"יותר מאירוע אנטישמי אחד בכל שעה, בכל יום, לאורך שנה שלמה" - כך מתארים בליגה נגד השמצה (ADL) את המציאות הקשה שעמה מתמודדים יהודי ארצות הברית. דו"ח מקיף שפורסם השבוע חושף תמונת מצב מדאיגה: 9,354 אירועים אנטישמיים תועדו בשנת 2024, המספר הגבוה ביותר מאז החל הארגון לאסוף נתונים בשנת 1979.
"זוהי השנה הרביעית ברציפות שבה נשבר השיא השנתי," מציין ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל הארגון. "יהודים אמריקאים נרדפים, מותקפים וסובלים מאפליה רק בשל זהותם, אך לא נכנע לפחד. נמשיך להיות גאים במורשת, בתרבות ובזהות היהודית שלנו."
הנתונים החריגים מגיעים בצל המתיחות שהתעוררה בעקבות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר 2023. לראשונה בהיסטוריה של הדו"ח, למעלה ממחצית האירועים האנטישמיים (58%) קשורים ישירות לישראל או לציונות. כמעט 5,500 אירועים נרשמו בהקשר זה, כאשר כמחציתם התרחשו במהלך הפגנות אנטי-ישראליות.
במפת האנטישמיות האמריקאית, ניו יורק וקליפורניה מובילות במספר האירועים, אך התופעה נרשמה בכל 50 המדינות. המספרים מספרים סיפור עגום: עלייה של 21% בתקיפות פיזיות, עם 196 מקרים שבהם הותקפו לפחות 250 יהודים, כאשר כשליש מהקורבנות היו יהודים אורתודוקסים.
הקמפוסים האוניברסיטאיים הפכו לזירת התגוששות מרכזית, עם זינוק של 84% במספר האירועים האנטישמיים - שיא של 1,694 מקרים. ארגונים כמו "סטודנטים למען צדק בפלסטין" ו"המפלגה לסוציאליזם ושחרור" הובילו למעלה ממחצית ההפגנות שבהן נרשמו אירועים אנטישמיים.
נתון מטריד נוסף: 647 איומי פצצה כנגד מוסדות יהודיים, לצד 2,606 מקרי ונדליזם, כאשר בלמעלה משליש מהם נעשה שימוש בצלבי קרס. קבוצות לבנות עליונות כמו "חזית פטריוט", "ליגת הגנת הגויים" ו"חיי לבנים חשובים" אחראיות ל-94% מתוך 962 מקרי תעמולה אנטישמית.
"האירועים הללו מהווים תזכורת ברורה שהשתיקה אינה אופציה," מדגיש אורן סגל, סגן נשיא בכיר של ADL למאבק בקיצוניות. "אנשים טובים חייבים להתייצב, להתנגד ולהתעמת עם אנטישמיות בכל מקום שבה היא מופיעה."
דו"ח ה-ADL מבהיר כי המספרים המדווחים מייצגים ככל הנראה רק חלק מהתמונה המלאה. במיוחד בבתי ספר יסודיים ותיכוניים, רבים מאירועי ההטרדה והבריונות האנטישמיים נותרים ללא דיווח. מומחי הארגון מעריכים כי היקף התופעה גדול אף יותר מכפי שעולה מהנתונים הרשמיים.