בית הנבחרים בפלורידה שבשליטת הרפובליקנים העביר איסור הפלות לאחר 15 שבועות היריון, אחרי כמה שעות של ויכוחים עם הנציגים הדמוקרטים שאמרו כי הצעד יפגע בנשים אל מול הטענה שמדובר בהגנה על עוברים.
הפגנה נגד זכויות הפלה, ינואר 2022 (צילום: רויטרס)
"זו הזכות לחיים, ולוותר על החיים אינו עניין שקול בעיניי", אמרה הנציגה הרפובליקנית דיינה טרבולסי, שחשפה כי בעבר היא עברה הפלה – אך היא "מצטערת על כך מדי יום". כיום, המדינה מתירה הפלות עד 24 שבועות מתחילת ההיריון.
הצעת החוק של פלורידה קובעת חריגים, כמו אם ההפלה נחוצה על מנת להציל את חיי האם, כדי למנוע פגיעה בריאותית חמורה באם – או אם לעובר בעיה בריאותית קטלנית. הרפובליקנים דחו שוב ושוב את הניסיונות של הדמוקרטים להוסיף חריגים, כמו היריון שנגרם על ידי אונס, גילוי עריות או סחר בבני אדם.
הנציגה הדמוקרטית רובין ברטלמן אמרה: "כאישה, זו זכותי לקבל החלטות לגבי הגוף שלי ומה שטוב למשפחתי. חס וחלילה, אם בת ה-11 שלך נאנסת ונכנסת להיריון, ומגלים את זה אחרי 15 שבועות, אי אפשר שהיא תעבור הפלה. זה מה שהחוק הזה אומר".
רפובליקנים במספר מדינות ממהרים להציב הגבלות חדשות על הפלות, לאחר שבית המשפט העליון של ארצות הברית אותת כי הוא יעביר חוק דומה, האוסר על הפלות לאחר 15 שבועות, ובכך עלול לבטל את החלטת 'רו נגד וויד'. החלטה בתיק צפויה להתקבל בהמשך השנה.
(צילום: AP)
מחוקקים באריזונה ובווירג'יניה המערבית העבירו השבוע חוק דומה, ורפובליקנים במדינות אחרות מתכוונים להעביר חוק כפי שהועבר בטקסס בשנה שעברה, שאוסר הפלות לאחר שישה שבועות.
בשבוע שעבר פורסמו נתונים המראים ירידה של כ-60% במספר ההפלות בטקסס במהלך החודש הראשון של החוק, שנכנס לתוקפו ב-1 בספטמבר לאחר שאושר כחמישה חודשים לפני כן. קרוב ל-2,200 הפלות בוצעו במרפאות במהלך אותה תקופה, כאשר באוגוסט נרשמו יותר מ-5,400 הפלות.
בחודש האחרונים, רופאים בטקסס מזהירים שהחוק אינו מונע הפלות – אלא גורם לכך שנשים הרות המבקשות לעבור את ההליך נאלצות למצוא מרפאות במדינות שכנות.
באמצע ספטמבר, מושל קליפורניה גווין ניוסם התייחס למהלך הצפוי של בית המשפט של ארה"ב, ואמר כי אם איסור על הפלות יעבור – מדינתו תהפוך למקלט עבור נשים הרוצות לבצע הפלה.