התפשטות נגיף הקורונה ברחבי העולם אומנם נבלמה במעט, אך רשויות הבריאות בארצות הברית ממשיכות במאמצים לנסות לעצור את התפשטות הווירוס הקטלני בקרב אותם אנשים שפונו מווהאן ומספינת התענוגות שזכתה לשם "ספינת הקורונה".
נוסעים מסין נוחתים ב-LAX בחודש שעבר (צילום: רויטרס)
עד כה, מפונים הגיעו לבסיסים צבאיים בקליפורניה, טקסס ונברסקה, אך בשל העובדה שישנם מפונים נוספים, הוחלט שיש צורך במתקנים נוספים. לכן פנו רשויות הבריאות לעיריית קוסטה מסה (מחוז אורנג', דרום קליפורניה) בבקשה להפוך בניין עירוני למרכז של מפונים, אולם הם נענו בסירוב מוחלט.
יתרה מכך, בכירי קוסטה מסה אף פנו לבית המשפט בבקשה להורות על צו מניעה זמני של המהלך. במקביל למאבק בזירה המשפטית, רשויות הבריאות בארה"ב פנו למשרד ההגנה בבקשה שיוצעו בסיסים שאליהם ניתן להעביר מפונים שאינם מציגים את תסמיני הנגיף. מוקדם יותר היום נודע כי בסיס חיל הים במחוז ונטורה (מדרום לעיר אוקסנארד) נבחר.
מרבית המפונים מסין ויפן (שם עגנה "ספינת הקורונה") יגיעו בטיסות מיוחדות לנמל התעופה בלוס אנג'לס (LAX), שם יעברו בדיקות כדי לקבוע האם הם נדבקו בקורונה. מי שנדבק יועלה על טיסה לאחד הבסיסים שבהם הקימו מאהלי בידוד, ומי שלא מציג את תסמיני הנגיף יועבר לבסיס במחוז ונטורה לתקופה בת שבועיים, וזאת על מנת לוודא שתסמיני המחלה לא יופיעו אחרי ימים ספורים.
הבניין הממשלתי בקוסטה מסה שאליו רשויות הבריאות רוצות להעביר נדבקים בקורונה (צילום: לוס אנג'לס טיימס)
"שר ההגנה אספר נתן לבסיס שלנו משימה חשובה שנועדה לסייע לאמריקאים השבים ממרכזי הפריצה של המחלה, ואנחנו נתמוך במהלך ב-100%", כתב מפקד בסיס חיל האוויר, ג'ף צ'יזם, לחיילים המוצבים בבסיס. עוד הסביר צ'יזם כי המשימה החדשה לא תשפיע על השגרה בבסיס: "נעזור לרשויות הבריאות ככל שניתן, אך לא נשקפת סכנה לאף אחד שמוצב בבסיס, כמו גם לבני משפחתם".
עד כה נודע על כ-79 אלף נדבקים בנגיף, שגבה את חייהם של יותר מ-2,500 בני אדם. בארצות הברית ישנם 53 מקרים וודאים של הנגיף, לרבות עשרות שפונו מסין וספינת הקורונה. מוקדם יותר החודש הוכנסו להסגר כ-200 עובדי הממשל האמריקאי שפונו ממערב סין, והם שוחררו כעבור שבועיים לאחר שאיש לא נדבק בנגיף.