כאשר גל חום קיצוני מכה באזור קליפורניה, הפארק הלאומי עמק המוות שבר ביום חמישי את השיא העולמי של הטמפרטורות הגבוהות ביותר.
(צילום: Shutterstock)
באזור של היישוב פרנס קריק שבעמק המוות, נרשמה טמפרטורה של 127 מעלות פרנהייט, 53 מעלות צלזיוס, מה שסימן שיא עולמי לטמפרטורה החמה ביותר שנרשמה אי פעם בחודש ספטמבר.
פחות מחודש לאחר שכאלף איש נתקעו באזור בגלל שיטפונות חריגים, המוני מבקרים הגיעו לפארק ביום חמישי כדי לחוות את שיא החום - שעשוי להגיע לשיא גבוה יותר ביום שני או שלישי.
למרות המספר ההיסטורי, החום הכבד בפארק הלאומי שהיה השבוע לא צפוי לשבור את הטמפרטורה הגבוהה ביותר שנרשמה אי פעם על כדור הארץ, שגם הייתה בעמק המוות ב-10 ביולי 1913. אז, החום הגיע ל-134 מעלות פרנהייט, 54 מעלות צלזיוס.
בעקבות גל החום הכבד בקליפורניה, המושל גווין ניוסום הכריז על מצב חירום, שמטרתו לאפשר לתושבי המדינה להגדיל זמנית את צריכת האנרגיה שלהם ככל שהביקוש גדל.
באותו מעמד, המושל הדמוקרטי אמר: "זוהי רק התזכורת האחרונה לכמה רציני משבר האקלים, וכיצד הוא משפיע על חיי היומיום של תושבי קליפורניה. בעוד שאנחנו נוקטים בצעדים כדי לעבור את המשבר המיידי, זה מחזק את הצורך בפעולה דחופה כדי לסיים את התלות שלנו בדלקים מאובנים שהורסים את האקלים שלנו והופכים את גלי החום האלה לחמים יותר ושכיחים יותר".
כאמור, קליפורניה חווה בימים האחרונים גל חום קיצוני ביותר, שיימשך ככל הנראה עד יום שלישי, והוא ייחשב כארוך והחם ביותר באזור בשנה האחרונה.
התופעה הזו היא תוצאה של "כיפת חום", שבדרך כלל מביאה לתנאים קשים בסוף ימי הקיץ ולקראת הסתיו. אלא שהשינויים באקלים מחמירים את השפעות התופעה, והופכים אותה לקטלנית בהרבה. "תמיד היו לנו את המערכות האלה, אבל לא בתדירות גבוהה כזו, לא באינטנסיביות ולא ארוכות טווח", אמר ביל פאצרט, דלימטולוג מאזור לוס אנג'לס.
כמו כן, מדען האקלים של UCLA, דניאל סוויין, אמר כי "ללא ספק, ספטמבר הופך לאחד מחודשי הקיץ… אני חושב שאנחנו רואים את הביטוי הזה השנה, שאנחנו מתחילים את החודש עם חום שיא - ויש כל אינדיקציה לכך ששאר החודש יהיה ברובו חם מהממוצע".