תושבת שכונת בוורלי גלן במערב לוס אנג'לס, טוענת כי האקר פרץ למחשבה האישי באמצעות תכנת שיחות הווידאו הווירטואלית, "זום", וגנב מחשבון הבנק שלה למעלה מ-60 אלף דולר.
העניין נחקר כעת על ידי המשטרה המקומית בשיתוף חברת התכנה, אשר מסרה בתגובה כי אין בידיהם בשלב זה הוכחות שניתן לבצע עבירה שכזאת באמצעות שימוש ב"זום".
האשה, מריה בראון, מסרה לרשת פוקס 11, שהיא הורידה את התכנה בסוף החודש שעבר, זאת על מנת להשתתף בשיחת ועידה עם עמיתה לעבודה בזמן משבר הקורונה, אשר כידוע מונע מפגש פיזי.
"הכל עבד מעולה, זו תכנה מגניבה", אמרה בראון. אולם יומיים לאחר מכן, היא מספרת שהבחינה במשהו חריג.
שימוש בתכנת זום במהלך החודש, על ידי מורה במרילנד. אילוסטרציה: AP
"הפעלתי את המחשב שלי, ואז ראיתי בחלקו העליון של המסך, כמעין התראה קטנה מהבהבת, בה נכתב כי המחשב נשלט ממקום אחר".
בראון אומרת שהיא נבהלה מהעניין והחליטה מיד למחוק את אפליקציית זום. "חשבתי לעצמי שאמנם זה מוזר, ולמרות ששמעתי מספר שמועות כאלו על זום, הרי רק השתמשתי בה פעם אחת".
אולם מספר ימים לאחר מכן, היא מספרת שעיניה חשכו: "בדקתי את חשבון הבנק שלי, וגיליתי לתדהמתי שסכומי כסף גדולים הועברו ממנו לכאורה באישורי".
לדבריה, ההעברות התבצעו לאחר שהתקינה את התכנה. 50 אלף דולר הועברו ביום אחד ולמעלה מעשרת אלפים ביומיים שלאחר מכן, בסכומים שהגיעו לטענה לקרוב ל-64 אלף דולר.
כתוצאה מכך, הגישה בראון תלונה במשטרת לוס אנג'לס והודיעה לסניף הבנק שלה על הגניבה.
"זום חוקרת את המקרה למרות שאנו סבורים שאין הוכחות ששימוש בתכנה יכול להוביל ולהיות מקושר לעבירה שכזאת. על משתמשי זום להקפיד ולבדוק שהפלטפורמה פועלת בסיומות ZOOM.US ZOOM.COM ZOOM.CN. מלבד שלוש סיומות אלו, כל אתר אחר, אינו שייך לחברה", מסרו נציגי זום בתגובה.
לכך התייחסה בראון וטענה בפני רשת פוקס 11 כי השתמשה בסיומת US. לדבריה, לצד העובדה שמדובר בתכנה בעלת כוונות טובות, היא זו שבסופו של דבר פתחה את הדלת בפני ההאקר שגנב את כספה.
נושא הפרת הפרטיות על ידי חברת זום, עלה לכותרות לאחרונה כאשר דווח שלמעלה מ-500 אלף פרטי חשבונות נמכרו ברשת. אז הגיבה החברה כי היא הגבירה משמעותית את נהלי אבטחת המידע.
הכתבה המלאה ברשת פוקס 11