הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
לראשונה מאז תחילת משבר הקורונה: ארה"ב חוזרת להנפיק תעודות גרין קארד ואשרות נוספות
משרדי ההגירה ברחבי ארה"ב יחדשו את פעילותם ויחלו לטפל במאות אלפי הבקשות שהצטברו בשנה האחרונה. "השבתת מערכת ההגירה החוקית אינה מקדמת את האינטרס הלאומי של ארה"ב, נהפוך הוא, היא פוגעת במדינה", הסביר הנשיא ביידן במעמד החתימה על הצו

רשויות ההגירה הפדרליות צפויות לחדש בקרוב את הנפקתן של תעודות הגרין קארד הנכספות, וזאת לאחר שאמש (רביעי) הנשיא ביידן חתם על צו לביטול המדיניות שהממשל הקודם החליט ליישם עם פרוץ המשבר אשתקד.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

כזכור, באמצע חודש אפריל 2020 הורה נשיא ארצות הברית דאז, דונלד טראמפ, על עצירת תהליך ההגירה החוקי למשך 60 ימים. בהמשך הוחלט להאריך את המדיניות עד סוף דצמבר, ולקראת סוף 2020 טראמפ חתם על צו נוסף שהאריך את המדיניות עד ה-31 במרץ 2021.

בזמנו הסביר טראמפ שהמהלך נועד לוודא שחברות לא מעסיקות עובדים זרים באמצעות גרין קארד, כאשר עשרות מיליוני מובטלים אמריקאים מחפשים אחר מקום עבודה חדש. עם זאת, רבים הרימו גבה והאשימו את טראמפ בכך שהוא מנצל את המשבר כדי ליישם את מדיניות ההגירה שאותה לא הצליח לקדם באמצעות חקיקה.

בפועל, להחלטה הייתה השפעה ישירה על מהגרים חדשים שהיו בעיצומו של התהליך לקבל מעמד של תושבות קבע. יתרה מכך, ההחלטה פגעה גם בעשרות אלפי המהגרים ששמותיהם נבחרו בהגרלת הגרין קארד (מתוך כ-14 מיליון בקשות להשתתפות בהגרלה שהוגשו אשתקד).

 

הנשיא ביידן, אמש בבית הלבן (צילום: AP)

 

כאמור, אמש הנשיא ביידן חתם על צו לביטול מדיניות זו, והוא הסביר את ההחלטה שהוא ואנשי הממשל קיבלו:

לדבריו, השבתת מערכת ההגירה החוקית בארצות הברית "לא מקדמת את האינטרסים של ארצות הברית. נהפוך הוא, היא פוגעת במדינה בכך שהיא מונעת מקרובי משפחה של חלק מהאזרחים להגיע לכאן ולהצטרף אליהם. מדיניות זו גם פגעה בתעשיות האמריקאיות שעושות שימוש בעובדים זרים", הוא הסביר.

 

 

למרות החלטת הממשל, מסתמן שתידרש תקופה ארוכה ביותר כדי להתחיל לטפל במאות אלפי הבקשות לקבלת גרין קארד ו-וויזות שהצטברו במשרדי ההגירה בשנה האחרונה. קרטיס מוריסון, עורך דין המתמחה להגירה, סיפר כי להערכתו יש כ-440 אלף בקשות שהצטברו בשנה האחרונה.

"מצד אחד אני שמח כי יש לי אלפי לקוחות שנפגעו מההחלטה, וכעת ניתן להתקדם בתיק שלהם. אבל מצד שני, אם לא יתבצעו שינויים משמעותיים, יעברו שנים רבות עד שיטפלו בכל הבקשות שהוגשו לרשויות", הסביר מוריסון.

 

אילוסטרציה (צילום: Getty Images)

 

במקביל לחידוש הנפקת תעודות הגרין קארד, מוקדם יותר החודש נודע שראשי המשרד לביטחון המולדת (DHS) מעוניינים לבטל את המבחן החדש לקבלת אזרחות אמריקאית, אשר נכנס לתוקף בשנה שעברה, וזאת לאור הביקורת שהועלתה על כך שהמבחן מורכב מדי וכולל שאלות המבוססות על דעות פוליטיות. כך על פי הפרסומים ב'באזפיד ניוז'.

כזכור, בנובמבר הודיע המשרד לענייני אזרחות ושירותי הגירה (USCIS) שהחל מה-1 בדצמבר, כל מי שנמצא בתהליך בקשה לקבלת אזרחות יקבל מבחן ובו 20 שאלות, כאשר יהיה עליו לענות נכון ב-12 שאלות. עד אז, מהגרים שהיו לקראת סיומו של הליך התבקשו לגשת למבחן ולענות נכון על שש מתוך עשר שאלות.

חשוב להבהיר כי מדובר במבחן בענייני אזרחות, ולא המבחן הנוסף שבו מגיש הבקשה נדרש להוכיח שהוא יודע לקרוא, לכתוב ולדבר באנגלית בסיסית.

מעבר לשינוי במבחן עצמו, גם צורת הלימוד אליו השתנתה: עד השינויים, מבקשי הבקשה נדרשו ללמוד ממאגר של 100 שאלות (וכאמור, עשר מתוכן נבחרו למבחן עצמו), אולם לאחר השינויים כמות השאלות במאגר עלתה ל-128. כבר עם פרסום השינוי, מומחים לענייני הגירה הסבירו שהמהלך יהפוך את המבחן לקשה ביותר, ובכך יפחית את כמות המהגרים שזוכים בציון עובר.

כך למשל, אם במבחן הקודם מגיש הבקשה נדרש לציין את אחת משלוש הרשויות בממשל הפדרלי (מבצעת, מחוקקת, שופטת), הרי שכעת עליו לציין את שלושתן.

כאמור, ביקורת הופנתה כלפי ראשי ה-USCIS העומדים מאחורי שינוי המבחן, מכיוון שחלק מהשאלות נוסחו עם הטיות פוליטיות. כך למשל, אחת השאלות היא "את מי מייצגים סנאטורים?". עד הראשון בדצמבר, התשובה הנכונה הייתה "כל מי שמתגורר במדינה", אולם התשובה הנכונה השתנתה ל-"אזרחים המתגוררים במדינה".

"על פניו נדמה כי רף 60% לא השתנה", מסביר דאג רנד, מייסד חברת Boundless Immigration המספקת שירותי הגירה, "אך ללמוד 128 שאלות מסובכות יותר בהחלט יהיה קשה יותר מאשר 100 השאלות הקודמות, שהיו קלות יותר".

רנד התייחס לכך שמגיש הבקשה עדיין צריך לקבל ציון של 60% כדי לעבור בהצלחה את המבחן, אך עצם היותו מבחן קשה יותר עלול לסבך לא מעט אנשים. בנוסף, קיים חשש שהמבחן החדש יוביל לזמני המתנה ארוכים יותר בתהליך כולו, שגם ככה עומד על מספר שנים. מעבר לכך, ב-USCIS סובלים מבעיות תקציביות מזה שנים ארוכות, עובדה נוספת שעלולה לתרום לזמני המתנה ארוכים.

כעת, לפי הפרסומים ב'באזפיד ניוז', בכוונת הממשל הפדרלי לחזור לעשות שימוש במבחן הקודם (זה שגובש ב-2008 ושהיה בשימוש עד דצמבר 2020). עם זאת, הודעה רשמית בנושא טרם פורסמה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE