שוב זה קורה בניו יורק: בתי כנסת הושחתו בצואה ובשמן מנוע
אלמונים השליכו צואה ושמן מנוע על שני בתי כנסת בקווינס, ויחידת פשעי השנאה של משטרת ניו יורק פתחה בחקירה. חברת בית הנבחרים של מדינת ניו יורק, נילי רוזיץ', גינתה את המעשה בחריפות והזהירה מפני ההסתה הגוברת נגד יהודים, בעוד שורת נתונים ואירועים מהחודשים האחרונים מצביעים על החרפה מדאיגה באנטישמיות ברחבי ארצות הברית.
האזינו לכתבה זו
שוב זה קורה בניו יורק: בתי כנסת הושחתו בצואה ובשמן מנוע
18.07.2026 19:00
0:00 / 0:00
07.18.2026 19:00
סוכנויות הידיעות
בעוד הוויכוח הציבורי סביב ישראל ממשיך להסעיר את הזירה הפוליטית בניו יורק, הקהילה היהודית התעוררה בסוף השבוע לעוד תזכורת כואבת לכך שהאנטישמיות אינה נשארת עוד ברשתות החברתיות או בהפגנות. שני בתי כנסת ברובע קווינס הושחתו במהלך הלילה שבין חמישי לשישי, כאשר אלמונים השליכו לעברם צואה ושמן מנוע. כך דיווח "טיימס אוף ישראל".
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
Phone
שלח
מי שחשפה את דבר התקיפה הייתה חברת בית הנבחרים של מדינת ניו יורק, נילי רוזיץ', ישראלית־אמריקנית המייצגת את אזור מזרח קווינס. "זו עוד דוגמה מקוממת לשנאה המתמשכת שהקהילה שלנו נאלצת להתמודד איתה", אמרה, וקראה למצות את הדין עם האחראים.
מעבר לנזק שנגרם למבנים, בקהילה היהודית מדגישים כי אופן ההשחתה אינו מקרי. השלכת צואה ושמן מנוע על בתי תפילה אינה נתפסת כמעשה ונדליזם אקראי, אלא כניסיון מכוון להשפיל ולבזות מקום קדוש ולהעביר מסר מאיים כלפי ציבור שלם
משטרת ניו יורק אישרה כי אחד החשודים השליך שקית ובה שמן מנוע לעבר חזיתו של בית כנסת אורתודוקסי בקווינס. בעקבות האירוע הועברה החקירה ליחידת פשעי השנאה של המשטרה, המתמחה בעבירות שמבוצעות על רקע דתי או גזעני. בשלב זה לא דווח על מעצרים, והחקירה נמשכת.
מעבר לנזק שנגרם למבנים, בקהילה היהודית מדגישים כי אופן ההשחתה אינו מקרי. השלכת צואה ושמן מנוע על בתי תפילה אינה נתפסת כמעשה ונדליזם אקראי, אלא כניסיון מכוון להשפיל ולבזות מקום קדוש ולהעביר מסר מאיים כלפי ציבור שלם.
האירוע האחרון מצטרף לשורת תקיפות אנטישמיות שנרשמו בניו יורק ובארצות הברית בשנים האחרונות. בתי כנסת, מוסדות קהילה ובתי ספר יהודיים הפכו שוב ושוב ליעדים להשחתות, איומים ותקיפות, בעוד שבשכונות שונות בעיר רוססו בחודשים האחרונים כתובות נאצה וצלבי קרס.
גם הנתונים הארציים מעוררים דאגה. סקרים שפורסמו לאחרונה מצביעים על עלייה חדה בעמדות אנטישמיות בקרב צעירים אמריקנים, ובקרב חלקים מהציבור גוברת הלגיטימציה לשיח עוין כלפי יהודים. במקביל, ארגונים יהודיים מדווחים על עלייה מתמשכת במספר האירועים האנטישמיים מאז פרוץ המלחמה במזרח התיכון.
המתיחות סביב ישראל מוסיפה שמן למדורה. העימותים הפוליטיים סביב המלחמה בעזה, הוויכוחים על הסיוע האמריקני לישראל והמחאות הפרו־פלסטיניות בקמפוסים וברחובות מתורגמים לא פעם לפגיעה ביהודים ובמוסדות יהודיים, גם כאשר אין להם כל קשר למדיניות ממשלת ישראל.
לתקרית יש גם משמעות מיוחדת עבור הקהילה הישראלית־אמריקנית. קווינס היא אחד ממוקדי ההתיישבות הגדולים של ישראלים ויהודים בניו יורק, ובה מתגוררות קהילות ישראליות, בוכריות ואורתודוקסיות גדולות. בשנים האחרונות הושקעו מיליוני דולרים באמצעי אבטחה לבתי הכנסת באזור, אך גם הם אינם מצליחים למנוע לחלוטין אירועי שנאה.
חקירת המשטרה עדיין נמצאת בראשיתה, אך עבור רבים בקהילה היהודית השאלה כבר אינה רק מי עומד מאחורי ההשחתה – אלא כיצד ניתן להבטיח שבתי הכנסת, שהיו במשך עשרות שנים סמל של ביטחון קהילתי, לא יהפכו שוב ושוב למטרות עבור מי שמבקשים להפחיד ולהרתיע את היהודים החיים בעיר הגדולה ביותר בארצות הברית.