כמות פשעי השנאה שאירעו אשתקד ברחבי ארצות הברית זינקה לשיא של למעלה מעשור, כך עולה מדו"ח ה-FBI שפורסם מוקדם יותר היום (שני). אם לא די בכך, מספר פשעי השנאה על רקע אנטישמי עלה אף הוא בשנה החולפת.
מימין לשמאל: פיגוע הירי בפאווי, הדוקר ממונסי וזירת הטבח בסמוך למרכול הכשר בניו ג'רזי (צילום: AP / Getty Images / רויטרס)
לפי דו"ח ה-FBI, פשעי השנאה ב-2019 הובילו ל-51 מקרי רצח ברחבי ארצות הברית, הנתון הגבוה ביותר מאז שהחלו לעקוב אחר נתוני פשעי השנאה בתחילת שנות ה-90. נתון זה כולל את 22 הנרצחים בפיגוע הירי הקשה בסניף וולמארט באל פאסו באוגוסט 2019, בו היורה הודה שעשה זאת מתוך מטרה לזרוע פחד בקרב הקהילה ההיספאנית במדינה.
2019 גם הייתה שנה קשה מאוד עבור הקהילה היהודית בארצות הברית, שכן 3 תקריות קטלניות אירעו במהלכה: פיגוע הירי הקשה בבית כנסת בעיר פאווי שבדרום קליפורניה, פיגוע הירי במרכול כשר בניו ג'רזי ופיגוע הדקירה בביתו של רב בעיירה מונסי שבניו יורק.
בעקבות שלושת האירועים ובשל עשרות ההטרדות של יהודים חרדים ברחבי העיר ניו יורק, תקריות אנטישמיות שוב דורגו במקום הראשון מבין פשעי השנאה על רקע דתי. למעשה, 62% מפשעי השנאה על רקע דתי כוונו כלפי הקהילה היהודית, עלייה של כ-4% לעומת השנה הקודמת.
דו"ח ה-FBI על פשעי שנאה פורסם הבוקר (צילום: AP)
ב-FBI דיווחו על 953 פשעי שנאה כלפי יהודים במהלך שנה שעברה, עלייה של כ-14% לעומת 835 שנרשמו ב-2018. הנתון אף עלה בהשוואה לשנת 2017, אז ב-FBI דיווחו על 938 תקריות אנטישמיות בארצות הברית.
ראוי לציין כי נתון זה נמוך באופן משמעותי לעומת דו"ח ה-ADL שפורסם מוקדם יותר השנה, שהצביע על יותר מ-2,100 תקיפות, הטרדות והשחתות שנרשמו בקרב הקהילה היהודית.
על אף פרסום הדו"ח, רבים סבורים שמדובר בתת-דיווח משמעותי, שכן בארצות הברית ישנם כ-15 אלף גופי אכיפת חוק שונים (ברמת העיר, המחוז, המדינה והפדרלי), אך רק כ-2,200 מתוכם מוסרים ל-FBI נתונים על פשעי שנאה. ג'ונתן גרינבלאט, יו"ר הליגה נגד השמצה (ADL), קרא לקונגרס לאשר הצעת חוק המחייבת את כלל גופי אכיפת החוק לפרסם את הנתונים השנתיים.
BREAKING: The FBI reports annually on the number of recorded hate crimes each year. In 2019, we saw an increase in both frequency and severity – with hate crimes based on race, religion, and sexual orientation at the top of the list: https://t.co/WAUSZyfxdY pic.twitter.com/qWLBpnxRon
— ADL (@ADL) November 16, 2020
"כאשר אדם אחד נופל קורבן לפשע שנאה, זה לא פוגע רק בו, אלא בקהילה כולה. וזו הסיבה שאנשים רבים מרגישים פגיעים ומאוד מפחדים. אני מפציר בקונגרס לאשר את הצעת החוק שתשפר את הכשרת השוטרים, תמנע פשעי שנאה ותספק דיווח מדויק יותר", מסר גרינבלאט.
ג'ונתן גרינבלאט, יו"ר הליגה נגד השמצה (צילום: ADL)
בכל ארצות הברית נרשמו 7,314 פשעי שנאה, עלייה לעומת 7,120 פשעי השנאה שעליהם דווח ב-2018. יתרה מכך, מדובר בנתון השנתי הגבוה ביותר מאז 2008, אז דווח ל-FBI על 7,783 פשעי שנאה.
עוד עולה מדו"ח ה-FBI כי 1,930 פשעי שנאה כוונו כלפי הקהילה האפרו-אמריקאית, ירידה קלה לעומת 1,943 ב-2018. לעומת זאת, מספר התקריות כנגד הקהילה ההיספאנית עלתה מ-485 ל-527 במהלך 2019.
בנוסף, 55.8% מכלל פשעי השנאה בוצעו על רקע גזעי או מוצא אתני, 21.4% על רקע דתי, 16.8% על רקע נטייה מינית, 2.8% על רקע זהות מגדרית ו-2.2% על רקע נכות פיזית.