה השנייה של הלהקה מעידה על המודעות של המארגנים לרגישות הנושא ולפוטנציאל לתגובה שלילית נוספת.
התגובה של סקוטר בראון, המנהל המוזיקלי הידוע שהגן על פול טולט, מדגישה עד כמה הסוגיה רגישה בתעשיית הבידור. בראון הדגיש במיוחד את התמיכה של טולט בניצולי התקפת ה-7 באוקטובר, ככל הנראה בניסיון למנוע האשמות שטולט או פסטיבל קואצ'לה תומכים ברטוריקה האנטי-ישראלית של הלהקה.
זירת המוזיקה כמקום למחאה פוליטית אינה תופעה חדשה, אך תקרית Kneecap בקואצ'לה מדגישה את האופן שבו אירועי תרבות בינלאומיים גדולים הופכים יותר ויותר לזירות בהן נושאים פוליטיים גלובליים מתפרצים, לעתים קרובות באופן שמפתיע את המארגנים ומעורר תגובות נרחבות ברשתות החברתיות.
המקרה משקף את המתחים המתמשכים סביב סוגיית ישראל-פלסטין בתרבות הפופולרית האמריקאית והעולמית, וכיצד אמנים משתמשים בבמות פופולריות כדי להביע דעות פוליטיות חזקות, לעתים קרובות בצורה בוטה שמובילה למחלוקת.
בעוד המפיקים ניסו להתמודד עם האירוע בדיסקרטיות ככל האפשר, ברור שהתקרית הוסיפה שכבה נוספת למורכבות של ניהול פסטיבלי מוזיקה בעידן של מודעות פוליטית גוברת ורשתות חברתיות שמגבירות כל קריאה שנויה במחלוקת.