לוס אנג'לס תמיד משכה הון — אך מה שמתרחש כיום בשוק הנדל"ן היוקרתי שלה חורג מהתבניות המוכרות. גל משמעותי של הון זר, שמקורו בברזיל, יפן, בריטניה, גרמניה ואוסטרליה, נכנס בעוצמה לשכונות היוקרה, בדיוק בזמן שבו חלק מהעשירים המקומיים בוחרים לצאת — ולעבור למדינות אחרות בארצות הברית, בעיקר פלורידה וטקסס.
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
התוצאה היא שינוי שקט אך עמוק: זהות הקונים מתחלפת, מקורות ההון משתנים, והמחירים — למרות הציפיות — אינם יורדים.
בסוף שנת 2025, לאחר שריפות הענק בדרום קליפורניה, הגיע הביקוש הבינלאומי לנכסי יוקרה בלוס אנג'לס ל־18.2% מכלל הרוכשים הפוטנציאליים. כלומר, כמעט אחד מכל חמישה מתעניינים ברכישת נכס יוקרתי בעיר הגיע מחוץ לארצות הברית — שיעור חריג גם ביחס לשווקים בינלאומיים מובילים.

ניתוח נתוני הביקוש מצביע על כך שקנדה מובילה את העניין הבינלאומי בעיר, ואחריה בריטניה, אוסטרליה, גרמניה ומקסיקו. עבור רבים מהרוכשים הללו, לוס אנג'לס נתפסת כ"שוק מקלט" — מקום יציב יחסית לשימור הון, גם כאשר המחירים גבוהים.
לדברי הכלכלן אנתוני סמית' מאתר הנדל"ן "רילטור.קום", מדובר בביטוי ישיר למשיכה של דרום קליפורניה עבור בעלי הון גבוה, הרואים באזור יעד למגורים, להשקעה ולשימור ערך.
בשוק עצמו, הנתונים מתורגמים לעסקאות משמעותיות. סוכני נדל"ן מדווחים על משקיעים זרים שמגיעים עם תקציבים של עשרות מיליוני דולרים, ולעיתים רוכשים מספר נכסים במקביל. רבים מהם משלמים במזומן — תופעה נפוצה בקרב רוכשים מחו"ל, המעדיפים להימנע ממימון מקומי ולסגור עסקאות במהירות.
ניתוח נתוני הביקוש מצביע על כך שקנדה מובילה את העניין הבינלאומי בעיר, ואחריה בריטניה, אוסטרליה, גרמניה ומקסיקו. עבור רבים מהרוכשים הללו, לוס אנג'לס נתפסת כ"שוק מקלט" — מקום יציב יחסית לשימור הון, גם כאשר המחירים גבוהים.
במקביל, בצד השני של המשוואה, מתרחש תהליך הפוך. יוזמה להטלת מס עושר על בעלי הון גבוה במיוחד בקליפורניה — מס חד־פעמי של חמישה אחוזים על הון של מיליארד דולר ומעלה — מעוררת חשש בקרב חלק מהעשירים הגדולים במדינה. אף שמדובר במספר מצומצם של אנשים, ההשפעה הסמלית והכלכלית משמעותית.
כמה מהשמות הבולטים בעולם הטכנולוגיה כבר החלו להעביר נכסים מחוץ לקליפורניה. עבורם, מדינות כמו פלורידה וטקסס — שאינן מטילות מס הכנסה מדינתי — מציעות אלטרנטיבה אטרקטיבית.
עם זאת, בשוק הנדל"ן המקומי לא מזהים סימני משבר. להפך: ההון הזר ממלא במהירות את החלל שנוצר. גם אם חלק מהנכסים יגיעו לשוק בעקבות עזיבת בעלי הון, הם צפויים להירכש במהירות על ידי משקיעים בינלאומיים שאינם מחויבים למערכת המיסוי המקומית.
הרקע הכלכלי הרחב מחזק את המגמה. קליפורניה הפכה לאחרונה לכלכלה הרביעית בגודלה בעולם, עם תוצר של כארבעה טריליון דולר. הצמיחה הכלכלית בשנים האחרונות, לצד מעמדה של לוס אנג'לס כמרכז תרבותי, כלכלי ובידורי, ממשיכים למשוך אליה הון מכל העולם.
נכון לחודש מרץ, שוק היוקרה בעיר הוא השני ביוקרו בארצות הברית מבין הערים הגדולות, כאשר מחיר הכניסה לנכס יוקרתי עומד על כ־4.25 מיליון דולר — יותר מפי שלושה מהמחיר החציוני הארצי.
בסופו של דבר, מה שמתרחש בלוס אנג'לס אינו רק סיפור נדל"ני מקומי. זהו ביטוי לתנועה רחבה יותר של הון גלובלי — הנע בין מדינות, מגיב למדיניות מיסוי, ומחפש יציבות, יוקרה ואיכות חיים. חלק מהעשירים עוזבים, אחרים מגיעים — אך העיר, כך נראה, ממשיכה להיות מוקד משיכה מרכזי לכסף הגדול של העולם.