הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
דרום קליפורניה: החלו עבודות הבנייה של המעבר האקולוגי הגדול בעולם
קרוב ל-90 מיליון דולר הושקעו בפרויקט השאפתני, ועבודות הבנייה צפויות להסתיים בתוך כשלוש שנים. לאחר שייפתח, הגשר יאפשר לחיות בר לחצות את הכביש הסואן (כביש מהיר 101) באזור אגורה הילס מבלי להסתכן בדריסה

לאחר שנים ארוכות של הכנות, תכנונים וגיוס כספים, מוקדם יותר היום (שישי) החלו באופן רשמי עבודות הבנייה של המעבר האקולוגי הגדול בעולם, שיוקם באזור אגורה הילס שבדרום קליפורניה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


כך יראה המעבר האקולוגי הגדול בעולם (צילום: NWF)

 

ה-22 באפריל לא נבחר במקרה להיות המועד שבו יחלו עבודות הבנייה במעבר האקולוגי ע"ש וואליס אננברג, שכן מדובר ביום כדור הארץ.

חשוב להסביר שמעבר אקולוגי הוא גשר או תעלה (במקרה הזה גשר) שנבנה בייחוד עבור בעלי חיים כדי למנוע מצב שבו הם חוצים כבישים עמוסים. הגשר העצום ייבנה ברוחב של 200 רגל (כ-60 מטר) ויעבור מעל 10 נתיבים של כביש 101 בנקודה הנמצאת כ-35 מייל (כ-56 ק"מ) צפון-מערבית למרכז העיר לוס אנג'לס.

עלות הפרויקט השאפתני נאמדת ב-87 מיליון דולר, וכאמור כאשר עבודות הבנייה יושלמו לקראת שנת 2025 זה יהיה המעבר האקולוגי הגדול בעולם. מדובר במעבר האקולוגי השני בלבד בקליפורניה, והוא יאפשר לאריות, זאבים, נחשים, לטאות וכמעט כל חיה אחרת שנמצאת בטבע הסמוך ללוס אנג'לס לחצות את הכביש המהיר.

 

 

כך יראה המעבר האקולוגי הגדול בעולם (צילום: NWF)

 

"זה לא פחות מפלא הנדסי", הצהירה בת' פראט, בכירה הפדרציה הלאומית של חיות הבר (National Wildlife Federation, או NWF), אחד הגופים שמעורבים בהקמת הפרויקט, "זה לא רק גשר, אלא מעבר עם צמחייה רבה. לכן הגשר צריך להחזיק כמות גדולה של אדמה כדי לאפשר לצמחים השונים לגדול עליו".

עוד אמרה פראט: "בנוסף, עד כה לא הוקמו מעברים אקולוגיים באזורים עירוניים, וזה מכיוון שיש כל מיני שיקולים נוספים. למשל, צריכים לבודד את הרעש של המכוניות, אחרת החיות לא ירצו להתקרב למעבר. ולא רק הרעש, גם האורות של הרכבים. היינו צריכים למצוא את הדרך 'לעבוד' על החיה כדי לגרום לה לחצות את הכביש המהיר".

למעשה, המעבר האקולוגי נמצא בשלבי תכנון מזה עשרים שנה, בעקבות מחקרים רבים שהראו שהכבישים מהווים מכשול מרכזי עבור חיות הבר באזור - בייחוד פומות הרים שעלולות להיות בסכנת הכחדה (רק אתמול דווח על פומת הרים שנדרסה למוות באזור).

 

 

ב-2019 פראט התראיינה לסוכנות הידיעות AP וסיפרה: "כאשר בנו את הכביש, נוצר חצץ במערכת האקולוגית. את ההשפעות אנחנו רק עכשיו מתחילים להרגיש."

 

המושל ניוסאם נכח בטקס קצר הבוקר, במקום שבו המעבר יוקם (צילום: לשכת מושל קליפורניה)

 

בשנים האחרונות הותקנו מכשירי מעקב על מספר פומות הרים באזור, ומהנתונים עולה כי הכבישים המהירים מונעים את מעברם צפונה מהרי סנטה מוניקה. על פי פראט, הדבר יוצר בעיה רצינית בכל הנוגע להזדווגות החיות: "החיות שנמצאות מדרום לכביש לא יכולות להצפין ו'לצאת לדייט', ומצד שני אלה שנמצאות מצפון לכביש לא יכולות להדרים. עבורנו התושבים בלוס אנג'לס, עומסי תנועה תמיד משפיעים על קשרים רומנטים", צחקה פראט.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE