- חשד לנוכחות קורונה ב-LAX: דיילת נושאת הנגיף שטסה מתל אביב לסיאול עברה בשדה התעופה בלוס אנג'לס
- לא רק קורונה: "מחלת כליות כרונית היא רוצחת בסדר גודל עולמי, ומסתתרת מתחת לאפינו"
- "קורונה היא התרופה למחלה הגדולה בכל הזמנים - יהודים": כך מנוצל הנגיף הקטלני לתעמולה אנטישמית מרושעת
- בשל חשש מהתפרצות נגיף קורונה בטיסה ללאס וגאס: מטוס נאלץ לנחות בלוס אנג'לס
מחוז אורנג' שבדרום קליפורניה מיישר קו עם רשויות הבריאות בארה"ב ועם עיריית סן פרנסיסקו, ומוקדם יותר היום הוכרז על מצב חירום באופן רשמי.
אילוסטרציה (צילום: לוס אנג'לס טיימס)
על פניו, מדובר בתגובה מוגזמת, שכן רק תושב אחד נדבק בנגיף (אישה שטיילה באזור ווהאן שבסין בחודש שעבר, ותסמיני המחלה החלו להופיע לאחר שובה לארה"ב). אך מאידך, מדובר בצעד בלתי נמנע, בייחוד לאחר הדברים שמסרו בכירי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) אמש.
כזכור, בכירים ב-CDC העריכו כי הנגיף יתפשט בארה"ב, בדומה לאופן שבו התפשט במדינות נוספות כגון איראן, איטליה ודרום קוריאה. אני חושבת שעברנו מהשאלה 'האם זה יקרה' לשאלות 'מתי זה יקרה' ו'כמה אנשים צפויים לחלות?'", אמרה ד"ר ננסי מסוניר, מנהלת המרכז הלאומי לחיסונים ומחלות נשימה (NCIRD).
על אף שמניין הנדבקים במחוז אורנג' נותר על 1, התקבלה ההחלטה להכריז על מצב חירום בעיקר מתוך שיקוליים תקציביים. בכירי המחוז ניסו להרגיע ואמרו כי "מדובר באמצעי זהירות בלבד".
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
ההשלכות של הכרזת החירום יורגשו באופן מיידי בבתי החולים השונים במחוז, בו גרים יותר משלושה מיליון איש. כל מי שיתאשפז בשל שפעת או תסמינים הדמויים למחלת השפעת, ייאלץ לעבור בדיקה שתקבע האם נדבק בנגיף הקורונה.
כזכור, מוקדם יותר היום הכריזה עיריית סן פרנסיסקו על מצב חירום. ראשת העיר, לונדון בריד, הסבירה את ההחלטה: "אף על פי שישנם אפס מקרים מאומתים בקרב תושבי סן פרנסיסקו, התמונה הגלובלית משתנה במהירות, ועלינו להגביר את המוכנות. אנו רואים את הנגיף מתפשט בחלקים חדשים של העולם בכל יום, ואנו נוקטים בצעדים ההכרחיים כדי להגן על התושבים".