רוברט בן-לוי בן ה-53 משכונת אנסינו שבוואלי לוס אנג'לס נשלח ליותר מ-11 שנות מאסר בכלא הפדרלי בעקבות הרשעתו בהונאת אבטלה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
בן-לוי, שבחודש מרץ האחרון הורשע בשורה של עבירות חמורות כגון הונאת בנקים, מסירת דיווח כוזב למוסד פיננסי, הלבנת הון ועוד, נידון ביום שלישי שעבר ל-135 חודשים בכלא הפדרלי.
כזכור, דיווחנו על הפרשה לראשונה כבר ביולי 2021, יממה בלבד לאחר מעצרו הדרמטי של בן-לוי, בביתו באנסינו. במשרד המשפטים האמריקאי הסבירו שהנאשם ניסה להשיג כ-27 מיליון דולר במסגרת תוכנית הסיוע לעסקים קטנים.
California Man Sentenced to Over 11 Years for $27 Million PPP Fraud Schemehttps://t.co/qeS4rsjZYC
— Criminal Division (@DOJCrimDiv) July 19, 2022
בין היתר, הוא הואשם בכך שהקים לפחות 8 חברות קש במשך מספר שבועות במהלך קיץ 2020. הוא אף זייף מסמכים כדי שייראה שישנם 100 עובדים בכל חברה, ובן-לוי טען שהוא משלם 400 אלף דולר בכל חודש כשכר לעובדיו.
לאחר מכן, בן-לוי הגיש עשרות בקשות לקבלת הלוואה במסגרת התוכנית להגנה על השכר (Paycheck Protection Program, או PPP), המנוהלת ע"י מנהל העסקים הקטנים של ארה"ב (SBA). תוכנית זו הוקמה עם פרוץ משבר הקורונה, כאשר מטרתה הייתה לסייע לעסקים לצלוח את המשבר החמור. בסופו של דבר, בן-לוי הגיש בקשה לקבל 27 הלוואות שונות, כל אחת על סך מיליון דולר. בנק אחד אישר לו שלוש הלוואות, ושלושה מיליון דולרים הועברו לחשבונות הבנק המשויכים לחברות שהקים.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
"הנאשם הגיש את הבקשות מתוך רצון לבצע הונאה בעת שעשרות מיליוני אמריקאים איבדו את מקום עבודתם", אמרו בתביעה הפדרלית לאחר מתן גזר הדין, "הוא הגיש מסמכים כוזבים וידע שהוא אינו מחזיק באף עובד ובטח שלא משלם מאות אלפי דולרים כשכר".
כאמור, מטרתה של ה-PPP הייתה לסייע לבעלי עסקים לשלם שכר לעובדים, כמו גם הוצאות נוספות כגון שכר דירה, חשבונות וכדומה. בבקשות שהגיש, בן-לוי טען שישתמש בכספים על מנת לשלם את שכרם של העובדים, אך בפועל הוא ניצל את ההזדמנות כדי למשוך כמויות גדולות של מזומנים ולהעביר סכומי עתק לחשבונות בנק שונים שפתח על שמו.
כך לדוגמה, ביום אחד בן-לוי משך 248 אלף דולר מכספי הסיוע והפקיד את הסכום במספר חשבונות בנק אישיים. במהלך המשפט אף נחשף כי הנאשם השתמש בכסף שהשיג במרמה על מנת להחזיר הלוואות אחרות ולשלם חוב למספר חברות כרטיסי אשראי.
אם לא די בכך, במהלך המשפט אף נחשף כי בן-לוי אומנם היה הבעלים של אותן חברות, אך בפועל הוא מעולם לא העסיק עובדים ולא שילם ולו דולר אחד כשכר.