הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
טראמפ נגד גרטה: סיבוב שני
הנשיא מאשים את פעילת האקלים הצעירה משוודיה בכך שהיא שותקת ומתעלמת מהמזהמות הגדולות באמת: סין והודו ומתמקדת רק בארה"ב ובאירופה. לביקורתו מצטרפים גם מומחים בינלאומיים. וחשוב מכך מפת הזיהום העולמי מאששת את דבריו

לאחר העימות הבלתי-ישיר שאירע בין השניים לפני מספר חודשים בוועידת האו"ם, ממנו זכורה לכולנו תמונתה המשונה של גרטה מביטה בזעם על הנשיא העושה דרכו אל תוך אחד מחדרי בניין האו"ם, השבוע בדאבוס הייתה זו הזדמנות נוספת לפגישה בין האיש החזק בעולם ופעילת האקלים מעוררת המחלוקת שנבחר לאשת השנה של מגזין TIME.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הנשיא והנערה. (צילום: People.com)

לאחר שהמליץ לה בעבר להירגע ולצאת עם חברות לראות סרט, ובפעם אחרת העיר בציניות "איזה ילדה חמודה ושמחה! מצפה לה עתיד מזהיר!", גם הפעם הנשיא לא חסך מילים אך נראה כי היה יותר ממוקד בצביעותה של פעילת האקלים המתעלמת מהזיהום במדינות המזרח והמתמקדת בעיקר באירופה ובארה"ב.

הנשיא העיר באחד מנאומיו לגרטה על שהיא אינה אומרת דבר לגבי סין, המזהמת הגדולה בעולם, וגם לא להודו עוד מזהמת מרכזית. במילים אחרות טראמפ חושב שאג'נדת שינוי האקלים היא לא פחות אנטי-מערבית מאשר אנטי-זיהומית. "יש עוד יבשת [אסיה] שבה האדים מתפשטים בקצב שלא ניתן להאמין. ואני חושב שכדאי לגרטה להתמקד באזורים הללו".

הנשיא הבהיר היטב לאילו מדינות הוא מתכוון באסיה, "סין נתפסת כמדינה מתפתחת, הודו נתפסת כמדינה מתפתחת, אנו איננו מדינה מתפתחת. מבחינתי אנו מדינה מתפתחת", בכך עקץ הנשיא גם רבים בקהילה הבינלאומית שעדיין רואים במדינות עשירות כהודו וסין כמדינות "מתפתחות" הזכאות להלוואות בתנאים קלים, לסבסוד במוסדות בינלאומים ולעוד הטבות, כאילו הודו וסין אינן כיום מעצמות כלכליות ומעצמות גרעין הנעמדות בשורה הראשונה של הזירה הגיאו-פוליטית והאסטרטגית בעולם. 

ההיסטוריון המוערך מאוניברסיטת סטנפורד נייאל פרגוסון גם הוא הגיב לדברי הנשיא באומרו כי "יש דיסוננס קוגנטיבי בלב דאבוס, כלפי חוץ אתה חייב להסכים עם גרטה ולהיות חלק מקהילת הצדקנים, אך בחדרי חדרים אתה מסכים עם הנשיא טראמפ."

 

המבט והציוץ. (צילום: Infowars)

ואכן שימו לב כיצד האזורים האדומים והצהובים כמעט ואינם זוכים לתשומת ליבה של הנערה השוודית הסובלת מתסמונת אספרגר והממקדת את מאבקה בעיקר באירופה ובארה"ב.

 

מפת הזיהום העולמית (צילום: Infowars)

שתיקתה של גרטה ביחס לאסיה היא חלק מאסטרטגיה אנטי-מערבית שהיא פירטה במאמר שפירסמה בפרויקט סינדיקט תחת הכותרת 'משבר האקלים' טענה הנערה כי אין זה רק עניין סביבתי, אלא חלק מהצורך לפרק את הסדר החברתי והעולמי שכן לדבריה "מערכות קולוניאליות, גזעניות, ופטריאכליות של דיכוי יצרו ותדלקו את משבר האקלים".

בספטמבר שנה שעברה הגישה גרטה תלונה באו"ם נגד חמש מדינות מזהמות – סין, המזהמת הגדולה בתבל – לא הייתה ברשימה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE