הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ניצחה במירוץ? רוסיה תרשום את חיסון הקורונה הראשון , האוליגרכים הרוסים כבר קיבלו אותו
ה-12 באוגוסט הוא תאריך היעד, בינתיים ניסויים אחרונים נמשכים תוך שיתוף פעולה מפתיע עם נסיינים מערב הסעודית ואיחוד האמירויות, הנשיא פוטין "אנו חייבים להיות בטוחים במאת האחוזים"

מכיוון שהעיתונות המדעית והפיננסית בשפה האנגלית מתמקדת במועמדים לחיסונים שנוצרו על ידי מודרן, פייזר וחברות ביו-טק מערביות, ראינו מעט מאוד סיקור על החיסון תוצרת רוסיה שכבר הוענק לחברי העלית העסקית במדינה.

חברת מודרנה המתכננת לגבות סכום שערורייתי של כ-60 דולר לחיסון הראשוני שלה, עלולה להיתקל בבעיות שכן רוסיה מקווה להכות את יריבותיה המערביות על ידי רישום החיסון נגד נגיף הקורנה עד ה-10-12 באוגוסט, ולייצרו במחיר מוזל, וכך להבטיח את מעמדה בתור הראשונה שהשיגה חיסון המכוון לטיפול ב-SARS-CoV-2.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


לאחר שיזכה לאישור, ניתן יהיה להעניק את החיסון שפותח על ידי מכון גמלאיה במוסקבה (במימון מממשלת רוסיה) תוך 7 ימים עבור אזרחי רוסיה.

החיסון שפותח במכון גמלאיה צפוי לקבל אישור מותנה באוגוסט; כלומר, הניסויים האחרונים על החיסון שפותח יתרחשו בחודש הזה על עוד כ-1,600 איש, כך אמרה סגנית ראש-הממשלה טטיאנה גוליקובה בפגישתה המשודרת עם הנשיא ולדימיר פוטין - ואם האישור יתקבל בשבוע הקרוב, הרי ש"הייצור התעשייתי צריך להתחיל בספטמבר", הוסיפה.

"הדרישות העיקריות לחיסון הן היעילות והבטיחות המוכחות, לכן צריך לעשות הכל בזהירות ובמדויק מאוד", אמר פוטין בסוף הפגישה. "אמוננו בחיסון חייב להיות מוחלט".

מה שבטוח, המהירות בה פותח החיסון, והסודיות סביב המחקר העלו שאלות בחו"ל. אך לא די שאלות כדי לעצור את הניסויים בשלב 3 שעתיד להתחיל בשבוע הבא ברוסיה, בערב הסעודית ובאיחוד האמירויות.

 

(אילוסטרציה)

רוסיה כידוע יש את ההתפרצות הרביעית בגודלה בעולם, אחרי ארה"ב, ברזיל והודו. עם יותר מ- 800,000 מקרים מאושרים.

בעוד שהחיסון הוזה על ידי המפתחים שלו כבטוח, וככל הנראה הראשון שהגיע לציבור, הנתונים לא פורסמו והמהירות בה מפתחים עוברים העלתה שאלות במדינות אחרות. גמליה אמורה להתחיל בשבועות האחרונים בניסויים בשלב 3 ברוסיה, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות.


ברוסיה יש יותר מ-800,000 מקרים מאושרים של COVID-19, המספר הרביעי בגודלו בעולם.

על פי הדיווחים, פוטין מתח ביקורת על אזורים מסוימים במדינה שפתחו מחדש במהירות רבה מדי.

"המצב נותר קשה ויכול, כמו שאומרים, להתנדנד לכל כיוון", אמר נשיא רוסיה, "אין סיבה לשאננות, להירגעות, או לשכוח את המלצות הרופאים".

חוקרים וחברות תרופות במדינות אחרות, כולל ארה"ב, בריטניה, יפן וסין, מעוניינים גם הם בפיתוח חיסונים.

ארה"ב ובריטניה האשימו את רוסיה בכך ששלחה האקרים לחדור למחקרי החיסונים בבריטניה ובארה"ב.

למרות הסיכונים האפשריים חשיפת חיסון קורונה ראשון מסוגו תהיה ניצחון יחסי ציבור גדול עבור פוטין, שעל פי הדיווחים הפופולריות שלו נופלת ברוסיה מאז ההתפרצות שממשלתו כשלה למנוע.

על פי שר הבריאות הרוסי מיכאיל מוראשקו, ימסר החיסון הרוסי לאנשי מקצוע בתחום הבריאות לפני הניסויים הקליניים.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE