הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
שינוי נוסף במערכת ההגירה החוקית: בני הזוג של מחזיקי ויזת H-1B לא יוכלו לעבוד בארה"ב החל מהשנה הבאה
למרות ההודעה שנמסרה מהמשרד לביטחון מולדת, במשרד המשפטים מתקשים להאמין שכל המכשולים יוסרו עד לחודש מרץ הקרוב. לפי ההערכות, ישנן כ-100 אלף איש, בעיקר נשים, שמחזיקות בוויזת עבודה זו

בכוונת המשרד לביטחון מולדת (DHS) לשלול את אשרת העבודה מבני זוגם של המחזיקים בוויזת עבודה מסוג H-1B, וזאת כחלק ממאמצי הממשל הפדרלי לבצע שינויים מרחיקי לכת במערכת ההגירה החוקית של ארה"ב.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ויזת H-4 מאפשרת לבני ובנות הזוג של מקבלי ה-H-1B לעבוד באופן חוקי. כעת הממשל מבקש לשים לכך סוף (צילום: Shutterstock)

 

בהודעה שנמסרה השבוע מה-DHS הוסבר כי ההצעה לשינוי תוגש באופן רשמי בחודש מרץ הבא, והיא תתייחס לכל מי שמחזיק בוויזת H-4. עם זאת, ראוי לציין כי משרד המשפטים הסתייג מלוח הזמנים שהציב המשרד לביטחון מולדת, שכן המהלך תלוי במספר ערעורים שהוגשו לבית המשפט הפדרלי.

מדובר בתביעה שהוגשה ע"י מספר עובדים בתחום טכנולוגיית המידע אשר טענו שהם הוחלפו ע"י עובדים זרים וזולים יותר שקיבלו ויזות H-1B. עוד נטען בתביעה זו כי העובדה שרשויות ההגירה מנפיקות ויזות עבודה גם לבני ובנות הזוג של מקבלי ה-H-1B בהכרח פוגעת בהם, שכן רבים מהם לא היו מגיעים לארה"ב אם בני הזוג לא היו יכולים לעבוד. מוקדם יותר החודש, בית המשפט לערעורים בוושינגטון די. סי. הסכים עם קביעה זו והשיב את התביעה לביהמ"ש הפדרלי.

 

מטה אפל בקופרטינו. מרבית מחזיקי האשרה הן נשים המועסקות באזור (צילום: Shutterstock)

 

כזכור, אשרת העבודה H-1B מוענקת לזרים בעלי "מיומנות מיוחדת שאינה ניתנת להשגה באמצעות העסקת עובד אמריקאי", אך בפועל חברות הענק - בעיקר בתחום הטכנולוגי - מנצלות את תוכנית הוויזות כדי להעסיק עובדים ממדינות זרות, שברוב המקרים דורשים שכר נמוך באופן משמעותי ביחס למקביליהם האמריקאים.

בשל כך, הממשל האמריקאי הנוכחי בראשות הנשיא טראמפ פועל במגוון דרכים על מנת להפחית בכמות הבקשות שמאושרות. מאמץ זה בא לידי ביטוי במספר אופנים, אך הבולט ביניהם הוא שיעור הדחיות: בשנת המס 2015, רק כ-5% מכלל הבקשות סורבו. בשנה שלאחר מכן הנתון כבר עלה ל-10%, לאחר מכן ל-13% ובשנת המס 2018 שיעור הדחייה עמד על 24%.

בחודשיים הראשונים של שנת המס 2019 (שהחלה בראשית אוקטובר ותסתיים בסוף ספטמבר 2020) הנתון עומד על כנו עם 24%, כלומר 1 מכל 4 בקשות נדחות.

 

הנשיא טראמפ הורה לבצע רפורמה מקיפה במערכת ההגירה של ארה"ב (צילום: AP)

 

לפי הערכות הממשל, ברחבי ארה"ב ישנם בין 90 אלף ל-100 אלף אנשים השוהים במדינה במסגרת ויזת H-4. מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת טנסי מצא כי מרבית מחזיקי האשרה הן נשים מהודו, כאשר הרוב עובדות באזור צפון קליפורניה. נתון זה מתיישר עם ההערכות לפיהן מרבית מקבלי ויזת H-1B הם עובדים בעמק הסיליקון.

כבר בשנה עברה דיווחנו על הכוונה של רשויות ההגירה לאסור על קבלת אשרת העבודה לבני ובנות הזוג, אך, כאמור, המהלך נתקע בבתי המשפט השונים.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE