בעדכון תחילת השבוע, מסרה ד"ר ברברה פרר, ראש מערכת הבריאות הציבורית המחוזית, כי לוס אנג'לס חוותה את היום עם מספר הנדבקים בקורונה הנמוך ביותר מאז ה-26 במרץ.
239 חולים אובחנו ביממה האחרונה, ולדברי פרר, אמנם יום שני נחשב ל"חלש" בכל הקשור לבדיקות לזיהוי הנגיף, מאחר שהן מוגבלות יחסית במהלך הסופ"ש, אך עדיין היא הגדירה זאת כסימן חיובי.
למרות זאת, פרר ביקשה להדגיש כי אין זה אומר שעל התושבים לחדול משמירה על נהלי הזהירות, בתוכם הבידוד הביתי והריחוק החברתי מכוון שהמאבק מול התפשטות מגיפת הקורונה עדיין נמצא בעיצומו.
עד כה אובחנו ברחבי המחוז לפחות 9,480 חולי קורונה, מתוכם הלכו לעולמם 322 תושבים. אחוז התמותה בלוס אנג'לס עומד על 3.4 כאשר ביממה האחרונה נוספו 27 מקרי מוות.
לפחות 12 מהקורבנות החדשים היו בני 41 עד 65 כאשר רובם הכמעט מוחלט סבל ממחלות רקע. חשוב לציין כי המונח מחלות רקע אינו כולל בתוכו רק מקרים סופניים, אלא כפי שתיאר זאת ד"ר עמוס דודי, רופא ישראלי בחדר מיון בניו יורק, גם בעיות שגרתיות כמו סכרת, לחץ דם, השמנת יתר נכנסת לאותה הגדרה של "קבוצת סיכון".
זווית נוספת שסיפקה היום ד"ר פרר, נוגעת למוצא האתני של מרבית הקורבנות המחוז. מתוך סך 262 מקרי מוות, ידוע כי 33% אחוזים היו היספנים, 33% לבנים, 18% אסייתים, 14% אפרו אמריקאים ולגבי 2% מוצאם אינו ידוע.
במקביל, הפצירו רשויות הבריאות בתושבים אשר ממתינים לתוצאות הבדיקה, להמשיך להמתין לפחות עוד שבוע בבידוד הביתי. כמו כן, אלו הסובלים מתסמיני המחלה, נדרשים להישאר בהסגר עד לפחות 72 שעות מרגע חזרתם לקו הבריאות.
מתריעה מפני שאננות. ד"ר ברברה פרר
בתחילת החודש העריכו הרשויות כי שיא המגיפה בקליפורניה יגיע בסוף אפריל. כעת הוא "הוזז" לאמצע מאי, אולם מספרי התמותה המוערכים ירדו משמעותית.
כמובן שהדבר תלוי באופן קריטי בהמשך ציות הציבור לנהלי הזהירות והריחוק החברתי שהביאו עד כה לפחות מאלף מקרי מוות בקרב אוכלוסיה בת 40 מיליון תושבים.
כל זאת במטרה להמנע מתרחיש הבלהות אותו חווה למרבה הצער מדינת ניו יורק, אשר בשטחה הלכו לעולמם יותר מעשרת אלפים בני אדם.
לדברי מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, המדינה ערוכה גם בהיבט הקריטי ביותר בהתמודדות מול המחלה - מיטות האשפוז בבתי החולים. לדבריו ישנה כמות מספקת גם למספרים שיתאמו לתרחישי הקיצון, ובכך ימנע העומס על בתי החולים, שעלול להוות מתכון לקטסטרופה.