- רופאים בסין, קוריאה, ואיטליה אובדי עצות: חולים ששוחררו נמצאו 'חיוביים מחדש' גם לאחר 70 יום
- חתן פרס נובל לכלכלה יוסף שטיגליץ: "תגובת ארה"ב לנגיף, כמו מדינת עולם שלישי, האם אנו בדרך לשפל גדול חדש? כן"
- "נפציץ אותם על הים ונהרוס אותם": טראמפ הורה על שינוי הוראות הפתיחה באש לאחר סדרת תקריות חריגות במפרץ הפרסי
- שוב זה קורה לה: ג’ניפר לופז נתבעת במאות אלפי דולרים על תמונה של עצמה
4.4 מיליון בקשות נוספות לקבלת דמי אבטלה הוגשהו במהלך השבוע האחרון, כך על פי מידע רשמי שנמסר הבוקר (חמישי) מטעם משרד העבודה האמריקאי, שהוסיף כי מתחילת המשבר הוגשו לפחות 26 מיליון בקשות מסוג זה.
תושבי ארקנסו עומדים בתור כדי להגיש בקשה לקבלת דמי אבטלה, מוקדם יותר החודש (צילום: רויטרס)
למעשה, משבר הקורונה הצליח למחוק לחלוטין את כל 22 מיליון המשרות שהתווספו למשק האמריקאי מאז ימי המשבר הכלכלי העולמי לפני כ-12 שנים.
על אף שמדינות מסוימות רושמות הישגים במאבקן בנגיף, ההשלכות הכלכליות של המשבר עלולות להיות מורגשות במשך שנים ארוכות: "עם נתונים כאלה ניתן להגיע בקלי קלות ליותר מ-20% אבטלה", הזהיר דיוויד בלאנצ'פלאוור, מרצה בכיר לכלכלה בדארטמות' קולג'.
כזכור, בשבוע הראשון של המשבר (או למעשה, בשבוע הראשון שבו מרבית התושבים התקבשו להישאר בבתים) הוגשו 3.3 מיליון בקשות לקבלת דמי אבטלה. כבר באותם ימים הזהירו כלכלנים בכירים כי מדובר "רק בקצה הקרחון", ותחזית זו התממשה כאשר כעבור שבוע בודד הנתון עלה ל-6.6 מיליון.
חנות שנסגרה בשל המשבר (צילום: AP)
בשבוע השלישי הוגשה כמות כמעט זהה - 6.6 מיליון - וזאת במקביל לפרסום של דו"ח המשרות החודשי שבו נחשף כי יותר מ-700 אלף משרות נמחקו לחלוטין בשל המשבר. בשבוע שעבר המספר ירד במעט לכ-5 מיליון בקשות, וכאמור, השבוע הוא נתון ירד עוד יותר עומד כעת על 4.427 מיליון.
מחד, ניתן לראות בבירור כי קיימת מגמה חיובית בשלושת השבועות האחרונים, אך בכל זאת צריך לזכור כי רק לפני חודשים ספורים הממוצע עמד על 200 אלף בקשות לקבלת דמי אבטלה (בכל ארה"ב).
מעבר לכמות העצומה של מובטלים, כלכלנים רבים מודאגים מהיום שאחרי הקורונה, כאשר מיליונים ייאבקו על כמות יחסית קטנה של משרות. רק לפני שבועות ספורים הזהיר בכיר בבנק הפדרלי כי מגפת הקורונה עלולה לגרום לכך ש-47 מיליון אמריקאים יאבדו את משרתם. אם תחזית קודרת זו אכן תתממש, אחוז האבטלה יעמוד על 32.1%. לשם השוואה, אחוז האבטלה בתקופת השפל הגדול עמד על כ-24.9%.