הצעת חוק דו-מפלגתית המגנה את האנטישמיות אושרה השבוע פה אחד בסנאט בוושינגטון די. סי., וזאת לאחר שהיא הועלתה לדיון ע"י הסנאטורים טד קרוז (רפובליקני מטקסס) וטים קיין (דמוקרט מווירג'יניה).
גבעת הקפיטול בוושינגטון בה הסנאט אישר את הצעת החוק המגנה את האנטישמיות (צילום: Shutterstock)
"בארצות הברית, היהודים סובלים מאפלייה שיטתית שבאה לידי ביטוי בהדרה מרכישת בית בשכונות מסוימות, איסור על שהייה בבתי מלון מסוימים, הגבלות על חברות במועדונים פרטיים ועמותות נוספות, הגבלות על כניסה למוסדות חינוך מסוימים ועוד מחסומים שמנעו שוויון בעיני החוק", אמר קרוז.
קרוז, שהתמודד מול הנשיא טראמפ בפריימריז של בחירות 2016, המשיך ואמר: "זוהי מורשת מבישה שצריכה לגרום לנו בסנאט לומר בקול אחיד שארצות הברית כולה מגנה את האנטישמיות ומבטיחה להיאבק בה בכל צורותיה".
הסנאטור טד קרוז, אחד מיוזמי החוק (צילום: Getty Images)
הסנאטור קיין, שהיה מועמד הדמוקרטי לתפקיד סגן הנשיא ב-2016, התייחס אף הוא לחוק: "ברגע זה, בזמן שאנחנו רואים עלייה בפשעי השנאה כלפי קהילות יהודיות, עלינו להכיר בכך שאנטישמיות היא מסוכנת ומתפשטת", הוא אמר.
קיין המשיך בדבריו: "אנו בתפקידים בכירים בממשל צריכים לעמוד איתנים מול התופעה, ואני אסיר תודה שסנאטור קרוז פנה אליי כדי שנוכל לעבוד יחדיו על הצעת החוק הדו-מפלגתית. אני גאה שהסנאט הצביע פה אחד בעד ההחלטה, דבר שמראה שנעשה הכל כדי למגר את התופעה כולה", הוא אמר.
הסנאטור טים קיין, יזם את הצעת החוק ביחד עם קרוז (צילום: Getty Images)
בהצעת החוק הסנאטורים התייחסו להיסטוריה הארוכה של האנטישמיות, החל מהספר "הפרוטוקולים של זקני ציון", כלה בשואה בה נרצחו שישה מיליון יהודים ועד לפשעי השנאה שעמם מתמודדים יהודים כיום.
46 סנאטורים נוספים ביקשו להירשם כיוזמים-שותפים של הצעת החוק, רובם רפובליקנים. רק 8 דמוקרטים ועצמאים ביקשו להיות יוזמים-שותפים, ביניהם ג'קי רוזן (דמוקרטית, נבדה), כריס קונס (דמוקרט, דלוואר) וברני סנדרס (עצמאי, ורמונט).
ההצעה עברה בסנאט כשלושה חודשים לאחר שבית הנבחרים אישר הצעת חוק הקוראת לגנות את האנטישמיות ואת האסלאמופוביה. כזכור, הצעה זו זכתה לביקורת ציבורית רבה בעקבות השפה ה"רכה" שבה נכתבה. זו הייתה תגובה לדבריה של חברת הקונגרס הדמוקרטית, אילהאן עומאר, שהאשימה את "עמיתיה הרפובליקנים" אשר לטענתה "תקפו אותה וכינו אותה אנטישמית בכל פעם שביקרה את ישראל". הצעת החוק שאושרה השבוע לא התייחסה אל עומאר בשם.