מיזורי צפויה להפוך למדינה האמריקאית ה-28 שמחוקקת חוק האוסרת על החרמת מדינת ישראל, וזאת לאחר שבית הנבחרים המקומי אישר אתמול (חמישי) הצעת חוק שתאסור על חתימת חוזה עם חברות המשתתפות בתנועת ה-BDS.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
עם 95 תומכים ו-40 מתנגדים, בית הנבחרים המוקמי שבו שולטת המפלגה הרפובליקנית אישר את הצעת החוק - ביממה בלבד לפני המועד האחרון שבו ניתן לעשות זאת (לפי החוק המקומי במיזורי).
במסגרת החוק, על חברות המספקות שירותים כלשהם לממשל המקומי - לדוגמה, חברה שזכתה במכרז לבניית גשר - לחתום על חוזה שבו הם מתחייבים שלא להחרים את מדינת ישראל. חשוב להסביר כי החוק לא יחול על חוזים השווים פחות מ-100 אלף דולר, כמו כן הוא לא יחול על חברות שבהן יש 10 עובדים או פחות.
חברת הקונגרס המקומית הולי רידר (רפובליקנית) עומדת מאחורי קידום הצעת החוק: "תמיכה בחרם על ישראל נוגדת את המדיניות הכלכלית של מיזורי, והיא מגוחכת", היא אמרה. ראוי להזכיר כי הצעת החוק כבר זכתה לאישור הסנאט המקומי, כך שהמכשול האחרון שנותר הוא חתימת המושל.
למרות שהצעת החוק אושרה יחסית בקלות, ישנם לא מעט שהתנגדו אליה, גם בתוך המפלגה הרפובליקנית. אחד מהם, חבר הקונגרס המקומי טוני לבסקו, הסביר כי הוא לא מתנגד באופן ספציפי לישראל, אך בעיניו זה יהיה "מסוכן ביותר" אם הממשלה תקיים קשרים עסקיים רק עם חברות שמיישרות קו עם האידיאולוגיה פוליטית שלה.
על אף המשבר, המחוקקים במיזורי נדרשו לאשר את החוק לפני היום - המועד האחרון שבו ניתן לעשות זאת (צילום: AP)
"אני מאוד ביקורתי כלפי הממשלה שלנו, לדוגמה", הוא הסביר, "אבל אני לא אנטי-ארה"ב. אני אוהב את המדינה שלי, ואני לא רוצה להיות במצב שבו ביקורת על הממשל או על הצורה שבה הוא מוציא כסף, תוביל לכך שאהיה רשום ב'רשימה שחורה'".
כאמור, כעת הצעת החוק עוברת לשולחנו המושל - מייק פרסון - שיצטרך להחליט אם לחתום עליה ולהפוך אותה לחוק, או להטיל וטו ולהחזיר אותה לקונגרס המקומי.