דו"ח חדש שפרסמה הליגה נגד השמצה (ADL) ביום שלישי חושף תמונת מצב מדאיגה בנוגע לאנטישמיות בנבאדה: מספר התקיפות האנטישמיות, מעשי הוונדליזם ואירועים הקשורים לקמפוסים עלה בשנת 2024, למרות ירידה כללית במספר הכולל של אירועים אנטישמיים במדינה.
על פי הדו"ח השנתי של ה-ADL, מקרי ונדליזם אנטישמיים כמעט הוכפלו בנבאדה, עם 20 אירועים בשנת 2024 לעומת 11 בשנת 2023. בנוסף, נרשמו שלושה מקרי תקיפה ב-2024, לעומת מקרה אחד בלבד בשנה הקודמת.
"אף אדם לא צריך להיות מותקף, מאוים או להרגיש לא בטוח בגלל זהותו היהודית - לא ברחוב, לא בביתו, לא בבתי כנסת, ובוודאי לא בקמפוסים אוניברסיטאיים, שחייבים להישאר מרחבים בטוחים לכל הסטודנטים," אמרה ג'ולי בריסלין, המנהלת האזורית של ה-ADL.
הדו"ח מציין כי מספר מקרי ההטרדה האנטישמית בנבאדה ירד ל-51 אירועים ב-2024 לאחר 70 אירועים ב-2023. בסך הכל אירעו 74 אירועים אנטישמיים בנבאדה ב-2024, ירידה מ-82 אירועים ב-2023.
ברמה הלאומית, הקמפוסים האוניברסיטאיים הפכו ל"מוקדים של פעילות אנטישמית", קובע הדו"ח, כאשר כמעט אחד מכל חמישה מקרים מדווחים ברחבי המדינה התרחשו בקמפוסים
אחד הממצאים המדאיגים ביותר בדו"ח נוגע למצב בקמפוסים האקדמיים. מקרי אנטישמיות הקשורים לקמפוסים הוכפלו, עם 10 אירועים בנבאדה ב-2024 לאחר חמישה בלבד ב-2023.
ברמה הלאומית, הקמפוסים האוניברסיטאיים הפכו ל"מוקדים של פעילות אנטישמית", קובע הדו"ח, כאשר כמעט אחד מכל חמישה מקרים מדווחים ברחבי המדינה התרחשו בקמפוסים.
"אנטישמיות בקמפוסים הפכה לנקודת התלקחות, המשקפת מגמות לאומיות בעקבות מתקפת הטרור של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר," מציין ה-ADL. "סטודנטים בנבאדה מדווחים על עלייה בעוינות, הדרה חברתית ורטוריקה מתלהמת מצד עמיתים ואפילו סגל אקדמי, שכולם תורמים לאקלים מתדרדר עבור חיים יהודיים בקמפוס."
במאי 2024, הסטודנט היהודי קורי גרווסקי הגיש תביעה פדרלית נגד UNLV, מועצת המנהלים, נשיא UNLV לשעבר קית' וויטפילד ומספר קבוצות פרו-פלסטיניות, בטענה שסבל מאנטישמיות ואפליה בקמפוס, וכי חברי סגל והנהלת האוניברסיטה לא עשו דבר בנידון.
התביעה טענה כי UNLV הפרה חוקים פדרליים נגד טרור בכך שהתירה לקבוצות פרו-פלסטיניות לארגן הפגנות בקמפוס, כשהן משמשות כ"ממלאות מקום" לחמאס, ארגון טרור אנטישמי האחראי למתקפה על ישראל ב-7 באוקטובר 2023.
ה-ADL מדגיש בדו"ח כי הארגון נזהר שלא לערבב בין ביקורת על ישראל או אקטיביזם אנטי-ישראלי לבין אנטישמיות.
"מחאה פוליטית לגיטימית, תמיכה בזכויות פלסטיניות או הבעת התנגדות למדיניות ישראל אינן נכללות בדו"ח," נכתב.
עם זאת, הדו"ח מציין כי לראשונה בהיסטוריה של הסקירה השנתית, רוב האירועים האנטישמיים (58 אחוזים או 5,452 אירועים) כללו אלמנטים הקשורים לישראל או לציונות. יותר ממחצית מכל מעשי הוונדליזם האנטישמיים כללו התייחסויות לישראל או לציונות, לפי הארגון.
"באופן גובר, שחקנים קיצוניים במרחב האנטי-ישראלי שילבו רטוריקה אנטישמית באקטיביזם שלהם, והפך נפוץ לתוקפים מכל הקשת הפוליטית להביע שנאה כלפי ישראל או תיאוריות קונספירציה על המדינה במגוון התקפות אנטישמיות," אומר ה-ADL.
ברחבי ארצות הברית, מקרי תקיפה אנטישמית, הטרדה וונדליזם עלו ב-5 אחוזים משנת 2023 ל-9,354 אירועים - הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה מאז שה-ADL החל לעקוב אחר הנתונים בשנת 1979.
בחמש השנים האחרונות, מספר האירועים האנטישמיים עלה ב-344 אחוזים. זוהי עלייה של 893 אחוזים בעשור האחרון, לפי ה-ADL.
בפברואר, הוועד היהודי האמריקאי פרסם דו"ח על שנת 2024, שתוצאותיו כונו "מדאיגות" על ידי הארגון. הדו"ח קבע כי יהודים אמריקאים מרגישים פחות בטוחים בארצות הברית ומשקיעים יותר מאמץ בהסתרת זהותם היהודית מאשר בשנים האחרונות.
ה-ADL תומך במספר הצעות חוק בסנאט של נבאדה, ומתנדבים ישתתפו ביום ההסברה של אזור המדבר של ה-ADL בקרסון סיטי ביום רביעי כדי להיפגש עם מחוקקים.
"למחוקקים יש הזדמנות ואחריות להראות ליהודים בנבאדה שהם נראים, נשמעים ומוגנים," אמרה בריסלין. "יוזמות מדיניות אלה אינן רק על מאבק בשנאה, אלא גם על הבטחת שכל תושב נבאדה יוכל לחיות בחופשיות ובגאווה בזהותו."
בזירה הלאומית, הסנאטורית ג'קי רוזן היא יו"ר משותפת של כוח המשימה הדו-מפלגתי של הסנאט למאבק באנטישמיות. רוזן, אחת משתי נשים יהודיות בלבד בסנאט האמריקאי והנשיאה לשעבר של בית כנסת הראשונה שמשרתת בסנאט, אמרה כי תמשיך לעבוד עם עמיתיה כדי להתמודד עם אנטישמיות.
"דו"ח ה-ADL מאשר את מה שידענו שהוא נכון: אירועים של הטרדה אנטישמית, ונדליזם ותקיפה נמצאים בעלייה," אמרה רוזן בהצהרה. "מעשים מטרידים אלה של שנאה ואלימות אנטי-יהודית הם בלתי מקובלים, ולכולנו יש אחריות להתנגד לאירועים אלה של קנאות בכל פעם שהם מתרחשים."
עבור בריסלין, אנטישמיות היא סוגיה שכל אחד במדינת נבאדה צריך לדאוג לה.
"אנטישמיות לא רק פוגעת ביהודים בנבאדה, היא קורעת את המרקם של מי שאנחנו כמדינה. לכולנו יש תפקיד בהוקעת שנאה וביצירת נבאדה בה כל אחד יכול לחיות בגאווה ובבטחה בזהותו," סיכמה בריסלין.