ישראל נמצאת ברשימה מצומצמת של מדינות שתקופת התוקף של מספר אשרות משקיעים ועבודה בארה"ב קוצרה, כך על פי רשויות ההגירה האמריקאיות.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
עבור ישראלים מדובר בשלושה סוגים שונים של ויזות: L1, E1 ו-E2. משמעות המהלך היא שישראלים המחזיקים באשרות עבודה מסוג זה יצטרכו לחדש אותן לעיתים תכופות.
חשוב לציין כי לא קיימת הגבלה לגבי כמות הפעמים שבהן ניתן להאריך את הוויזה, אך מדובר בהוצאה כספית גדולה יותר, כמו גם באי-הנוחות המלווה בהתעסקות בבירוקרטיה. בנוסף, תמיד קיים הסיכוי שרשויות ההגירה ידחו את הבקשה לחדש את הוויזה.
לא מדובר בוויזת התיירים הנפוצה (B-2), אלא בשלוש אשרות בעלות ייעוד ספציפי, בעיקר בעולם העסקי: ויזת L1, למשל, מאפשרת לעשות רילוקיישן לארה"ב עבור מי שעובד בחברה אמריקאית מחוץ לגבולות המדינה (לאחר שהשלימו לפחות שנת עבודה אחת במקום). לעומת זאת, אשרות E1 ו-E2 נועדו למשקיעים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
אז מה השתנה בפועל? ובכן, עד כה התוקף של ויזת L1 עמד על 60 חודשים, אך מעתה ניתן הוא יקוצר ל-52 חודשים. מי שמחזיק בוויזת E1 יוכל להיכנס למדינה במשך 52 חודשים, וזאת לעומת 60 חודשים קודם לכן.
ההפתעה הגדולה ביותר היא ללא ספק קיצור התוקף של ויזת E2, שהונפקה לישראלים לראשונה רק בחודש מאי האחרון לאחר התערבותו של הנשיא טראמפ. ויזת ההשקעות בדרך כלל תקפה לחמש שנים, אך כעת האשרה תהיה בתוקף במשך שנתיים בלבד.
לא ברור מה עומד מאחורי ההחלטה, אך, כאמור, ישראל אינה היחידה. גם ויזות למדינות מערביות כגון צרפת ובריטניה קוצרו, ולפי ההערכות מדובר בניסיון של הממשל בראשות הנשיא טראמפ לחזק את המדיניות הכלכלית לפיה "קונים מוצרים אמריקאים, מעסיקים עובדים אמריקאים".