לוס אנג'לס: הבור שבולע צמיגים - המכתש של סאנסט שאיש לא מצליח לסתום
בור עמוק בשדרות סאנסט, סמוך לברלי גלן בווסטווד, הפך למלכודת קבועה לנהגים: צמיגים נקרעים, חישוקים נפגעים ומכסי גלגלים נשארים מפוזרים לצד הכביש. העירייה הגיעה שוב לסתום אותו, אבל תושבים טוענים שהבעיה חוזרת כבר שנים – וחוששים שהגשמים הבאים יהפכו את המפגע למסוכן עוד יותר
האזינו לכתבה זו
לוס אנג'לס: הבור שבולע צמיגים - המכתש של סאנסט שאיש לא מצליח לסתום
30.08.2026 06:59
0:00 / 0:00
08.30.2026 06:59
סוכנויות הידיעות
לוס אנג'לס — שישה כלי רכב בתוך שעתיים. צמיגים קרועים. מכסי גלגלים שנותרו זרוקים על האספלט. ובמרכז הכול – בור עמוק בשדרות סאנסט, סמוך לצומת ברלי גלן בווסטווד, שהפך בימים האחרונים לאחת ממלכודות הכביש המדוברות בלוס אנג'לס.
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
Phone
שלח
תיעוד שצולם בלילה מראה את הבור הגדול ואת הנזק שהותיר אחריו. אחת הנהגות שפגעו בו סיפרה כי בתוך כשעתיים בלבד לפחות שש מכוניות נאלצו לעצור בעקבות תקרים ונזקים לגלגלים. סביב המפגע נותרו מכסי גלגלים שנעקרו מהמכוניות – עדות מוחשית לעוצמת הפגיעה.
תיעוד שצולם בלילה מראה את הבור הגדול ואת הנזק שהותיר אחריו. אחת הנהגות שפגעו בו סיפרה כי בתוך כשעתיים בלבד לפחות שש מכוניות נאלצו לעצור בעקבות תקרים ונזקים לגלגלים. סביב המפגע נותרו מכסי גלגלים שנעקרו מהמכוניות – עדות מוחשית לעוצמת הפגיעה.
אלא שלדברי תושבי האזור, זו אינה תקלה חדשה שנוצרה בן לילה. אותו קטע בשדרות סאנסט מוכר במשך שנים כבעייתי, והאספלט בו נפתח מחדש גם לאחר תיקונים חוזרים. ג'ונתן בראנד, מנהל איגוד בל אייר, סיפר כי הוא רואה שוב ושוב נהגים שאינם מבחינים בבור בזמן, פוגעים בו ונאלצים לעצור מיד בצד הדרך.
"אנשים נוסעים בסאנסט, לא רואים את הבור, פוגעים בו והמכונית שלהם מושבתת", סיפר. לדבריו, חלקם מגיעים למשרדי האיגוד כדי לבקש עזרה או פשוט להמתין לשירותי הדרך של טריפל איי. גם בראנד עצמו נפגע בעבר מבור באזור, והוא מגדיר את המפגע הנוכחי כאחד הקשים שראה.
ביום שישי בבוקר הגיע צוות של רשת איי־בי־סי 7 למקום ופנה לעיריית לוס אנג'לס בבקשה לתגובה. זמן קצר לאחר מכן הגיע צוות של מחלקת שירותי הרחובות העירונית והחל בתיקון האספלט. בתוך זמן קצר נסתם הבור, ולפחות מבחינה חיצונית נדמה היה שהבעיה נפתרה.
אלא שבשכונה מתקשים להתרשם. מבחינת התושבים, השאלה איננה אם הבור ייפתח שוב – אלא מתי.
"לעת עתה זה בסדר", אמר בראנד לאחר התיקון. "אבל הבורות ממשיכים לחזור. צריך לבדוק לעומק מה גורם לזה ולמצוא פתרון קבוע, אולי באמצעות בטון באזורים שבהם הבעיה כרונית".
החשש הגדול הוא שהגשמים יחמירו את המצב. מים שחודרים לסדקים באספלט, עומסי תנועה כבדים ושינויים בטמפרטורה הם שילוב מוכר שיוצר ומרחיב בורות בכבישים. בשדרות סאנסט, שבהן עובר מדי יום נפח תנועה עצום, כל סדק קטן עלול להפוך במהירות למפגע של ממש.
הבעיה אינה מסתכמת בבור אחד. שדרות סאנסט, המשתרעות לאורך עשרות קילומטרים מלב לוס אנג'לס ועד האוקיינוס, כוללות מקטעים ישנים ושחוקים שנאלצים להתמודד עם עומסי תנועה כבדים בהרבה מאלה שעבורם תוכננו במקור. במקומות מסוימים אין גם הפרדה מרכזית, והכביש הצר יחסית הופך כל מפגע למסוכן יותר.
מצב הכבישים בקליפורניה הוא כבר שנים מקור לתלונות מצד נהגים ורשויות מקומיות. אספלט סדוק, בורות ונזקי חורף גורמים מדי שנה לתקרים, חישוקים עקומים, פגיעה במערכות המתלים ובעיות בכיוון הגלגלים. עבור הנהג הממוצע, מפגש של שנייה אחת עם בור עלול להסתיים בחשבון של מאות ואף אלפי דולרים.
ומה קורה כאשר הכביש העירוני הוא שגרם לנזק? נהגים בלוס אנג'לס יכולים להגיש לעירייה תביעה בגין נזק לרכוש או פגיעה גופנית ולצרף תמונות של המפגע, תיעוד הנזק, חשבוניות ותיקונים. אלא שקבלת פיצוי אינה אוטומטית. בדרך כלל יש להוכיח שהעירייה ידעה – או הייתה צריכה לדעת – על קיומו של המפגע ולא תיקנה אותו בתוך זמן סביר.
אם הנזק נגרם בכביש הנמצא באחריות מחלקת התחבורה של קליפורניה, קאלטרנס, קיימת מערכת תביעות נפרדת. אפשרות נוספת היא לפנות לחברת הביטוח, אך גם שם הנהג עשוי לגלות שההשתתפות העצמית גבוהה כמעט כמו עלות החלפת הצמיג או תיקון החישוק.
בינתיים הבור בסאנסט נסתם, והמכוניות שוב חולפות מעל אותו קטע כביש כאילו דבר לא קרה. אלא שהתושבים באזור כבר למדו שלא למהר לחגוג. מבחינתם, האספלט החדש הוא רק שכבה זמנית מעל בעיה ישנה מאוד – וכשהגשם הבא יגיע, הם חוששים שגם המכתש יחזור איתו.