הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בחיל הים הוחלט: מפקד נושאת המטוסים שהודח לא ישוב לתפקידו
על אף העובדה שחששות המפקד התבררו בדיעבד כנכונות, שכן מאות מחייליו נדבקו בקורונה, במטה חיל הים החליטו כי ברט קרוז'ייר לא יקבל תפקיד פיקודי, ובפועל הוא יסיים את דרכו כאיש צבא. מי שקיבל את ההחלטה הסופית הוא ראש המבצעים הימיים, שלפני כחודשיים דווקא המליץ להחזיר את הקפטן לתפקיד

קפטן (דרגה המקבילה לאל"מ בצה"ל) ברט קרוז'ייר - מי שהודח בבושת פנים מתפקידו כמפקד נושאת המטוסים תאודור רוזוולט" לפני למעלה מחודשיים - לא יוכל לשוב לתפקידו, כך נמסר הבוקר (שישי) ממשרד הביטחון בפנטגון.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


קפטן ברט קרוז'ייר (צילום: AP)

מי שקיבל את ההחלטה הוא אדמירל מייקל גילדיי, ראש המבצעים הימיים בחיל הים, שאף קבע כי קרוז'ייר לא צריך לקבל פקודה על כלי שיט כלשהו, דבר שלמעשה מסיים את הקריירה הצבאית של הקפטן.

כזכור, הפרשה החלה בשלהי חודש מרץ האחרון כאשר קרוז'ייר פנה מטה חיל הים בוושינגטון בנוגע לחשש להידבקות המונית בקרב חייליו. בשל האתגרים הגדולים הכרוכים בשמירת ריחוק חברתי ובידוד על גבי כלי השיט, קרוז'ייר ביקש לקבל אישור כדי לעגון בגואם ולהוריד מנושאת המטוסים את כלל החיילים.

במכתב הסביר כי "אנחנו לא נמצאים במצב של מלחמה, ואף מלח לא צריך למות. אם לא נפעל עכשיו, אנחנו ניכשל בשמירה על הנכס הכי גדול שלנו: החיילים", הוא כתב.

 

מימין: האדמירל מייקל גילדיי, ראש המבצעים הימיים. משמאל: מארק אספר, שר ההגנה האמריקאי (צילום: חיל הים / Getty Images)

 

ימים ספורים לאחר מכן, המכתב הגיע לידי מערכת העיתון "סן פרנסיסקו כרוניקל", שפרסמה את תוכנו. בעקבות כך, במטה חיל הים ראו בקפטן קרוז'ייר כאחראי, ועל כן הוחלט להדיחו. בהודעה שפורסמה דאז הסביר תומאס מודלי, מזכיר הצי האמריקאי בפועל, את ההחלטה: "מפקד נושאת המטוסים האמריקאית 'תאודור רוזוולט', ברט קרוז'ייר, הודח מתפקידו. הוא הציג שיקול דעת מוטעה", אמרו בחיל הים.

בתוך כיומיים עגנה נושאת המטוסים בגואם, וקפט קרוז'ייר ירד מכלי השיט כשאלי חייליו קוראים בשמו. תיעוד של אירוע זה הועלה לרשתות החברתיות.

 

 

על פניו, היה נדמה כי הפרשה הסתיימה עם ירידתו של קרוז'ייר מנושאת המטוסים, אולם בפועל היא הוצתה מחדש ע"י מודלי, שבחר לפנות אל אלפי חיילי נושאת המטוסים באמצעות הודעה מוקלטת. בהודעה זו אמר מזכיר הצי כי קרוז'ייר "היה או תמים מדי או טיפש מדי" כדי לפקד על כלי השיט.

עוד הסביר מודלי כי קרוז'ייר "ביצע מעשה בגידה שגרם לשערוריה בוושינגטון": "זה היה מעשה של בגידה, ואני יכול לומר לכם דבר נוסף. מעשיו גרמו לסוגייה להיות ציבורית, ועכשיו מדובר בשערועריה גדולה בוושינגטון". מפקד הצי אף רמז על כך שקרוז'ייר עומד מאחורי הדלפת מכתבו: "אם הוא לא חשב שזה יתפרסם, לדעתי מדובר או בתמימות או בטמטום, שתי תכונות שאינן מתאימות למי שאמון על כלי שיט כה גדול. האופציה היחידה שנותרה היא שהוא עשה זאת במכוון". יממה בלבד לאחר מכן, בעקבות פרסום ההקלטה, מודלי הגיש לשר ההגנה מארק אספר מכתב התפטרות.

 

נושאת המטוסים "תאודור רוזוולט" בנמל בגואם (צילום: חיל הים)

 

לרוע המזל, קרוז'ייר צדק לחלוטין כאשר ביקש לעגון בגואם ולהוריד את כלל החיילים מכלי השיט, וזאת לאחר שיותר מ-600 חיילים אובחנו כנשאי הנגיף בתוך שבוע ימים. ראוי לציין כי חייל אחד אשר שירת בנושאת המטוסים, מת בעקבות הידבקות בנגיף.

בשלהי חודש אפריל, אדמירל מייקל גילדיי - אותו אחד שהודיע הבוקר לקרוז'ייר כי לא ישוב לתפקידו הקודם - דווקא המליץ לשר ההגנה אספר להשיב את קפטן קרוז'ייר לתפקיד. לא ברור מה השתנה מאז או האם התגלו ממצאים כלשהם המצביעים על התנהלות לקויה של המפקד, אולם, כאמור, החלטה סופית בעניין כבר התקבלה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE