הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
זן הקורונה החדש שהתגלה הפיל את בורסות העולם: הפאונד בקריסה
החששות ממוטציה חדשה של נגיף הקורונה והחשש מסגר נוסף מפילים את הבורסות בעולם ובעקבותיהן גם את מדדי המניות המובילים בתל אביב. שורה ארוכה של מדינות סגרו גבולות מול בריטניה בניסיון לחסום העברה של המוטציה החדשה - כשההודעה המשמעותית ביותר מבחינת ההשלכות הכלכליות הכבדות יצאה מצרפת; הפאונד יורד עד ל-1.331 דולר; בשוק המקומי: הפאונד נחתך ב-1.3% ושערו היציג נקבע על 4.317 שקלים, הדולר עלה ב-0.3% והשער יציג נקבע על 3.25 שקלים.

מוטציית הקורונה החדשה והחשש מסגר כולל בבריטניה מפילה את הפאונד ב-1.5%, עד לרמה של 1.331 דולר. היורו מאבד 0.5% ל-1.219 דולר. הלחץ על המטבע הבריטי נובע גם מהעובדה שעדיין לא הושג הסכם סחר עם האיחוד האירופי, לקראת הדד ליין של ה-31 בדצמבר – שלאחריו ייכנס לתוקף הברקזיט המלא, שיכלול מכסים מול אירופה ללא הסכם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


British Prime Minister Boris Johnson is out of the hospital, says medical  staff saved his life - Los Angeles Times

 

שורה של מדינות הודיעו על סגירת קווי התעופה עם בריטניה, בניסיון למנוע חדירה של המוטציה שהתגלתה בסוף השבוע בממלכה. ההודעה החשובה והמשמעותית ביותר יצאה מצרפת, שסגרה גם קווי התעופה וגם את קווי הרכבת Eurotunnel – בשלב זה ל-48 שעות. גם המעברות מנמל דובר הבריטי יפסיקו את פעילותן.

בין המדינות הנוספות שהוציאו הודעה דומה על מגבלות טיסה לבריטניה: גרמניה, איטליה, הולנד, בלגיה, שבדיה, דנמרק, אירלנד, טורקיה, פולין, הונגריה, בולגריה קולומביה, סעודיה ואיראן.  בחלק גדול מהמדינות ובראשן צרפת, המגבלה חלה גם על העברת מטעונים, צעד שמשמעותו הרסנית לבתי עסק בבריטניה.

ראש הממשלה בוריס ג'ונסון יכנס היום ישיבת חירום של הממשלה, שתדון בצעדי התגובה הנדרשים. ג'ונסון הודיעה גם שינהל מוקדם יותר שיחות ועידה עם מנהיגי אירופה על המגבלות האמורות, בניסיון לפתור את המשבר ולמתן את המגבלות.

 

השפעת הודעת בריטניה על הבורסה

 

הדולר שנפל בשבוע שעבר לשפל של 2.5 שנים מול אינדקס המטבעות מקבל עידוד גם מההסכמה בקונגרס על חבילת חילוץ חדשה למשבר הקורונה, בסכום של 900 מיליארד דולר. החבילה צפויה לקבל היום את אישור הקונגרס ומייד לאחר מכן תועבר לאישור סופי של הסנאט.

הסיכוי הגובר לקיצוץ מסיבי בתקציב שולח את הקצה הארוך של עקום התשואות לעליות. איגרות החוב הצמודות למדד שמשך החיים הממוצע שלהן הוא 29 ו-22 שנים עולות ב-0.18% וב-0.12% בהתאמה, והתשואות עליהן יורדות ל-0.432% ול-0.223% בהתאמה. אגרות החוב השקליות הלא צמודות, שמשך החיים הממוצע שלהן הוא 18 ו-15 שנים, עולות ב-0.17% וב-0.20% בהתאמה, והתשואות עליהן יורדות ל-1.891% ול-1.485% בהתאמה. המדדים המובילים של שוק איגרות החוב הקונצרניות - תל בונד 20, 40 ו-60 - נחבטים ב-0.43%, 0.33% ו-0.38% בהתאמה. הנפילות בשוק המניות מיטיבות עם הדולר, המתחזק ב-0.425 כלפי השקל - ונסחר ב-3.2547 שקלים לדולר. השקל מתחזק כלפי היורו ב-0.47% - ונסחר ב-3.9527 שקלים ליורו.

 

 
 
50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE