אלפי אזרחים אוקראינים שנמלטו ממדינתם בעקבות הפלישה הרוסית, הגיעו לעיר הגבול טיחואנה, מקסיקו, על מנת לבקש מקלט בארצות הברית - כאשר הזרם צפוי להימשך. כך אמרו פקידים עירוניים לרשת CNN.
פליטים אוקראינים בגבול מקסיקו-ארה"ב (צילום: Getty Images)
"ברגע הזה, יש בערך 1,500 אוקראינים בטיחואנה", אמר אנריקה לוצ'רו, מנהל לענייני מהגרים בעיר. "היה לנו זרם מפתיע בארבעת הימים האחרונים, ובעיקר מאז תחילת הסכסוך, שראינו כניסות מאסיביות מה-11 במרץ".
על פי ה'ניו יורק פוסט', יש כ-600 מהגרים אוקראינים אשר נמצאים במחנות לאורך הגבול, בעוד שכ-500 נוספים שוהים בבתי מלון בעיירת הגבול. כ-40% מהם, הם ילדים. רבים אשר מבקשים להיכנס לארצות הברית, עושים זאת במסגרת בקשת איחוד עם קרובי משפחה אשר כבר חיים בארה"ב.
גם אינה לויין, המתגוררת במחוז אורנג', קליפורניה, והיא חלק מקבוצת מתנדבים שמטרתה לסייע לאוקראינים בסוף לגבול, אמרה כי מספר הפליטים גדל פי ארבעה בשלושת הימים האחרונים.
(צילום: Getty Images)
לוצ'רו אמר כי בעוד שהוא מצפה שכל המהגרים ייכנסו אל ארצות הברית, הרשויות האמריקניות מתעכבות בטיפול בהם - וזו ההסיבה שכל כך הרבה אנשים התאספו באזור. "הם מעבדים בקשות של כ-100 עד 150 איש ביום, וזה לוקח כמעט שלוש שעות. זו הסיבה שאנחנו רואים מחנות כאלה בגבול".
המחלקה לביטחון המולדת מאפשרת לאוקראינים, על בסיס כל מקרה לגופו, לקבל פטור מהגבלות המגפה - שהוחלו בתקופת ממשלת טראמפ ואיפשרו גירוש מהגרים שמגיעים לגבול ארה"ב-מקסיקו. לפני ימים אחדים, ממשל ביידן הודיע כי ההגבלות יסתיימו ב-23 במאי - לאחר יותר משנה של מאבק משפטי להפסיקן.
הפלישה הרוסית לאוקראינה יצרה את משבר הפליטים האירופי הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. ועל אף המספרים הגבוהים שנראים לאורך הגבול האמריקני, הנתונים הם עדיין נמוכים בהרבה ממה שנראה באירופה, כאשר עד כה 3.8 מיליון אזרחים אוקראינים נמלטו למדינות השכנות.
הנשיא ג'ו ביידן הבטיח להעביר מדיניות הומניטרית עבור האוקראינים, ולקבל 100,000 פליטים מהמדינה. יש לציין כי ההבטחה הזו היא רק עבור אוקראינים, ואינה חלה על רוסים, מקסיקנים או מהגרים אחרים מדרום ומרכז אמריקה.