אמזון צפויה להודיע בימים הקרובים כי היא מתכוונת לערוך את "פריים דיי" - אירוע המכירות החגיגי שבדרך כלל מתקיים בקיץ - באמצע חודש אוקטובר, כך עולה מדיווחים באתר "The Verge".
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
כזכור, ימי המכירות היו אמורים להתקיים בחודש יולי, אך בשל משבר הקורונה (ובעקבות הזינוק החד בביקוש למשלוחים ביתיים) הוחלט לדחות את הפריים דיי עד הרבעון הרביעי של השנה.
על אף שנקרא "פריים דיי", אירוע המכירות נמשך יותר מ-24 שעות (בדומה למבצעי הענק בבלאק פריידי), ולפי הדיווחים הוא יחל בעוד ארבעה שבועות בדיוק, ב-13 באוקטובר, ויסתיים למחרת. הודעה רשמית על המועד שנבחר צפויה להתפרסם בסוף השבוע הקרוב.
מעבר לכך שאמזון כבר הודיעה לחברות הענק הפועלות באתר להיערך לקראת אירוע המכירות, ביום שישי האחרון החברה שלחה הודעה לכלל עובדיה, שבה הוסבר שבקשות לחופשה בין ה-13 ל-20 באוקטובר לא יזכו באישור - דבר שככל הנראה מעיד על היערכות לקראת הפריים דיי.
מייסד אמזון, ג'ף בזוס (צילום: רויטרס)
בשנה שעברה טענה אמזון שמכרה יותר מ-175 מיליון פריטים שונים במהלך חג הקניות, יותר מאשר בלאק פריידי וסייבר מאנדיי יחדיו. עם זאת, חשוב להדגיש שאמזון סירבה לפרסם את הרווחים שלה, ובמקום הסתפקה בהודעה קצרה לפיה מדובר ב"אירוע הקניות הגדול ביותר בתולדות אמזון".
חג הקניות השנתי כמובן מסייע לאמזון להרוויח יותר כסף (בייחוד בחודשי הקיץ שבדרך כלל נחשבים ל'שקטים יותר', בוודאי בהשוואה לנובמבר ודצמבר), אך הוא גם נועד למשוך יותר ויותר אנשים ל"אמזון פריים". כיום ישנם למעלה מ-100 מיליון איש ברחבי העולם המינויים בשירות, שעלותו כ-120 דולר בשנה.
מרכז ההפצה בעיר שאקופי בו העובדים פתחו בשביתה במהלך יום הפריים ב-2019 (צילום: AP)
במקביל לחג הקניות, בשנה שעברה החליטו חלק מעובדי החברה לפתוח בשביתה דווקא במהלך הפריים דיי, וזאת במטרה לעלות את המודעות לתנאי עבודתם הקשים. כך למשל, עובדי מרכז ההפצה של אמזון בעיר שאקופי (מיניסוטה) נטשו את המקום בעיצומו של עומס החג, אך בהנהלת האתר הדפו את הביקורות ואמרו:
"אנו מעניקים תנאי העסקה טובים עם שכר מעולה, החל מ-16.25 דולר לשעה ועד 20.80 דולר לשעה. אנחנו גם מציעים הטבות שונות, לרבות ביטוח בריאות, עד 20 שבועות של חופשת לידה, השתתפות בשכר לימוד ועוד".