בתום מאבק משפטי ממושך שנמשך כשש שנים, הסכימה אוניברסיטת לואיוויל שבקנטקי לשלם פיצוי בסך 1.6 מיליון דולר לד"ר אלן ג'וזפסון, מומחה לפסיכיאטריה של ילדים ונוער, שפוטר מתפקידו לאחר שהביע עמדה ביקורתית כלפי טיפולים הורמונליים וניתוחים לשינוי מין בקרב ילדים הסובלים מדיספוריה מגדרית.
ד"ר ג'וזפסון, שעמד במשך 15 שנה בראש המחלקה לפסיכיאטריה ופסיכולוגיה של ילדים ומתבגרים באוניברסיטה, הצליח לחולל מהפך במחלקה שנחשבה בעבר למתקשה. הערכות האיכות השנתיות שקיבל בין השנים 2016-2014 היו מושלמות, אך הכל השתנה באוקטובר 2017 כאשר השתתף בפאנל מומחים שאירגן מכון "קרן המורשת" - ארגון בעל אוריינטציה שמרנית.
ד"ר אלן ג'וזפסון, מומחה לפסיכיאטריה של ילדים ונוער, יפוצה ב-1.6 מיליון דולר
במהלך הפאנל הביע ג'וזפסון דעה מקצועית לפיה יש לנקוט משנה זהירות בטיפולים כמו הורמונים וניתוחים לילדים עם דיספוריה מגדרית. עמדתו עוררה זעם בקרב פעילי מרכז הלהט"ב באוניברסיטה, שהפעילו לחץ על ההנהלה לנקוט צעדים נגדו.
"לא ציפיתי שהבעת עמדה מקצועית מבוססת תוביל לסיום הקריירה שלי," אמר ג'וזפסון בשיחה עם כלי תקשורת אמריקאיים. "חשבתי שבאקדמיה יש מקום לדיון פתוח ומורכב בנושאים רגישים."
חודש לאחר הופעתו בפאנל, הורד ג'וזפסון מתפקידו כראש המחלקה והועבר למעמד של מרצה זוטר. לטענתו, בחודשים שלאחר מכן הוא סבל מיחס משפיל, פגיעה בתנאי העסקתו, ולבסוף - בפברואר 2019 - קיבל הודעה שחוזהו לא יחודש.
"זו הייתה רדיפה שמטרתה להשתיק אותי," טען ג'וזפסון בתביעה שהגיש נגד האוניברסיטה. "פוטרתי לא בשל איכות עבודתי המקצועית אלא בשל דעותיי."
ארגון "ברית הגנת החירות" (ADF), שייצג את ג'וזפסון, הגדיר את הפשרה כהישג משמעותי במאבק על חופש הביטוי באקדמיה. "הסכום הגבוה שהאוניברסיטה נאלצה לשלם מעביר מסר ברור למוסדות אקדמיים אחרים," אמר טרביס ברהם, עורך דין בכיר בארגון. "פגיעה בזכות החוקתית לחופש ביטוי עשויה לעלות ביוקר."
אוניברסיטת לואיוויל בחרה שלא להגיב לדיווחים על הפשרה.