
רק לפני שבועות בודדים נטפליקס נחשבה לפייבוריטית הברורה. ההצעה שלה, בגובה 27.75 דולר למניה עבור נכסי האולפנים והסטרימינג של וורנר, הוצגה כמהלך שיכול לרכז תחת קורת גג אחת מותגים כמו 'סופרמן', 'הארי פוטר' ו'משחקי הכס'. בשוק כבר דיברו על שינוי דרמטי באופן שבו אמריקאים צורכים טלוויזיה - ועל כוח חסר תקדים שהיה מתרכז בידי ענקית הסטרימינג.
אבל פרמאונט סקיידאנס לא ויתרה ולא הסכימה לצאת מהתמונה. היא העלתה את ההצעה שלה שוב ושוב, עד שהגישה הצעה של 31 דולר למניה - עבור החברה כולה, כולל רשתות הכבלים CNN, TNT ו-TBS. הדירקטוריון של וורנר קבע כי מדובר בהצעה עדיפה ונתן לנטפליקס ארבעה ימי עסקים להשוות אותה. נטפליקס בחרה שלא להעלות את המחיר והודיעה כי היא נסוגה מהמירוץ.

נטפליקס מוותרת על וורנר ברוס, פרמאונט צעד מלפני לרכוש את החברה
בהודעה משותפת הסבירו המנכ"לים טד סרנדוס וגרג פיטרס כי העסקה שניהלו הייתה בעלת פוטנציאל לייצר ערך לבעלי המניות, אך במחיר שנדרש כדי להשוות להצעה האחרונה של פרמאונט - היא כבר אינה משתלמת כלכלית. לדבריהם, זו הייתה עסקה "נחמד שיהיה במחיר הנכון, ולא משהו שחייבים בכל מחיר". הם אף הודו להנהלת וורנר על "תהליך הוגן ויסודי".
השווקים הגיבו במהירות. מניית נטפליקס זינקה ב-10 אחוז במסחר המאוחר ביום חמישי, בעוד שמניית וורנר ברדרס דיסקברי ירדה ב-2 אחוז. המשקיעים, כך נראה, העדיפו לראות את נטפליקס שומרת על משמעת פיננסית ולא נכנסת למלחמת מחירים יקרה מדי.
אחת הסוגיות הבוערות סביב המהלך הייתה ההשפעה על הצרכנים. כאשר נטפליקס הובילה, אנליסטים הזהירו מפני אפשרות לעליית מחירים. החשש היה שריכוז להיטי HBO כמו 'הלוטוס הלבן' לצד סדרות של נטפליקס דוגמת 'דברים מוזרים' היה מעניק לחברה כוח משמעותי להעלות דמי מנוי או להציב תכנים יוקרתיים מאחורי חבילות יקרות יותר. כיום חבילות נטפליקס בארה"ב נעות בין 7.99 ל-24.99 דולר בחודש, ואילו HBO Max בין 10.99 ל-22.99 דולר.
עם זאת, גם איחוד בין פרמאונט לוורנר אינו מבטיח יציבות במחירים. מהלך כזה ירכז תחת גג אחד מותגים גדולים - מ-DC קומיקס ועד 'משימה בלתי אפשרית' - ויחזק את כוחם של תאגידי המדיה הגדולים בשוק. אנליסטים כבר מזהירים כי איחוד ספריות תוכן לא אומר בהכרח שהכול יהיה זמין באפליקציה אחת, ובוודאי לא במחירים של היום.
הצעת פרמאונט נחשבת כעת למובילה, אך היא עדיין צפויה להיבחן על ידי רגולטורים ומחוקקים החוששים מהמשך ריכוזיות בשוק המדיה האמריקאי. אם תאושר, תקום חברת ענק שתתמודד ישירות מול דיסני, אמזון ונטפליקס - ותשנה שוב את מאזן הכוחות בהוליווד.
בינתיים, בנטפליקס משדרים עסקים כרגיל. החברה צפויה להשקיע השנה יותר מ-20 מיליארד דולר בסדרות ובסרטים, והמנכ"לים סיכמו כי ימשיכו להתמקד בצמיחה רווחית וביצירת ערך ארוך טווח לבעלי המניות.