למרות סיועו של ארגון הבריאות העולמי לחיפוי המחדלים החמורים לכאורה שהתגלו בחודשים האחרונים בהתנהלותה של בייג'ינג למול המגיפה, טען היום ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייזוס, כי "העולם היה חייב להקשיב לארגון הבריאות העולמי".
טדרוס אדהנום גברייזוס (צילום: היברו-ניוז)
טדרוס אדהנום גברייזוס אמר היום במסיבת עיתנואים דיגיטלית כי נגיף הקורונה הוכרז כבר ב-30 בינואר כמצב חירום בעל חומרה בינלאומית, גם כשהיו רק 82 מקרים מחוץ לסין, והעולם היה חייב להקשיב בזהירות לארגון הבריאות העולמי".
היעדר הדיוק ההיסטורי בהצהרות אלה הנוגדות את עצם העובדה שהארגון הורה שלא לסגור את גבולות המדינות, היה יכול לשמש סיבה לשעשוע קומי במידה וחייהם של מאות אלפי בני אדם לא היו נאבדים בשל ההחלטה שקיבל גברייזוס ב-31 בינואר להתיר את המשך הטיסות מסין לרחבי העולם, דבר שהוביל את האיחוד האירופאי לקבל את ההמלצה לקבל לשטחי היבשת אזרחי סין ובכך להציף את אירופה וגם את ארה"ב בנושאי הנגיף, וזאת בשל מה שתואר בזמנו על ידי הארגון כ"חשש מדעה קדומה וגזענות".
ארגון הבריאות העולמי
עוד לפני כן בתאריך ה-14 בינואר ה-WHO גיבה את עמדת סין כי הנגיף אינו מועבר בין אדם ואדם, למרות אזהרות מטיוואן וסינגפור שאין המצב כך, בהמשך דחה הארגון את הראיות שנחשפו בעיתונות הבריטית כי הנגיף נוצר במעבדה הוירולודית מווהאן.
על פי מקורות שנמסרו לערוץ פוקס ניוז, מדובר מצד סין "בחיפוי הגדול בכל הזמנים, אשר ארגון הבריאות העולמי סייע לו". הארגון אף חסם רופאים שביקשו לכפות שליטת גבולות לעצירת התפשטות הנגיף והמליץ למדינות שלא לסגור את גבולותיהם. עד סוף חודש פברואר הארגון המשיך בהנחיה, "נגד יישום מגבלות סחר ותנועה למדינות הסובלות מהתפרצות המגיפה".
לאור ממצאי מחקרו של בית החולים מאונט סייני בניו יורק התברר כי מרבית מקרי הקורונה באמריקה נבעו מאירופאים שנדבקו על ידי אנשים שיצאו מווהאן בין חודש ינואר ופברואר.