ארגון האמנה הצפון-אטלנטית, נאט"ו, עובדת על תוכניות של נוכחות צבאית קבועה בגבולותיה - זאת במאמץ להילחם בתוקפנות רוסית עתידית. כך דווח בעיתון הבריטי 'הטלגרף', שציטט את מזכ"ל הארגון ינס סטולטנברג.
(צילום: Shutterstock)
נאט"ו נמצאת "בעיצומו של שינוי מהותי מאוד", אשר ישקף "את ההשלכות ארוכות הטווח" של מעשיו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין - כך אמר סטולסטנברג.
"מה שאנחנו רואים כעת היא מציאות חדשה, הנורמלי החדש לביטחון אירופה", המשיך. "לכן, ביקשנו כעת מהמפקדים הצבאיים שלנו לספק אפשרויות למה שאנחנו מכנים איפוס, הסתגלות ארוכת טווח של נאט"ו".
סטולטנברג, שהודיע לאחרונה כי הוא יאריך בשנה את כהונתו כראש הברית הצבאית, אמר בראיון עם 'הטלגרף' כי ההחלטה על איפוס אסטרטגיית הארגון תתקבל בפסגת נאט"ו, שתתקיים במדריד ביוני.
המזכ"ל אמר כי הוא מביע את תמיכתו בקריאות של אוקראינה לבעלות ברית מערביות, כמו גרמניה למשל, לבטל את ההבחנה בין נשק הגנתי לנשק התקפי - זאת כתגובה להחלטה של ברלין שלא להעניק אספקת נשק התקפי לקייב. "אוקראינה מתגוננת כעת מפני פלישה", אמר מזכ"ל נאט"ו, "אז כל מה שאוקראינה עושה הוא הגנתי".
"נאט"ו היא הברית המצליחה ביותר בהיסטוריה, משתי סיבות: האחת היא שהצלחנו לאחד את אירופה ואמריקה הצפונית. השנייה היא שהצלחנו להשתנות כאשר העולם משתנה. עכשיו העולם משתנה, וגם נאט"ו משתנה".
הפלישה של רוסיה אל אוקראינה עוררה את משבר הפליטים הגדול ביותר באירופה מאז מלחמת העולם השנייה, והובילה את מדינות המערב לחשוב מחדש על מדיניות ההגנה שלהן - בעיקר לאור העובדה שהאיומים היוצאים מפיו של הנשיא פוטין אינם סתם מילים.
לפני כשבועיים פורסם כי גרמניה שוקלת לקנות מערכת הגנה מפני טילים של ישראל, שכן המדינה הגדילה לאחרונה את תקציב הביטחון שלה בתגובה לפלישה הרוסית. על פי הדיווח, ברלין מעוניינת לרכוש את "חץ 3"
אנדראס שוורץ, חבר פרלמנט מטעם המפלגה הסוציאל-דמוקרטית השולטת במדינה, אמר כי זה הגיוני שגרמניה תרכוש מערכת צבאית כזו. "עלינו להגן על עצמנו טוב יותר מפני האיום שמגיע מרוסיה. לשם כך, אנחנו זקוקים במהירות למכן טילים רחב לכל גרמניה. מערכת 'חץ 3' היא פתרון טוב".