מחוקקי מדינת ניו יורק נמצאים כעת מאחורי הצעת חוק שתאפשר קיום המתת חסד בסיוע רפואי, כך נודע לאחרונה. יושב ראש האסיפה, קארל היסטי (דמוקרט-ברונקס), הודיע למחוקקים במהלך פגישה סגורה ביום שלישי כי להצעת החוק - אותה מכנים תומכיה "סיוע רפואי למוות" - יש את מספר הקולות הדרוש לאישורה.
הפגישה בנושא הצעד השנוי במחלוקת, אשר לפי מספר מקורות עשוי לעלות להצבעה כבר בשבוע הבא, התקיימה בזמן שהמחוקקים והמושלת קת'י הוקול ממשיכים לגבש הסכם על תקציב המדינה, שהיה אמור להיות מאושר עד ה-1 באפריל.
מחוקקים בניו יורק מקדמים הצעת חוק שתאפשר המתת חסד
על פי הצעת החוק, מבוגר בעל כשירות מנטלית הסובל ממחלה סופנית עם תוחלת חיים של שישה חודשים או פחות, יוכל לבקש תרכובת קטלנית של תרופות מרופא. מספר מקורות אף מסרו כי ההצעה עשויה לעלות להצבעה באסיפה כבר בשבוע הבא.
היסטי הביע בעבר תמיכה בהצעת החוק, אך היא מעולם לא הועלתה לדיון במליאת האסיפה - סימן לכך שלא היו מספיק קולות לאישורה. תומכי ההצעה טוענים כי כעת יש לה תמיכה מספקת גם בסנאט המדינה.
"לכל אדם צריכה להיות הזכות לבחור בעצמו," אמר סנטור המדינה בראד הוילמן-סיגל, תומך ההצעה. "אם הם צלולים בדעתם ורוצים לסיים סבל בלתי נסבל ללא סיכויי החלמה, הם צריכים להיות מסוגלים לבחור את האופן שבו הם מתים."
קורין קארי, מנהלת בכירה מקומית בארגון "חמלה ובחירות", אחד הארגונים הדוחפים למען ההצעה, אמרה כי זהו חלק ממאבק "להבטיח שלתושבי ניו יורק חולי סופניים תהיה גישה למגוון מלא של אפשרויות בסוף החיים."
מנגד, הכנסייה הקתולית של מדינת ניו יורק קראה למחוקקים להתנגד להצעה, בטענה שהיא משדרת מסר שגוי. "בתקופה שבה המדינה מתמודדת עם משבר התאבדויות, במיוחד בקרב צעירים, אנחנו משדרים מסר שחיים מסוימים אינם שווים לחיות," אמר דניס פאוסט, המנהל הביצועי של הקבוצה הדתית.
במקביל, המחוקקים הצביעו שוב ביום שלישי על המשך פעילות זמנית של ממשלת המדינה, כאשר המשא ומתן על תקציב של 252 מיליארד דולר שהציעה הוקול לשנת הכספים 2026 נכנס לשבוע הרביעי שלו.