לפי הערכת ATLANTA FED, הרבעון הראשון של 2018 יהיה הטוב ביותר מאז המשבר הכלכלי הגדול ב-2009. הפעם האחרונה שנרשם גידול משמעותי, בהיקף דומה, היתה ברבעון השלישי של 2014, שהגיע אז ל-5.2%. נציין, כי הערכות הבנק המרכזי לעיתים אינן מדוייקות, באופן מיוחד ברגישות הרבה שיש לנתוני מדד ה-ISM, שהוא מדד מנהלי הרכש של 300 חברות אמריקאיות, המעיד על היקף הביקוש וכתוצאה מכך על היקף הצמיחה, או אי הצמיחה במשק. ניתוח לא נכון של נתוני מדד מנהלי הרכש מביא לעיתים למסקנות לא נכונות, המקפיצות את הערכות הגידול בתוצר המקומי הגולמי.
נתוני מדד מנהלי הרכש הם באופן מסורתי גלגל התנופה וגם הפעם הזו, לדיווחי הגידול בתוצר. שעור ההוצאה הצרכנית הריאלי זינק מ-3.1% ל-4% למרות קיטון בהיקף החסכון במשק והיקף הצמיחה הפרטית של השקעות קבועות גדל מ-5.2% ל-9.2%.
מאז 2015 נתוני מדד מנהלי הרכש גורמים לסקרי הבנק המרכזי, להעריך באופן מוגזם בכ-0.8% מעל הממוצע, כולל חריגה של1.9% בחישוב של ארבעת הרבעונים שנעשים ב-1 בנובמבר, כך עולה מניתוח של הנתונים שעשתה רשת CNBC. בכל מקרה, הנתונים לעיל מצטרפים לנתוני הביקוש לתעסוקה הכמעט קבועים סביב 4.1%. נתוני הפיריון ממשיכים להיות לא מחמיאים במיוחד וירדו בשעור של 0.1% ברבעון הרביעי, לעומת הערכות של עליה בשעור של 1%. התוצר המקומי הגולמי ברבעון הרביעי היה 2.6%, נתון מאכזב באופן יחסי לאור הציפיות. זוהי ירידה שנגרמה ככל הניראה בשל ירידה היקף המלאים ועליה היקף היבוא, נתונים שהכל מקוים, כי ישתנו לטובה ברבעונים הבאים.
נזכיר, כי הנשיא דונאלד טראמפ הגיע לכס הנשיאות בבית הלבן על גלי הבטחות לגידול מהותי בכלכלה האמריקאית, בשעור של לפחות 3% ואפילו עד 6%. הבנק מאטלנטה היה אופטימי בהערכתו גם את נתוני הרבעון הראשון של 2017, אז הוא העריך את הגידול ב-3.4% בעוד שהנתונים בשטח הציגו צמיחה בשעור נמוך של 1.2% בלבד.