פומונה, קליפורניה - גל פשיטות פדרליות הכה השבוע בפרבר לוס אנג'לס, כאשר סוכני אכיפת החוק ממחוז רברסייד וממחלקת ביטחון המולדת (DHS) פשטו אתמול (יום שישי) על מוסך בפומונה. הפשיטה, שהתרחשה בשדרת הולט המזרחית, היא חלק ממה שנראה כמאמץ מתואם של ממשל טראמפ להגביר את אכיפת ההגירה באזור.
פשיטת יום שישי הגיעה רק שלושה ימים לאחר פעולה דומה בחנות הום דיפו מקומית ביום שלישי, במהלכה נעצרו לפי דיווחי פעילי הגירה עד 25 פועלי יום. סוכנות המכס והגנת הגבולות (CBP) טענה כי הסוכנים כיוונו לאדם עם צו מעצר פעיל, אך במהלך הפעולה לכדו תשעה "זרים בלתי חוקיים" נוספים
ראש עיריית פומונה, טים סנדובל, אישר ל-KTLA כי היה נוכח מחוץ למוסך במהלך הפשיטה. לפי משטרת מחוז רברסייד, הפשיטה כללה צו חיפוש הקשור לסמים, אך סירבו למסור פרטים נוספים בטענה ש"זוהי חקירה מתמשכת".
"אנו מודאגים עמוקות מנוכחותם של סוכנים פדרליים המגיעים באופן אקראי לעירנו וגורמים להפרעה," אמר סנדובל בתגובה לאירועים. "לאור מה שקרה בפומונה ובכל רחבי המדינה, אנשים חיים בפחד. הם מרגישים מטרור בקהילה שלהם."
פשיטת יום שישי הגיעה רק שלושה ימים לאחר פעולה דומה בחנות הום דיפו מקומית ביום שלישי, במהלכה נעצרו לפי דיווחי פעילי הגירה עד 25 פועלי יום. סוכנות המכס והגנת הגבולות (CBP) טענה כי הסוכנים כיוונו לאדם עם צו מעצר פעיל, אך במהלך הפעולה לכדו תשעה "זרים בלתי חוקיים" נוספים.
סנדובל ציין כי למיטב ידיעתו, איש לא נעצר בפשיטת יום שישי על המוסך.
האירועים בפומונה מהווים חלק ממדיניות הגירה נוקשה יותר של הממשל החדש. מאז כניסתו לתפקיד בינואר 2025, הנשיא טראמפ הקשיח משמעותית את מדיניות ההגירה, דבר שגרם לזעזועים בקהילות מהגרים ברחבי המדינה.
במקביל לפשיטות בפומונה, הממשל הפדרלי הודיע ביום שישי על ביטול החלטתו לשלול מעמד חוקי מסטודנטים בינלאומיים ברחבי המדינה, לאחר שרבים הגישו תביעות משפטיות נגד המדיניות החדשה. יותר מ-1,200 סטודנטים ברחבי ארה"ב איבדו באופן פתאומי את מעמדם החוקי או שהאשרות שלהם בוטלו, מה שהותיר אותם בסיכון לגירוש. רבים טענו כי היו להם רק הפרות קלות ברישומיהם או שלא ידעו מדוע הם הפכו למטרה. חלקם עזבו את המדינה בעוד אחרים נכנסו למחתרת או הפסיקו להגיע לשיעורים.
הפשיטות והמדיניות המחמירה יוצרות אווירה של חוסר ודאות בקרב קהילות מהגרים, במיוחד בקרב הקהילה הלטינית בפומונה ובסביבתה. מקרים דומים דווחו ברחבי לוס אנג'לס, כאשר סוכני משרד ביטחון המולדת נראו במוסדות חינוך, מה שהגביר את החששות בקרב תושבים.
מקורות מקומיים מדווחים כי פעילות אכיפת ההגירה המוגברת גרמה לירידה בנוכחות בעסקים מקומיים, כאשר משפחות רבות נמנעות מלצאת מבתיהן מחשש למעקב או מעצר. ארגוני קהילה בפומונה החלו לארגן סדנאות להעלאת מודעות לזכויות משפטיות ולספק תמיכה למשפחות המושפעות.
אף על פי שהראיה הרשמית לחיבור בין שתי הפשיטות בפומונה אינה ברורה, התזמון שלהן והדמיון באופיין מעוררים דאגה בקרב תושבים ופעילים כאחד. ראש העירייה סנדובל הביע התנגדות לפעולות הפדרליות, וקרא לתיאום טוב יותר בין רשויות אכיפת החוק הפדרליות והמקומיות.
בתגובה לביקורת הציבורית, דובר משרד ביטחון המולדת הדגיש כי הסוכנות "פועלת בהתאם לחוק ולפרוטוקולים המבצעיים הסטנדרטיים", והוסיף כי "כל הפעולות מתואמות עם סוכנויות מקומיות במידת האפשר".
הפשיטות בפומונה באות לאחר החמרה משמעותית במדיניות ההגירה ברמה הלאומית, כאשר ממשל טראמפ פועל למימוש הבטחות הבחירות שלו בנושאי הגירה והגנת גבולות. מדיניות זו כוללת גם את הרחבת בניית החומה בגבול מקסיקו והגברת מעצרים וגירושים של מהגרים חסרי מסמכים.
פעילי זכויות אדם ופעילי הגירה הביעו חשש כי מדיניות זו עלולה להוביל להפרדת משפחות ולהגברת הפחד בקהילות מהגרים, במיוחד בערים כמו פומונה שבהן יש אוכלוסיה גדולה של מהגרים. הם קוראים לממשל הפדרלי להתמקד בפתרונות הגירה מקיפים יותר במקום באכיפה מוגברת בלבד.
בינתיים, תושבי פומונה נותרים דרוכים, וממתינים לראות אם יתרחשו פשיטות נוספות בימים הקרובים.