הנשיא טראמפ חתם הערב (רביעי) על הצעת החוק שנשלחה לשולחנו לפני שעות אחדות. מדובר בחוק שקודם במהרה בקונגרס בעקבות מגפת הקורונה, והוא כולל בדיקות לזיהוי הנגיף ללא עלות עבור כלל תושבי ארה"ב, כמו גם הטבות נוספות עבור אלו שהושפעו מהשיבושים הרבים.
הנשיא טראמפ (צילום: רויטרס)
מוקדת יותר היום, הסנאט אישר את הצעת החוק, דבר שסלל את הדרך לקראת הדיונים בנוגע לחבילת הסיוע הכלכלית הבאה, שצפויה לכלול תשלום ישיר למאות מיליוני אמריקאים.
מיץ' מק'קונל, מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט, ביקר את תוכנה של חבילת הסיוע, אולם הוא הדגיש כי קיים צורך לספק תגובה מיידית שתרגיע את החששות של מרבית התושבים ותייצב את הכלכלה. מק'קונל אף הסביר כי מושב הסנאט לא יסתיים עד שלא תאושר חבילת הסיוע הכלכלית השלישית. כדי לסייע במדיניות הריחוק החברתי, מק'קונל האריך את משך ההצבעה וביקש מהסנאטורים להיכנס למליאה, להצביע ומיד לצאת.
כזכור, בית הנבחרים אישר את חבילת הסיוע באופן סופי בתחילת השבוע, וזאת בתום משא ומתן זריז שהתנהל בין יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי (דמוקרטית, קליפורניה) לבין הממשל הפדרלי, ובעיקר שר האוצר סטיב מנושין.
מיץ' מק'קונל, מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט (צילום: AP)
במסגרת חבילת הסיוע, אזרחים אשר הוכנסו לבידוד או נמצאו כנשאי הנגיף יוכלו לקבל דמי מחלה במשך שבועיים. גם רופאים ועובדי הממשל (למשל, עובדי ה-TSA בסן חוזה שנמצאו כנשאי הנגיף) אשר היו במגע עם חולי קורונה יוכלו לקבל את דמי האבטלה. גובה דמי האבטלה ייקבע לפי שכר העובד, אך הסכום יוגבל ב-511 דולר ליום.
תושבים אשר בני משפחתם חלו בנגיף, או לחילופין הורים לילדים שבית ספרם נסגר, יוכלו לקבל שני-שליש משכרם, אם כי הוחלט להגביל את הסכום ב-200 דולר ביום.