הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בכיר ב-ICE: "צפון טקסס בורכה בתיאום מעולה ביננו"
שיתוף פעולה של הרשויות המקומיות עם כוחות ההגירה ופוטנציאל העבודה שמושך אליו מהגרים רבים, הביאו לגידול משמעותי בכמות מעצרי המסתננים באזור. סוכני ההגירה משבחים את הסיוע של גופי אכיפת החוק בערי המדינה כאשר מנגד, בקליפורניה, נרשמת מגמה הפוכה

כמות מעצרי המהגרים הבלתי חוקיים בצפון טקסס היא הגדולה ביותר ברחבי ארצות הברית בשנים האחרונות.

בשנת 2015 כולה, רשויות ההגירה עצרו באזור המדובר כ-8,000 שוהים בלתי חוקיים. נכון לשנה הנוכחית, מספר זה כבר נחצה עוד בחודש יוני, כאשר בשנה שעברה בוצעו לא פחות מ-17,600 מעצרים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה: גטי

ישנם מספר ההסברים למגמת העלייה. מצד אחד יש שיאמרו כי הכלכלה המתחזקת בטקסס שהביאה ליצירת יותר מקומות עבודה במדינה, גרמה לנוכחות גבוהה יותר של מהגרים באזור וכן למעצרם בהתאם.

תיאוריה אחרת גורסת כי הקשת מדיניות ההגירה בטקסס ושיתוף הפעולה עם רשויות האכיפה, היא הגורם המשמעותי לכך, במיוחד לאור העובדה שבקליפורניה אשר הגבילה את שיתוף הפעולה עם הרשויות נרשמה מגמה הפוכה.

"כוחות אכיפת החוק בצפון טקסס ידידותיים יותר כלפי סוכנות ההגירה אשר זוכות לרמת שיתוף פעולה גבוהה במיוחד מצד הרשויות המקומיות, זאת בהשוואה לאזורים אחרים", אומר רנדי קאפס, חוקר בתחום אשר ניתח את מדיניות ההגירה של ממשלי טראמפ, אובמה, בוש וקלינטון.

גם מרק מור, מנהל פעילות השטח במשרדי ההגירה בטקסס, מאשר קביעה זו ומשבח אותה, "צפון טקסס בורכה בתיאום מעולה ביננו לרשויות החוק המקומיות". בהודעת סוכנות ההגירה בחודש שעבר נמסר כי 70 אחוז מהמעצרים שביצעו באזור, נעשו תודות למידע שהתקבל מבתי הכלא המקומיים.

 

סוכני ICE מגיעים בחודש אפריל האחרון אל משרדי CVE Technology Group באלן (טקסס) כדי לבצע את הפשיטה הגדולה מזה עשור (צילום: ICE)

על פי החוק בטקסס, כוחות שיטור מקומיים אינם נדרשים אך יכולים לתשאל עצורים לגבי מעמדם החוקי, ולדברי מור, מחוז דאלאס, בו ממוקם אחד מבתי הכלא בארה"ב, המכיל מעל 7,000 אסירים, סייע רבות לרשויות ההגירה. 

בחודש אפריל האחרון 280 עובדים בחברת תקשורת בכירה בעיר אלן (Allen), פרבר צפוני של העיר דאלאס, נעצרו ע"י סוכני משמר ההגירה ואכיפת המכס (ICE) במה שהוגדר כפשיטה הגדולה ביותר על בית עסק מזה עשור.

קטרינה ברגר, הסוכנת הבכירה של ICE בדאלאס. מסרה כי החקירה החלה מוקדם יותר במהלך חודש ינואר, אז התקבל מידע כי החברה מעסיקה ביודעין, שוהים לא חוקיים כאשר חלקם נושאים עימם תעודות זיהוי מזוייפות.

 

אחד העצורים בפשיטה בצפון טקסס (צילום: ICE)

אחת העובדות שנעצרה בפרשה סיפרה שהחלה לעבוד בחברה לפני כחמש שנים, אז הגיעה לארצות הברית. לדבריה, היא שוחררה בתנאי שתופיע לשימוע בבית משפט בחודש הבא. "הרגע הקשה מכל היה כאשר האוטובוס אליו הועלינו, החל בנסיעתו לעבר מתקן הכליאה, תחילה הייתה שתיקה ארוכה ומיד לאחר מכן, אנשים החלו לבכות", היא סיכמה ואמרה כי כעת בכוונתה לעזוב את ארה"ב ולשוב למדינתה.

הסוכנת ברגר התייחסה אז להשלכות של העסקת עובדים לא-חוקיים: "בתי עסק אשר מעסיקים ביודעין מהגרים שאינם מחזיקים באישורי עבודה יוצרים לעצמם יתרון עסקי על מתחריהם. הם לוקחים משרות מאזרחי ארצות הברית ומתושבים חוקיים, והם יוצרים אווירה שגורמת לניצול של כוח העבודה הזה", כלשון ההודעה.

לעומת זאת, בקליפורניה, כאמור, המצב שונה לגמרי. מדיניות חוסר שיתוף הפעולה עם תוכניות פדרליות ממשלתיות לצמצום ההגירה הבלתי חוקית הביאה להיות המדינה בעלת אוכלוסיית המסתננים הגדולה ביותר בארה"ב.

 

שיאן הגירושים. הנשיא לשעבר, ברק אובמה. צילום: רויטרס

למרות שדאלאס מהווה את האזור בו מתבצעים הכי הרבה מעצרים על ידי סוכני ההגירה, היא אינה מובילה בכמות המהגרים המגורשים למדינות המוצא. בשנה שעברה גורשו ממנה כ- 15,000 עצורים כאשר בסן אנטוניו בוצעו לא פחות מ-62,000.

נכון להיום, ממשל הנשיא אובמה עדיין מוביל במספר המגורשים תחת כהונתו, זאת למרות העובדה שהנשיא טראמפ הציב את נושא ההגירה בראש סדר העדיפויות.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE