ד"ר אנתוני פאוצ'י בכנס מדעי: "אלוהים אדירים, איפה זה ייגמר?"
מזה זמן רב שלא שמענו מאחד מבכירי המדענים האמריקנים ואחד המומחים המובילים בעולם לחקר מחלות זיהומיות. הרופא הממונה על טיפולו של הבית הלבן במגיפה שמר על אופטימיות, "אני מאמין שיימצא חיסון"
06.10.2020, 07:11
סוכנויות הידיעות
06.10.2020, 07:11
סוכנויות הידיעות
המומחה למחלות זיהומיות של הנשיא טראמפ, ד"ר אנתוני פאוצ'י, כינה היום (שלישי) את נגיף הקורונה כ"סיוט הגרוע ביותר שלו", והזהיר כי המאבק נגד התפשטותו רחוק מלהסתיים.
השקפתו העגומה של פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות, מגיעה כאשר ארה"ב ממשיכה להיפתח לאט לאט מהסגר תוך התמודדות עם מחאות מאסיביות בערי ארה"ב כנגד המשטרה בעקבות הריגתו של ג'ורג' פלויד.
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
"במהלך תקופה של ארבעה חודשים זה הרס את כל העולם", אמר פאוצ'י במהלך הופעה וירטואלית בכנס שערך ארגון החדשנות Biotechnolog.
פאוצ'י הוסיף כי עדיין קיים חוסר וודאות סביב הנגיף ולגבי אופן התפשטותו והשפעתו על הגוף. לדבריו, COVID-19 מורכב בהרבה מנגיף ה- HIV, אשר הקדיש את מרבית חייו במחקרו.
הסיבה למורכבות הרבה יותר על פי פאוצ'י נובעת מרמות החומרה המשתנות של החולים - מנשאים אסימפטומטיים ועד חולים המפתחים מצבים קטלניים.
"אלוהים אדירים, איפה זה ייגמר? אנחנו עדיין בתחילת ההבנה האמיתית".
פאוצ'י הודיע כי חיסונים יהוו את הדרך היחידה לעצור את התפשטות הנגיף תוך שהוא מביע ביטחון כי נוגד יימצא לבסוף, "אני מצפה ליותר ממנצח אחד בתחום החיסונים, מכיוון שנזדקק לחיסונים עבור כל העולם - מיליארדים ומיליארדים של מנות חיסון", אמר.
"שמחתי מאוד על כך שהתעשייה צועדת קדימה - זה שונה מאוד ממה שראינו עם SARS, ענף התרופות אינו טיפש - הם הבינו את זה. הם יודעים שלסארס הייתה מידת מעבר חלשה, בו הנגיף שרף את עצמו באמצעות אמצעים טהורים לבריאות הציבור. והם יודעים שאין מצב שזה יקרה עם הנגיף הזה".
ברמה החברתית ביקש פאוצ'י להפנות תשומת לב לעובדה כי COVID-19 מאיר "אור בהיר" על הפערים הבריאותיים בארה"ב. לדעתו המשאבים חייבים להיות ממוקדים ביישובים הפגיעים ביותר, דהיינו אפרו-אמריקאים, שבגלל מגוון גורמים - כולל סוציו-אקונומיים ותעסוקתיים, דווקא הם "נפגעו בכמות כפולה".
"בקרב אפריקאים אמריקאים יש שיעור גדול יותר של משרות שאינן מאפשרות להם לשבת מול מחשב ולעשות עבודות טלפוניות. הם שם בחוץ. הם עושים הרבה דברים פיזיים איפה שצריך לבוא במגע" אמר פאוצ'י.
מומחה וירוס הנגיף המוביל במדינה הזהיר גם מפני ניסיון ליישם בקרות מחירים על יצרני חיסונים - "ככל שאני רוצה לראות תמחור הוגן, אסור לכפות מחיר," אמר, והסביר כי חברות פשוט יסתלקו מהמירוץ להשגת החיסון אם ייאלצו להתמודד עם בקרת מחירים על חיסונים.
"זה ענף המונע מרווחים", המשיך פאוצ'י והוסיף כי הוא מאמין שחברות רבות יבקשו לסייע למדיניות עניות באפריקה וכדו' להשיג מנות חיסון במחירים מוזלים.
50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE