הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ארה"ב: 6 מתו כתוצאה מנגיף הקורונה, נשאית שוחררה מבידוד בטקסס
ביממה האחרונה מתו ארבעה בני אדם נוספים, כולם בוושינגטון, אך לא ברור כיצד נדבקו בנגיף. קיים חשש כי הווירוס מסתובב במדינה כבר כמה שבועות; במקביל, אישה שוחררה מבידוד בסן אנטוניו, ורק לאחר מכן התקבלו תוצאות הבדיקה האחרונה שביצעה ושממנה עולה כי גם היא נדבקה בווירוס

רשויות הבריאות בוושינגטון הודיעו לפני זמן קצר כי ארבעה בני אדם נוספים שנדבקו בנגיף הקורונה מתו, ובכך מניין הקורבנות בארה"ב כתוצאה מהווירוס עלה ל-6.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


נוסעים עדיין חובשים מסכות בנמלי התעופה בארה"ב (צילום: AP)

טרם נמסרו פרטים נוספים לגבי שלושת המתים הנוספים, לרבות האם הם שהו במזרח הרחוק או באו במגע עם אנשים ששהו באזור זה. אך לדברי ד"ר ג'ף דושין, בכיר במחלקת בריאות הציבור במחוזות קינג וסיאטל, ככל הנראה מדובר ברמז על כך שהנגיף "מסתובב ברחבי וושינגטון באופן חופשי מזה מספר שבועות".

במקביל לכך, המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מסרו לפני זמן קצר כי אישה הוצאה מבידוד בטקסס על אף שתוצאות הבדיקה העלו שהיא נדבקה בנגיף.

רון נירנברג, ראש עיריית סן אנטוניו, הסביר כי היא הייתה אחת מ-91 המפונים מאזור ווהאן שהוכנסו לבידוד בבסיס הסמוך לעיר. שתי הבדיקות הראשונות שעברה לא הצביעו על הנגיף, ועל כן אנשי ה-CDC החליטו לשחררה ביום שבת האחרון בתום שבועיים של בידוד.

"למרבה הצער, זמן קצר לאחר שהיא שוחררה, אנשי ה-CDC קיבלו את התוצאות של בדיקה נוספת שיצאה חיובית", הסביר נירנברג, "כראש עיר, אני לא מוכן לקבל את זה שה-CDC שחררו אדם לחפני שכל תוצאות הבדיקות התקבלו. זה עלול לחשוף את הציבור הרחב לנגיף", הוא הוסיף.

אחרי ששוחררה מבידוד, האישה ביקרה במרכז קניות "נורת' סטאר", הסתובבה בחנויות ואף אכלה במקום. לאחר מכן היא נסעה לבית מלון מקומי. לכן, הסבירה ד"ר אניטה קוריאן ממחלקת הבריאות של סן אנטוניו, המחלקה עוקבת אחר 16 בני אדם ממרכז הקניות ו-3 נוספים מהמלון שבאו במגע עמה.

"אנחנו פשוט לא יכולים לפשל כמו השותפים הפדרליים שלנו", אמר ראש העיר, "בזמן שב-CDC ממליצים לכולם לשטוף ידיים כדי למנוע את התפשטות הנגיף, אני מפציר בממשל הפדרלי שלא ינקה את עצמו מהאחריות להגן על הציבור", הוא הוסיף.

 

 

אילוסטרציה (צילום: רויטרס)

בתוך כך, מוקדם יותר היום אמרו אנשי הסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום (FEMA) שהם מתכוננים לאפשרות שהנשיא טראמפ יכריז על מצב חירום בעקבות התפרצות נגיף הקורונה בארה"ב.

הכרזת החירום בעיקר תאפשר לרשות הפדרלית להעביר תקציבים נוספים לרשויות המקומיות. למשל, לקליפורניה יישלחו אלפי ערכות לבדיקת הנגיף, וזאת בשל המחסור העצום שעליו דיבר בשבוע שעבר מושל המדינה, גאווין ניוסאם.

מעבר לתוספת התקציבית, הכרזת החירום תאפשר ל-FEMA לשלוח מומחים למחלות מדבקות לאותן ערים ומדינות שמנסות לבלום את התפשטות הווירוס.

כעיקרון, תפקידה של FEMA לספק סיוע במקרים של סופות הוריקנים או רעידות אדמה, אך התקווה היא שבמקרה הזה הסוכנות תסייע לעצור את התפרצות הנגיף, שעד כה זוהה בקרוב ל-90 אלף איש וגרם למותם של יותר מ-3,000 בני אדם.

בכירים לשעבר ב-FEMA, שמונו לתפקיד ע"י הנשיא הקודם, שיבחו את הממשל בראשות הנשיא טראמפ בעקבות הדיווח על הכרזת החירום האפשרית: "עבורי, זה סימן נוסף שהנשיא והבית הלבן סוף סוף מבינים את החומרה של המצב", הסביר מייקל כהן, ראש הסגל ב-FEMA במהלך ממשל אובמה, "עליהם לבחון את כל הכלים שיש ברשותם, כמו גם את כל התרחישים האפשריים", הוא הוסיף.

"זה דווקא מאוד מעודד אותי", המשיך טים מאנינג, סגן מנהל FEMA בממשל הקודם, "אני מקווה שזה נושא שעלה לדיונים בשבועות האחרונים". עוד הסביר מאנינג כי הכרזת החירום תאפשר לממשל לשגר חיילים כדי לסייע, למשל, בהקמת בתי חולים שדה.

לפי העדכונים האחרונים, התקציב שהוקצה ב-FEMA לסיוע בעקבות אסונות עומד על 34 מיליארד דולר, כך שהשיקול הכלכלי כלל לא עומד על הפרק.

חשוב לזכור כי בזמן שאנשי FEMA ממתינים להכרזת חירום מהנשיא טראמפ, משרד הבריאות ושירותי האנוש (HHS) כבר הכריז על מצב חירום ב-31 בינואר.

אם אכן תצא אל הפועל, זו לא תהיה הפעם הראשונה שבה הממשל האמריקאי עושה שימוש בהכרזת חירום כדי להיאבק בהתפרצות של וירוס. הנשיא לשעבר קלינטון הכריז על מצב חירום ב-FEMA בשנת 2000, וזאת על רקע התפרצות קדחת מערב הנילוס באזור ניו יורק וניו ג'רזי.

הכרזה זו הובילה להעברת 5 מיליון דולרים מתקציב FEMA לטובת בידוד הנגיף.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE