הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
כלכלנים מזהירים: משבר הקורונה עלול לגרום לרבע מיליון הומלסים חדשים ברחבי ארה"ב
מרצה בכיר בחוג לכלכלה באוניברסיטת קולומביה פיתח את המודל, שמצביע על קשר ישיר בין שיעור האבטלה וכמות ההומלסים; המודל אף מתייחס למצב שבו שיעור האבטלה יעלה עוד יותר ויתקרב ל-16% בתוך כחודש וחצי

אם משבר הקורונה ימשיך להוביל לעלייה חסרת תקדים בכמות המובטלים החדשים, שיעור דרי הרחוב ברחבי ארצות הברית עלול לזנק ב-40% עד 45% עד תום השנה הנוכחית, כך על פי ניתוח שבוצע ע"י החוג לכלכלה באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


חסר בית בלוס אנג'לס, בחודש שעבר (צילום: Shutterstock)

 

אם תחזית כלכלית קודרת זו אכן תתממש, מדובר ברבע מיליון בני אדם שיהפכו לחסרי בית, והם יצטרפו לכ-550 אלף הומלסים החיים בארה"ב כיום.

כזכור, בתחילת החודש פורסם דו"ח המשרות של אפריל, ובו נחשפה עוצמת הפגיעה במשק: 20.5 מיליון משרות נמחקו, ושיעור האבטלה זינק ל-14.7% (לאחר שבמשך תקופה ארוכה הוא עמד על פחות מ-4%). אם לא די בכך, 36 מיליון בני אדם דיווחו שהם מובטלים בעקבות המשבר (חלקם פוטרו, חלקם הוצאו לחופשות ללא תשלום).

"זה חסר תקדים, אין אדם שחי כיום שיכול להגיד שהוא ראה בחייו עלייה של יותר מ-10% בשיעור האבטלה, בתוך חודש בודד", מסר ברנדן או'פלרטי, המרצה בקולומביה שהוביל את המחקר.

 

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

המודל שבו או'פלרטי עשה שימוש מתייחס לנתונים שפורסם בתחילת החודש, אך חשוב לזכור כי לפי כל ההערכות, נתוני חודש מאי (אלו שיפורסמו בשבוע הראשון של יוני) צפויים להיות קשים עוד יותר.

או'פלרטי אף הסביר כי המודל פותח באמצעות מידע שמצביע על קשר ישיר בין עלייה בשיעור האבטלה לבין עלייה בכמות חסרי בית. לדבריו, ממידע שנאסף מהשנים 2007 עד 2009 עולה כי על כך עלייה של אחוז בודד בשיעור האבטלה, כמות חסרי הבית גדלה ב-0.65 על כל 10 אלף תושבים.

כדי לגבש את המודל הרלוונטי, או'פרלטי עשה שימוש בנתונים על כמות חסרי הבית ערב המשבר, ביחד עם התחזית לפיה שיעור האבטלה צפוי להגיע ל-16% עד חודש יולי: "אם תחזית המובטלים תתברר כנכונה, ובמידה שהקשר בין חוסר תעסוקה לדרי רחוב יהיה זהה כפי שהיה בעבר, אלה הן ההערכות למה שעלול להתרחש", הסביר אופ'לרטי.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE