- מדוע אתם לא צריך להילחץ מהזן החדש של נגיף הקורונה
- שוחד עבור חיסון הקורונה: עשירי קליפורניה כפסע מלעבור על החוק
- רקטות נורו לשגרירות ארה"ב: התוקפים הן מליציות אירניות
- מגמה מתפתחת עקב סרבני החיסונים: בכירים בישראל וארה"ב מתנדבים לשמש כדוגמא
- צינוק לחודש בתא בידוד במאסר: בעלה של כוכבת צער גידול בנות לא זוכה לחיים קלים בכלא
- בשיא עונת החגים: סגירה גורפת של סניפי אפל הוכרזה ברחבי קליפורניה
מוטציית הקורונה החדשה והחשש מסגר כולל בבריטניה מפילה את הפאונד ב-1.5%, עד לרמה של 1.331 דולר. היורו מאבד 0.5% ל-1.219 דולר. הלחץ על המטבע הבריטי נובע גם מהעובדה שעדיין לא הושג הסכם סחר עם האיחוד האירופי, לקראת הדד ליין של ה-31 בדצמבר – שלאחריו ייכנס לתוקף הברקזיט המלא, שיכלול מכסים מול אירופה ללא הסכם.
שורה של מדינות הודיעו על סגירת קווי התעופה עם בריטניה, בניסיון למנוע חדירה של המוטציה שהתגלתה בסוף השבוע בממלכה. ההודעה החשובה והמשמעותית ביותר יצאה מצרפת, שסגרה גם קווי התעופה וגם את קווי הרכבת Eurotunnel – בשלב זה ל-48 שעות. גם המעברות מנמל דובר הבריטי יפסיקו את פעילותן.
בין המדינות הנוספות שהוציאו הודעה דומה על מגבלות טיסה לבריטניה: גרמניה, איטליה, הולנד, בלגיה, שבדיה, דנמרק, אירלנד, טורקיה, פולין, הונגריה, בולגריה קולומביה, סעודיה ואיראן. בחלק גדול מהמדינות ובראשן צרפת, המגבלה חלה גם על העברת מטעונים, צעד שמשמעותו הרסנית לבתי עסק בבריטניה.
ראש הממשלה בוריס ג'ונסון יכנס היום ישיבת חירום של הממשלה, שתדון בצעדי התגובה הנדרשים. ג'ונסון הודיעה גם שינהל מוקדם יותר שיחות ועידה עם מנהיגי אירופה על המגבלות האמורות, בניסיון לפתור את המשבר ולמתן את המגבלות.
השפעת הודעת בריטניה על הבורסה
הדולר שנפל בשבוע שעבר לשפל של 2.5 שנים מול אינדקס המטבעות מקבל עידוד גם מההסכמה בקונגרס על חבילת חילוץ חדשה למשבר הקורונה, בסכום של 900 מיליארד דולר. החבילה צפויה לקבל היום את אישור הקונגרס ומייד לאחר מכן תועבר לאישור סופי של הסנאט.
הסיכוי הגובר לקיצוץ מסיבי בתקציב שולח את הקצה הארוך של עקום התשואות לעליות. איגרות החוב הצמודות למדד שמשך החיים הממוצע שלהן הוא 29 ו-22 שנים עולות ב-0.18% וב-0.12% בהתאמה, והתשואות עליהן יורדות ל-0.432% ול-0.223% בהתאמה. אגרות החוב השקליות הלא צמודות, שמשך החיים הממוצע שלהן הוא 18 ו-15 שנים, עולות ב-0.17% וב-0.20% בהתאמה, והתשואות עליהן יורדות ל-1.891% ול-1.485% בהתאמה. המדדים המובילים של שוק איגרות החוב הקונצרניות - תל בונד 20, 40 ו-60 - נחבטים ב-0.43%, 0.33% ו-0.38% בהתאמה. הנפילות בשוק המניות מיטיבות עם הדולר, המתחזק ב-0.425 כלפי השקל - ונסחר ב-3.2547 שקלים לדולר. השקל מתחזק כלפי היורו ב-0.47% - ונסחר ב-3.9527 שקלים ליורו.