- חי באמריקה: ״נהנית מהזמן עם הבעל והבייבי החדש אבל מתגעגעת ליוגה ולמשחק״, מיטל לוי, שרמן אוקס, לוס אנג'לס
- צרות בלתי נגמרות בבואינג: מאות הזמנות בוטלו, שפל של 11 שנה במסירת מטוסים
- דלתא איירליינס נערכת לרמת ביקוש אפסית: דגם פופולארי של מטוסים יוצא משירות
- כוח אמריקני השתלט על בניין הבנק הגדול והעשיר בנפט של סוריה: דיווחים על תגבורי כוחות נוספים באזור
נתוני המכירות הקמעונאיות ברחבי ארצות הברית ירדו ב-16.4% במהלך חודש אפריל, וזאת על רקע סגירתם של מרבית בתי העסק במדינה. למרות שמרבית המדינות כבר איפשרו למשק להיפתח מחדש, נדמה שהנתונים שפורסמו היום חושפים את גודל האתגר שעומד בפני עסקים רבים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, בחודש שעבר דווח על ירידה של 8.7% בנתוני המכירות הקמעונאיות, אך כבר בזמנו הזהירו כלכלנים רבים שהפגיעה האמיתית תיחשף במהלך חודש מאי. עוד עולה מדו"ח משרד המסחר האמריקאי שפורסם הבוקר כי הפגיעה בחודשיים האחרונים היא כה גדולה, שכעת ישנה ירידה של 21.6% בנתוני המכירות של 12 החודשים האחרונים.
מעבר לכך שהירידה כפולה מזו שנרשמה בחודש שעבר, היא גם הגדולה ביותר שנרשמה בתוך חודש בודד מאז 1992.
"זה כאילו שסופת הוריקן עוצמתית פגעה בארה"ב והרסה לחלוטין את כל הכלכלה. עכשיו, אנחנו רק מנסים להתאושש", הסביר ג'ושוע שפירו, כלכלן בכיר בחברת ההשקעות MFR Securities. עוד הוסיף שפירו כי לדעתו תירשם מגמת התאוששות מסוימת, בייחוד כעת כאשר מדינות רבות מאפשרות לעסקים להיפתח מחדש. אך הוא הדגיש כי נתוני המכירות לא צפויים לשוב לרמה שנרשמה ערב המשבר.
"אסור לשכוח שיהיו הרבה אנשים שהחזיקו בעבודה לפני כמה חודשים, וכעת מוצאים את עצמם מובטלים. זה ישפיע על נתוני המכירות, ללא ספק", הוא אמר.
כזכור, אתמול דווח כי קרוב ל-3 מיליון בקשות נוספות לקבלת דמי אבטלה הוגשו ברחבי ארה"ב, כך שסך המובטלים בעקבות המשבר עומד כעת על 36 מיליון - דבר שצפוי לתרום לקשיים בהתאוששות של המשק.
הסופרמרקטים רשמו חודש מרץ מצוין, אך חודש אפריל היה שונה לחלוטין (צילום: Shutterstock)
הירידות הגדולות ביותר נרשמו בתעשיות הביגוד, האלקטרוניקה והרהיטים. לעומת זאת, המגמה שבה יותר ויותר אנשים עוברים לרכישות באינטרנט רק הלכה והתעצמה במהלך המשבר, ובמהלך חודש אפריל נרשמה עלייה של 8.4% במכירות המקוונות. יתרה מכך, מדובר בעלייה כה חדה שנתוני המכירות המקוונות לשנה האחרונה עלו ב-21.6%.
אך חשוב להבהיר כי מלבד רכישות מקוונת, אין אף תעשייה קמעונאית שנהנתה מנתוני מכירות טובים: סוכנויות הרכבים דיווחו על ירידה של 13%, חנויות הרהיטים ספגו פגיעה של 59%, חנויות האלקטרוניקה ירדו ב-60% ואפילו הסופרמרקטים דיווחו על ירידה של 13%, וזאת לאחר שבחודש מרץ דווקא נרשמה עלייה של 26%.
חנויות הבגדים דיווחו על ירידה של 79% במכירות וחנויות כלבו כגון טרגט ו-וולמארט דיווחו על ירידה של 29% במכירות למרות שהן נותרו פתוחות במהלך המשבר.
השפעת נתוני המכירות העגומים מתחילה להיות מורגשת בתעשייה, בייחוד בשבועיים האחרונים: מתחילת החודש דיווחו שתי רשתות מוכרות, ג'יי קרו ונימן מרקוס, על פשיטת רגל. לפי ההערכות, גם רשת JC Penney תפעל בצורה דומה.